Trucks

Volvo v spektakularnem filmu predstavil štiri nove tovornjake tako, da jih je zložil enega na drugega – skupaj s predsednikom na vrhu

Najnovejši predstavitveni film Volvo Trucks je pokazal nekaj popolnoma novega. Za ponazoritev moči in zmogljivosti svojih štirih novih vozil je Volvo zgradil kolosalen 15-metrski in 58-tonski stolp, v katerem je štiri nove tovornjake zložil enega na drugega. Ne le to – na vrhu je stal predsednik Roger Alm.
Stolp tovornjakov

V panogi tovornih vozil je že predstavitev enega tovornjaka obsežen projekt. Istočasne predstavitve štirih pa doslej še ni bilo. Pri prenovi celotne serije težkih tovornjakov s kabino nad motorjem pa je družba Volvo Trucks ubrala drugačen pristop.

Nenavaden film se dogaja sredi noči in se začne s prikazom stolpa tovornjakov, ki kot ogromen monolit žari v daljavi. Ko se pomika naprej, v ospredju vidimo volkove in ujamemo sliko ženske voznice. Na vrhuncu filma skupaj z dimnimi in svetlobnimi učinki ugotovimo, da je moški, ki stoji na vrhu stolpa, predsednik družbe Volvo Trucks, Roger Alm.

Oglejte si film »Volvo Trucks – The Tower feat. Roger Alm«

Film prihaja v javnost en dan pred uradno predstavitvijo serije zmogljivih tovornjakov s kabino nad motorjem v Evropi, ki vključuje modele Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM in Volvo FMX. Ti štirje modeli predstavljajo približno dve tretjini prodaje družbe Volvo Trucks.

»To je za Volvo Trucks največja predstavitev doslej. Tovornjaki bodo imeli velik vpliv na dobičkonosnost naših strank in zmožnost, da se potegujejo tako za najboljše posle kot tudi za najboljše voznike. Vajen sem biti glavni, vendar je bilo snemanje na stolpu tovornjakov tudi zame precej nenavaden delovni dan. Naj dodam, da imam precejšnje spoštovanje do višin. Sicer sem bolj prizemljen človek,« je dejal Roger Alm, predsednik družbe Volvo Trucks.

Film je bil posnet konec leta 2019 na preizkusnem terenu blizu Göteborga na Švedskem, rojstnega kraja družbe Volvo. Tako stolp iz tovornjakov kot večina vizualnih učinkov je resničnih, vključno z dimnimi in svetlobnimi učinki, kot razkrije film s snemanja.

»Načrtovanje in postavitev stolpa ter zagotavljanje, da je varen za vožnjo, je trajalo približno en mesec. V bistvu je bilo to izvedljivo prav zaradi močnega gradbeniškega tovornjaka, modela Volvo FMX, in njegovega novega sklopa osi z nosilnostjo do 38 ton, ki je lahko prenesel težo drugih. Potrebna pa je bila tudi enakomerna hitrost in vožnja, za kar sta poskrbela dinamični krmilni sistem Volvo in usposobljen voznik tovornjaka,« je povedal Markus Wikström, inženir pri Volvo Trucks in del inženirske ekipe, ki je postavila stolp.

Kliknite tukaj, če si želite ogledati dogajanje v na snemanju.

POVEZAVA do slik visoke ločljivosti

Če želite več informacij, obiščite spletno mesto Volvo Trucks in kanale v družabnih omrežjih:

www.volvotrucks.si
www.facebook.com/VolvoTrucks/
www.instagram.com/volvotrucks/
www.linkedin.com/company/volvo-trucks/

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na:

Ana Marolt, tel. +386 51 608 745, ana.marolt@volvo.com

Volvo Trucks s svojo ponudbo srednje težkih in težkih tovornjakov ponuja celovite transportne rešitve poklicnim in poslovnim uporabnikom. Podpora strankam je zagotovljena z globalno mrežo pooblaščenih serviserjev z 2.200 servisnimi točkami v več kot 130 državah. Proizvodnja tovornih vozil Volvo poteka v 12 državah po vsem svetu. Leta 2023 je bilo po vsem svetu izdobavljenih približno 145.000 tovornih vozil Volvo. Volvo Trucks je del skupine Volvo, enega vodilnih svetovnih proizvajalcev tovornih vozil, avtobusov, gradbene mehanizacije ter ladijskih in industrijskih motorjev. Skupina ponuja tudi storitve financiranja in servisiranja. Delovanje podjetja Volvo Trucks temelji na glavnih vrednotah, kot so kakovost, varnost in skrb za okolje.