Trucks

Volvo Trucks pomaga strankam izboljšati denarni tok z novo prilagodljivo servisno pogodbo

Volvo Trucks predstavlja pogodbo Volvo Flexi-Gold – novo servisno pogodbo glede na uporabo, pri kateri so mesečni stroški usklajeni z dejanskim številom prevoženih kilometrov. To pomeni, da imajo prevozniki več možnosti, da svoje poslovanje prilagodijo tržnim razmeram in povpraševanju.
Volvo FH med vožnjo po avtocesti
Pogodba Volvo Flexi-Gold zagotavlja strankam 40-odstotni prilagodljiv razpon, kjer je lahko letno število prevoženih kilometrov za največ 20 odstotkov večje ali manjše od dogovorjenega števila.

Povezljivost je utrla pot novim prilagodljivim rešitvam za servisne pogodbe in plačilne modele glede na uporabo. Volvo Trucks predstavlja novo servisno pogodbo Volvo Flexi-Gold z enakim kritjem, kot jo ima zlata servisna pogodba (Volvo Gold), vendar pa so mesečni stroški razdeljeni v fiksne in spremenljive dele (glede na prevožene kilometre), ki so prilagojeni dejanskemu številu prevoženih kilometrov tovornega vozila. 

„Veliko prevozniških podjetij ima kratkoročne pogodbe s strankami ali poslujejo na nepredvidljivih in nestabilnih trgih. Izrazili so potrebo po večji prilagodljivosti servisnih pogodb. Zdaj imamo tehnologijo, s katero so take dinamične in povezane rešitve mogoče,“ je povedal Thomas Niemeijer, vodja poslovnega razvoja za servisne pogodbe pri družbi Volvo Trucks.

Pogodba Volvo Flexi-Gold je mogoča zaradi napredka telematskih sistemov, s katerimi lahko vozila prevoženo število kilometrov v realnem času sporočajo družbi Volvo Trucks. Pogodba zagotavlja strankam 40-odstotni prilagodljiv razpon, kjer je lahko letno število prevoženih kilometrov za največ 20 odstotkov večje ali manjše od dogovorjenega števila. Vsak mesečni račun je izračunan glede na dejansko prevoženo razdaljo tisti mesec. Če prevoznik dogovorjeno število kilometrov na koncu leta preseže (znotraj prilagodljivega razpona), ne bo imel dodatnih stroškov ali skrbi z izpolnjevanjem dokumentacije. Zaradi tega je primerna za stranke, ki se spopadajo s sezonskimi spremembami in spremenljivim povpraševanjem. 

„Preprosto rečeno, če vozite manj, plačate manj, in obratno. Volvo Flexi-Gold zagotavlja enako kritje in razpoložljivost kot zlata servisna pogodba Volvo Gold po isti predvidljivi ceni, hkrati pa ponuja veliko več možnost pri prilagajanju spreminjajočim se poslovnim zahtevam,“ je še dodal Thomas Niemeijer.

Zlata servisna pogodba (Volvo Gold) je najbolj celovita servisna pogodba družbe Volvo Trucks. Vključuje preventivno vzdrževanje, povezano načrtovanje servisov in vsa popravila tovornega vozila.

„Hiter razvoj povezanih storitev omogoča prevoznikom popolnoma nove načine povečevanja razpoložljivosti vozil in optimiziranja izkoristka vozil. Z dodajanjem prilagodljivosti plačilnemu modelu smo svoji ponudbi dodali novo razsežnost,“ je povedala Anna Müller, podpredsednica za servisiranja in prodajo pri podjetju Volvo Trucks Europe.

Servisna pogodba Volvo Flexi-Gold je na voljo na izbranih evropskih trgih in jo bomo v bližnji prihodnosti postopoma uvedli na nove trge.

Podatki: Pogodba Volvo Flexi-Gold

  • Servisna pogodba glede na uporabo. Tako dejavnosti vzdrževanja kot mesečni stroški so prilagojeni dejanskemu številu kilometrov. 
  • Ponuja 40-odstotni prilagodljiv razpon za predvideno letno prevoženo število kilometrov.
  • Pogodba Volvo Flexi-Gold zagotavlja enako kritje in razpoložljivost kot zlata servisna pogodba (Volvo Gold).
  • Posebej primerna je za podjetja s sezonskimi spremembami in različnimi obsegi dela iz leta v leto.
  • Če prevoznik na koncu leta preseže dogovorjeno prevoženo število kilometrov, ne bo imel dodatnih stroškov ali skrbi z izpolnjevanjem dokumentacije.

Povezava na slike visoke ločljivosti
Povezava na sporočilo za medije v obliki PDF

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na:
 

Lidija Supek Koršoš,
Tel. +385 1 3867 672,
lidija.supek@volvo.com

Volvo Trucks nudi popolne transportne rešitve poklicnim in poslovnim uporabnikom za širok spekter dejavnosti. Ponudba zajema celovit nabor vozil od srednje do težkih gospodarskih vozil in podpora strank je zagotovljena s široko mrežo 2.100 prodajno-servisnih centrov v več kot 130 državah po svetu. Proizvodnja sestavnih delov tovornih vozil Volvo poteka v 15 državah po vsem svetu. Leta 2018 je bilo skupno izdobavljenih 127.000 tovornih vozil Volvo. Podjetje Volvo Trucks je član skupine Volvo, ki je med vodilnimi svetovnimi proizvajalci gospodarskih vozil, avtobusov, gradbene mehanizacije ter ladijskih in industrijskih motorjev. Skupina zagotavlja tudi storitve financiranja in servisiranja. Delovanje podjetja Volvo Trucks temelji na glavnih vrednotah, kot so kvaliteta, varnost in skrb za okolje.