Trucks

Nova vozila Volvo FH za podjetje Eurodinamika

Uspešno prevozniško podjetje Eurodinamika iz Teharij pri Celju, ki se ukvarja z mednarodnimi prevozi različnega blaga, je svoj vozni park obogatilo s petimi novimi vozili Volvo FH 500.
Primopredaja
Uspešno prevozniško podjetje Eurodinamika je svoj vozni park obogatilo s petimi novimi vozili Volvo FH 500.

V podjetju Eurodinamika d.o.o. letos praznujejo deseto obletnico svojega delovanja v Sloveniji, njihove korenine pa segajo v leto 1987, ko se je Hilmo Batlak podal na pot avtoprevozništva.

Z Volvovim tovornjakom, ki so ga kupili leta 2002, je prevozil kar 1,5 milijona kilometrov, ob tem pa Batlak ponosno pove, da mu je v vsem tem času odlično služil in z njim ni imel prav nobenih težav – razen predrte pnevmatike ni imel niti ene same okvare! »Kasneje sem ga prodal, a če bi svojega rumenega Volva po naključju kje našel danes, bi ga z veseljem odkupil nazaj, za spomin!«

Zaradi odličnih preteklih izkušenj z znamko Volvo so zato v tem družinskem podjetju, kjer poleg ustanovitelja in direktorja Hilma Batlaka svojo srčnost in predanost avtoprevozniškemu poklicu prispevajo tudi žena Mirsada, sin Muki in hčerka Emina, svoj vozni park obogatili s petimi novimi vozili Volvo FH 500. Za pogon teh vozil skrbi zmogljiv in učinkovit 13-litrski šestvaljni motor D13K z močjo 368 kW (500 KM) pri 1.400 do 1.800 vrtljajih na minuto in največjim navorom 2.500 Nm med 1.000 in 1.400 vrtljaji motorne gredi.

Njihova vozila so poleg privlačne, modro-bele barvne kombinacije in dodatnih nalepk opremljena tudi s kabino velikosti XL ter aerodinamičnim kompletom usmernikov zraka, za večje udobje voznikov pa še z dodatno nastavljivim volanskim obročem ter klimatsko napravo, ki omogoča delovanje tudi v nočnem času oziroma ob ugasnjenem motorju. Za vzdrževanje in servisiranje vseh vozil imajo sklenjeno zlato Volvo pogodbo.

Nova vozila Volvo FH so se pridružila voznemu parku več kot 60 tovornjakov, s katerim podjetje Eurodinamika s sedežem v Avstriji opravlja prevoze najrazličnejšega blaga po vsej Evropi. Poleg tega poskrbijo za celotno logistično verigo, vključno s skladiščenjem blaga, ki ga lahko v 24 urah dostavijo skoraj na katero koli lokacijo v Evropi.

 

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na:
Lidija Supek Koršoš, +385 1 3867 672, lidija.supek@volvo.com


Volvo Trucks nudi popolne transportne rešitve poklicnim in poslovnim uporabnikom za širok spekter dejavnosti. Ponudba zajema celovit nabor vozil od srednje do težkih gospodarskih vozil in podpora strank je zagotovljena s široko mrežo 2.100 prodajno-servisnih centrov v več kot 130 državah po svetu. Proizvodnja sestavnih delov Volvo tovornjakov poteka v 15 državah po vsem svetu. Leta 2018 je bilo skupno izdobavljenih 127.000 Volvo tovornjakov. Podjetje Volvo Trucks je član skupine Volvo Group, ki je eden izmed vodilnih svetovnih proizvajalcev gospodarskih vozil, avtobusov, gradbene mehanizacije ter ladijskih in industrijskih motorjev. Skupina zagotavlja tudi storitve financiranja in servisiranja. Delovanje Volva temelji na glavnih vrednotah kot so kvaliteta, varnost in skrb za okolje