Trucks

Modri tovornjaki, modra odločitev

Tako pravi Luka Slokar iz ajdovskega podjetja Slo-Car d.o.o., kjer so z nedavnim prevzemom tovornega vozila Volvo FH 460 42T v celoti prešli na znamko Volvo Trucks. V voznem parku imajo 24 vozil, katerih specifikacije so povsem prilagojene njihovim potrebam.

Leta 2015 so začeli s prenovo svojega voznega parka – pred tem so imeli izključno tovornjake druge znamke – ter z nedavnim prevzemom zadnjega, 24. Volva, dokončno prešli na to znamko. Skupaj s prepoznavno modro barvo tovornjaki Volvo zaokrožujejo celostno podobo podjetja.

 

Vsa njihova tovorna vozila so enaka, z enako opremo, celotne kompozicije pa posebej optimizirane za njihove potrebe. Volva FH 460 42T poganja 12,8-litrski turbodizelski motor s 460 konjskimi močmi in 2.300 Nm navora.

Podjetje Slo-Car d.o.o. se lahko pohvali z dolgo in bogato tradicijo, saj njegove korenine segajo v leto 1974, danes pa so njihov primarni tovor različne kovine. Z lastnimi tovornimi vozili ali s podprevozniki vozijo predvsem po Sloveniji, Italiji, Avstriji, Nemčiji in Švici. Na sedežu podjetja se nahaja tudi zunanje parkirišče za 200 tovornih vozil z možnostjo najema parkirišča, nudijo pa tudi možnost skladiščenja za 1.000 paletnih mest, preklade tovora in dostavo.

 


Za podrobnejše informacije se obrnite na:

Lidija Supek,                                                                                                                    telefon: +385 1 3867672,                                                                                                           e-pošta  lidija.supek@volvo.com




Volvo Trucks nudi popolne transportne rešitve poklicnim in poslovnim uporabnikom za širok spekter dejavnosti. Ponudba zajema celovit nabor vozil od srednje do težkih gospodarskih vozil in podpora strank je zagotovljena s široko mrežo 2.100 prodajno-servisnih centrov v več kot 130 državah po svetu. Proizvodnja sestavnih delov tovornih vozil Volvo poteka v 15 državah po vsem svetu. Leta 2019 je bilo skupno izdobavljenih 131.000 tovornih vozil Volvo. Podjetje Volvo Trucks je član skupine Volvo, ki je med vodilnimi svetovnimi proizvajalci gospodarskih vozil, avtobusov, gradbene mehanizacije ter ladijskih in industrijskih motorjev. Skupina zagotavlja tudi storitve financiranja in servisiranja. Delovanje podjetja Volvo Trucks temelji na glavnih vrednotah, kot so kvaliteta, varnost in skrb za okolje.