Trucks

Novi Volvo FH z opremo I-Save zmanjša stroške goriva do 7 odstotkov

Družba Volvo Trucks predstavlja tovorno vozilo Volvo FH z opremo I-Save, da bi svojim strankam zagotovila najnižjo porabo goriva. Z združitvijo novega motorja D13TC in posodobljenih funkcij za prihranek goriva lahko ta nova rešitev zmanjša stroške goriva za do 7 odstotkov pri prevozih na velike razdalje – ne da bi to vplivalo na vozne lastnosti.
New Volvo FH with I-Save
Novi Volvo FH z opremo I-Save je najvarčnejše tovorno vozilo doslej, prilagojeno za zahtevne prevoze na velike razdalje. S kombinacijo novega motorja D13TC in posodobljenih funkcij za prihranek goriva lahko zmanjša stroške goriva za do 7 odstotkov.

Povpraševanje po prevozih po Evropi narašča in tovorna vozila prevozijo vedno daljše razdalje. Hkrati se prevozniki spopadajo z naraščajočimi cenami dizelskega goriva, kar ustvarja pritisk na donosnost.

„Tovorno vozilo Volvo FH z opremo I-Save je naš odgovor na ta izziv. To je celovita rešitev, ki združuje našo najnovejšo tehnologijo za bistveno zmanjšanje porabe goriva pri prevozih na velike razdalje, ne da bi negativno vplivala na vozne lastnosti,“ pravi Roger Alm, predsednik družbe Volvo Trucks.

Tovorno vozilo Volvo FH z opremo I-Save poganja nov, vrhunski motor D13TC – najvarčnejši motor družbe Volvo Trucks za prevoze na velike razdalje doslej. Opremljen je z bati s patentirano valovito notranjostjo, ki izboljša izgorevanje in poveča izkoristek z usmerjanjem toplote in energije v središče valjev. Presežna energija v izpušnih plinih se nato uporabi za pogon motorja z dodatno turbino v toku izpušnih plinov, ki se imenuje enota Turbo Compound.

Motor D13TC razvije do 300 Nm dodatnega navora, kar pomeni, da potrebujete manj pospeška in goriva, da med vožnjo po avtocesti ohranite stalno hitrost. To je popolna rešitev za prevoznike na velike razdalje.

Druge značilnosti opreme I-Save vključujejo nove zadnje osi za nižjo porabo goriva, posodobljen sistem I-See, ki deluje na osnovi zemljevidov ter analizira naklone ceste pred vami in ustrezno prilagodi vožnjo, prav tako pa vključuje programsko opremo za prestavljanje, ki je optimizirana za prevoze na velike razdalje. Skupna učinkovitost vseh teh izdelkov in storitev lahko privede do 7-odstotnih prihrankov pri stroških goriva v primerjavi z motorjem D13 Euro 6 generacije D*.

„Vsak vidik opreme I-Save smo prilagodili tako, da bi ustrezal prevoznikom na velike razdalje, zlasti tistim, ki običajno prevozijo več kot 120.000 kilometrov na leto,“ pravi Mats Franzén, direktor za strategijo pogonskih sklopov pri Volvo Trucks. „Večje razdalje prevozijo, več lahko prihranijo. To je zmogljiv motor, ki zagotavlja zelo varčno in tekočo vožnjo.“

Tovorno vozilo Volvo FH z opremo I-Save bo na evropskih trgih mogoče naročiti od 11. marca 2019.

*Motor D13TC Euro 6 generacije D s paketom za prevoze na velike razdalje (I-Save) v primerjavi z motorjem D13 eSCR Euro 6 generacije D brez paketa za prevoze na velike razdalje. Dejanska poraba goriva se bo razlikovala glede na številne dejavnike, kot so uporaba tempomata, dejanska topografija, voznikove vozniške izkušnje in vremenske razmere.

Podatki

Vse funkcije opreme I-Save so zasnovane tako, da zmanjšujejo stroške goriva.

Tovorno vozilo Volvo FH z opremo I-Save vključuje:

  • Motor D13TC (Turbo Compound) s 460 KM (2.600 Nm) ali 500 KM (2.800 Nm)
  • Nove zadnje osi za nižjo porabo goriva
  • Ugašanje motorja v prostem teku
  • I-Cruise in I-Roll, ki prilagodi hitrost za ohranjanje nizke porabe goriva
  • Črpalka servoojačevalnika s spremenljivo delovno prostornino
  • Posodobljen sistem I-See
  • Posodobljen menjalnik I-Shift s programsko opremo, optimizirano za prevoze na velike razdalje

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na:

Lidija Supek Koršoš, +385 1 3867 672, lidija.supek@volvo.com

LINK to film
LINK to high resolution images
LINK to press release as PDF

 

Volvo Trucks nudi popolne transportne rešitve poklicnim in poslovnim uporabnikom za širok spekter dejavnosti. Ponudba zajema celovit nabor vozil od srednje do težkih gospodarskih vozil in podpora strank je zagotovljena s široko mrežo 2.100 prodajno-servisnih centrov v več kot 130 državah po svetu. Proizvodnja sestavnih delov Volvo tovornjakov poteka v 15 državah po vsem svetu. Leta 2018 je bilo skupno izdobavljenih 127.000 Volvo tovornjakov. Podjetje Volvo Trucks je član skupine Volvo Group, ki je eden izmed vodilnih svetovnih proizvajalcev gospodarskih vozil, avtobusov, gradbene mehanizacije ter ladijskih in industrijskih motorjev. Skupina zagotavlja tudi storitve financiranja in servisiranja. Delovanje Volva temelji na glavnih vrednotah kot so kvaliteta, varnost in skrb za okolje