Trucks

Prvi vozili Volvo FH LNG s pogonom na utekočinjen zemeljski plin za podjetje Bizjak Aleksander

Ljubljana, 18.2.2019. Podjetje Bizjak Aleksander d.o.o., ki je še posebej specializirano za prevoz svežega cvetja z Nizozemske, je v svoj vozni park uvrstilo prva tovorna vozila Volvo FH LNG s pogonom na utekočinjen zemeljski plin. Ta imajo enake zmogljivosti in vozne lastnosti kot drugi modeli FH, a za petino manjši ogljični odtis.
Primopredaja
Primopredaja - prvi v Sloveniji obogatili so svoj vozni park z dvema tovornima voziloma Volvo FH LNG

Eno izmed temeljnih načel podjetja Volvo Trucks je zavezanost k varovanju okolja in zmanjševanju stopenj emisij, poleg učinkovitih in varčnih dizelsko gnanih vozil pa so pred kratkim predstavili vozilo Volvo FH LNG s pogonom na utekočinjen zemeljski plin. Namenjeno je težkim regionalnim prevozom in prevozom na velike razdalje, njegove vozne lastnosti in zmogljivosti pa so povsem enake različicam z dizelskim motorjem. Glavne prednosti Volva FH LNG so manjši vpliv na okolje, do 20 odstotkov manjše emisije ogljikovega dioksida ter nižji stroški za gorivo.

»Skrb za okolje je, poleg varnosti in kakovosti, naša tretja vrednota. Volvo FH LNG s pogonom na utekočinjen zemeljski plin je nov korak podjetja Volvo Trucks k čim večji prijaznosti do okolja in zmanjševanju emisij,« pravi Dušan Mavrič, direktor regije Adriatic North. »S tem vozilom smo strankam omogočili tudi znižanje stroškov za gorivo, ne da bi se pri tem morali odreči izjemni produktivnosti, odličnim voznim lastnostim in vrhunski varnosti naših tovornih vozil.«
Volvo FH LNG je na voljo v več različicah: kot vlačilec ali šasija s kabino, z motorjem G13C z močjo 420 KM in navorom 2.100 Nm ali močjo 460 KM in navorom 2.300 Nm, samodejnim menjalnikom I-Shift ter konfiguracijo pogona 4×2, 6×2 ali 6×4 ter dosegom do 1.000 km.
Motor G13C temelji na najsodobnejšem Volvovem dizelskem motorju D13K, ki je nadgrajen z inovativnimi rešitvami za delovanje na utekočinjen zemeljski plin. Njegova učinkovitost je povsem enaka, prav tako pa se lahko pohvali z enakimi servisnimi intervali, zmogljivostmi in pregovorno Volvovo zanesljivostjo. Poraba je primerljiva z dizelskimi motorji, a ker je plin običajno cenejši, to pomeni prihranek pri stroških goriva, pa tudi emisije ogljikovega dioksida so za 20 odstotkov manjše.

partnerjev zahtevajo zmanjševanje izpustov ogljikovega dioksida,« pravi Nataša Pogačnik, poslovna direktorica podjetja Bizjak Aleksander, v katerem so svoj vozni park kot prvi v Sloveniji obogatili z dvema tovornima voziloma Volvo FH LNG. »Kljub temu, da smo prevozno podjetje z velikim številom tovornjakov, smo s tema dvema voziloma postali vodilni v regiji, saj bomo kot prvo transportno podjetje na tak način pripomogli k zmanjšanju izpustov ogljikovega dioksida. S tem poudarjamo našo ekološko usmerjenost, kateri bomo seveda sledili tudi v prihodnje,« dodaja Nataša Pogačnik in se podjetju Volvo Trucks zahvaljuje za vso podporo ter dolgoletno medsebojno partnerstvo.
Odlično sodelovanje poudarja tudi Grega Bizjak, direktor hčerinskega logističnega podjetja SIGR d.o.o.: »Prevoz svežega cvetja je izrazito sezonski posel,« pojasnjuje. »Podjetju Volvo Trucks se zato zahvaljujemo tudi za vso podporo pri najemu dodatnih tovornih vozil za obdobje povečanega obsega poslovanja.«

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na:
Lidija Supek Koršoš, +385 1 3867 672, lidija.supek@volvo.com


Volvo Trucks nudi popolne transportne rešitve poklicnim in poslovnim uporabnikom za širok spekter dejavnosti. Ponudba zajema celovit nabor vozil od srednje do težkih gospodarskih vozil in podpora strank je zagotovljena s široko mrežo 2.100 prodajno-servisnih centrov v več kot 130 državah po svetu. Proizvodnja sestavnih delov Volvo tovornjakov poteka v 15 državah po vsem svetu. Leta 2018 je bilo skupno izdobavljenih 127.000 Volvo tovornjakov. Podjetje Volvo Trucks je član skupine Volvo Group, ki je eden izmed vodilnih svetovnih proizvajalcev gospodarskih vozil, avtobusov, gradbene mehanizacije ter ladijskih in industrijskih motorjev. Skupina zagotavlja tudi storitve financiranja in servisiranja. Delovanje Volva temelji na glavnih vrednotah kot so kvaliteta, varnost in skrb za okolje