Trucks

Volvo FH z opremo I-Save je z do 10 odstotki prihranka postal še učinkovitejši

Volvo FH z opremo I-Save je zdaj na voljo v še bolj varčni različici, ki lahko zniža stroške goriva za do deset odstotkov. To pomeni znatno izboljšanje za treh odstotnih točk v primerjavi s prejšnjo generacijo.
Volvo FH z opremo I-Save je z do 9 odstotki prihranka postal še učinkovitejši
Neodvisni testi in izkušnje kupcev potrjujejo, da Volvo FH z opremo I-Save lahko znatno zniža stroške goriva v primerjavi s tovornim vozilom brez opreme I-Save, ki je opremljen z običajnim Volvovim 13-litrskim motorjem.

»Zmanjšanje porabe goriva in posledično zmanjšanje emisij CO2 je ključnega pomena za vsa prevozniška podjetja, zlasti za tista, ki se ukvarjajo s prevozi na velike razdalje. Z novim vozilom Volvo FH z opremo I-Save ponujamo prevoznikom še večje priložnosti za zmanjšanje obratovalnih stroškov in vpliva na okolje,« je povedala Jessica Sandström, višja podpredsednica oddelka za upravljanje izdelkov v podjetju Volvo Trucks.
 

Novi Volvo FH z opremo I-Save je del nove ponudbe podjetja Volvo Trucks za Evropo, ki je bila predstavljena to pomlad. Oprema I-Save vključuje številne rešitve za varčevanje z gorivom, med katerimi je najpomembnejši motor Volvo D13TC. 13-litrski motor s tehnologijo Turbo Compound, predstavljen v začetku leta 2019, je najbolj varčen motor podjetja do zdaj.
 

S predstavitvijo prve generacije vozil Volvo FH z opremo I-Save leta 2019 je podjetje Volvo Trucks pokazalo, da lahko ta rešitev stroške goriva – dizla in sredstva AdBlue – zniža za do sedem odstotkov v primerjavi s tovornim vozilom brez opreme I-Save, ki ima Volvov običajni 13-litrski motor. To številko so potrdili neodvisni testi in izkušnje strank.
 

»Kombinacija nizke porabe goriva, nizke ravni hrupa in dobrih voznih lastnosti je požela zelo pozitiven odziv. Številni prevozniki v vozilu Volvo FH z opremo I-Save vidijo orodje za zmanjšanje njihovega ogljičnega odtisa,« pravi Jessica Sandström.
 

Z novo generacijo vozil Volvo FH z opremo I-Save so razvijalci izdelkov pri podjetju Volvo Trucks še dodatno zmanjšali porabo goriva. S posodobitvami programske opreme, ki temeljijo na analizi podatkov o uporabnikih, je bilo ravnovesje med porabo goriva in voznimi zmogljivostmi izboljšano ter optimizirano, s tem pa se je dodatno zmanjšala poraba goriva med vožnjo v načinu Eco.
 

»Ta rezultat pomeni, da lahko z izbiro novega vozila Volvo FH z opremo I-Save prevozniki zmanjšajo porabo goriva za do devet odstotkov v primerjavi z običajnim vozilom Volvo FH z našim 13-litrskim motorjem Euro 6 generacije D*. V praksi je mogoče doseči še večje prihranke, saj je večina kupcev novega vozila Volvo FH z opremo I-Save prej vozila starejša tovorna vozila z višjo porabo goriva,« pojasni Jessica Sandström.
 

Novi Volvo FH ima poleg nadgrajene opreme I-Save tudi bolj aerodinamično obliko. Za še večje prihranke goriva ima sistem I-See zdaj novo funkcijo, ki tovornemu vozilu omogoča, da zazna, kdaj je učinkovito, da nekoliko poviša število vrtljajev motorja in nato naprej pelje v prostem teku – tudi na cestah, ki jih človeško oko dojema kot ravne.
 

Učinkovita poraba goriva z izjemno vozno zmogljivostjo
 

Novi Volvo FH z opremo I-Save ne predstavlja le velikega napredka v smislu varčne porabe goriva. Optimiziran navor v širokem območju vrtljajev omogoča tekočo vožnjo in zagotavlja moč, potrebno za vzdrževanje visoke in neprekinjene povprečne hitrosti, tudi pri zahtevni topografiji.
 

»Skrbimo, da je tudi energijsko varčna vožnja po hribovitih cestah enostavna in udobna. Novo vrhunsko okolje v vozilu Volvo FH voznikom prav tako pomaga, da celotno vožnjo delajo optimalno,« zaključuje Jessica.
 

Oglejte si, kako nemški novinar za področje avtomobilizma na testni progi v okviru natečaja Green Truck Award severno od Münchna preskuša porabo goriva v vozilu Volvo FH z opremo I-Shift.
 

Novi Volvo FH z opremo I-Save – dejstva

  • Novi Volvo FH z opremo I-Save bo na evropskih trgih mogoče naročiti od septembra 2020
  • Volvov 13-litrski motor s tehnologijo Turbo Compound (Volvo D13TC) s 460 KM (2600 Nm) ali 500 KM (2800 Nm)
  • I-See, ki temelji na zemljevidu, uporablja podatke o načrtovani poti za izkoriščanje kinetične energije tovornjaka
  • Sistem prestavljanja I-Shift s programsko opremo, optimizirano za prevoze na velike razdalje (način Eco)
  • Sistem I-Cruise s funkcijo I-Roll, ki prilagodi hitrost za vzdrževanje nizke porabe goriva
  • Zadnja os za nižjo porabo goriva
  • Zaustavitev v prostem teku
  • Črpalka servokrmiljenja z nastavljivim pretokom
  • Celovit paket usmerjevalnikov zraka


*Razlika v porabi goriva se izračuna s primerjavo stroškov dizla in sredstva AdBlue za opremo I-Save: motor D13TC Euro 6 generacije D s paketom za prevoze na velike razdalje v primerjavi z motorjem D13 eSCR Euro 6 generacije D brez paketa za prevoze na velike razdalje. Dejanska varčnost porabe goriva se lahko razlikuje glede na številne dejavnike, kot so voznikove izkušnje, uporaba tempomata, izvedba vozila, obremenjenost vozila, dejanska topografija in vremenske razmere.

Slike v visoki ločljivosti

Povezana obvestila za medije:

2020-02-27: Volvo Trucks predstavlja novo vozilo Volvo FH, ki je tovorno vozilo nove generacije, oblikovano po meri voznika

2019-03-07: Novi Volvo FH z opremo I-Save zmanjša stroške goriva do 7 odstotkov

Videoposnetek: Volvo FH s sistemom I-Shift na preskusu porabe goriva

Oglejte si, kako nemški novinar za področje avtomobilizma na testni progi v okviru natečaja Green Truck Award severno od Münchna preskuša porabo goriva v vozilu Volvo FH z opremo I-Shift.

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na:

Ana Marolt, tel. +386 51 608 745, ana.marolt@volvo.com

 

 

Volvo Trucks s svojo ponudbo srednje težkih in težkih tovornjakov ponuja celovite transportne rešitve poklicnim in poslovnim uporabnikom. Podpora strankam je zagotovljena z globalno mrežo pooblaščenih serviserjev z 2.200 servisnimi točkami v več kot 130 državah. Proizvodnja tovornih vozil Volvo poteka v 12 državah po vsem svetu. Leta 2023 je bilo po vsem svetu izdobavljenih približno 145.000 tovornih vozil Volvo. Volvo Trucks je del skupine Volvo, enega vodilnih svetovnih proizvajalcev tovornih vozil, avtobusov, gradbene mehanizacije ter ladijskih in industrijskih motorjev. Skupina ponuja tudi storitve financiranja in servisiranja. Delovanje podjetja Volvo Trucks temelji na glavnih vrednotah, kot so kakovost, varnost in skrb za okolje.