Motorje za Volvo FMX smo skrbno načrtovali, tako da varčujejo gorivo

Naši najvarčnejši motorji

Program motorjev smo skrbno načrtovali, tako da varčujejo gorivo, a ne na račun zmogljivosti. Optimizirali smo geometrijo zgorevalne komore. Zasnovali vertikalne, sredinsko nameščene posamične injektorje. Zvišali stopnjo polnjenja z mešanico ...

Še in še bi lahko naštevali svoje tehnične dosežke. Najpomembnejše pri teh inovacijah pa je, koliko prispevajo k vašemu poslovnemu izidu. In kako vplivajo na okolje.

Spoznajte naše motorje
Samodejni sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles varčuje gorivo

Samodejni sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles

Potrebujete gnano sprednjo os. Ampak naše raziskave kažejo, da ga potrebujete le 2–5 % časa. Ves preostali čas z njim tratite gorivo. Samodejni sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles vam pomaga varčevati gorivo. Ko dodatnega oprijema ne potrebujete, sistem samodejno odklopi pogon sprednje osi in s tem zmanjša porabo goriva.

Odkrijte samodejni sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles
I-Shift vam lahko prihrani do pet odstotkov goriva v primerjavi z ročnim menjalnikom

I-Shift – preprost, zanesljiv in zelo varčen z gorivom

I-Shift polno izkoristi zmogljivosti in učinkovitost tovornega vozila, saj spremlja podatke o masi vozila, nagibu ceste, hitrosti in pospeških ter se odziva na njihove spremembe. Skupaj z Volvovim dizelskim motorjem zmanjša porabo goriva do pet odstotkov v primerjavi z ročnim menjalnikom.

Ojačili in nadgradili smo še I-Shift, zato ga je mogoče uporabiti tudi pri prevozih izjemno težkega tovora. Poleg tega je na voljo za vse konfiguracije osi, tudi za tovorna vozila z gnano sprednjo osjo.

Spoznajte I-Shift
Nasveti za gorivo – za varčevanje goriva

Nasveti za gorivo – zmanjšajte porabo, trajno

Trajno dosegajte želeno porabo goriva in spremljajte, kako se še zmanjšuje z vašo vedno večjo učinkovitostjo. Naročite se na našo storitev Nasveti za gorivo in povezali vas bomo z osebnim svetovalcem za gorivo. Ob pomoči njegovih rednih analiz, strokovnem vodenju in praktični podpori vam bo uspelo porabo zmanjšati v kratkem času, z leti pa se bo še zmanjševala.

Koliko vam lahko prihranijo Nasveti za gorivo?
Dynafleet in usposabljanje voznikov skupaj prinašata prihranke goriva

Odkrijte, kaj zmorejo podatki

Z Dynafleetom in usposabljanjem voznikov vam lahko skupaj prihrani do sedem odstotkov goriva. 

Dynafleet – spremljajte gospodarnost porabe goriva

Spoznajte naš inteligentni sistem upravljanja voznega parka. Spremljajte delovanje svojih tovornih vozil in voznikov v realnem času, pregledujte samodejno sestavljene ocene gospodarjenja z gorivom. Primerjajte jih, ugotavljajte trende ter uvajajte spremembe, ki vam bodo prihranile gorivo in povečale donosnost.

Raziščite Dynafleet

Usposabljanje voznikov – drobne spremembe, veliki prihranki

Naš tečaj varčne vožnje vam pomaga kar najbolje izkoristiti vsako kapljico goriva. Ta tečaj, ki je del Volvovega programa usposabljanja voznikov, s svojim dokazano uspešnim sistematičnim pristopom navaja voznike učinkovite vožnje in prinaša trajne, dolgoročne prihranke – največje učinke pa zagotavlja skupaj s poročili sistema Dynafleet.

Volvovo usposabljanje voznikov

Poiščite pooblaščenega prodajalca

Ne branite se prihrankov

Ključ do varčne porabe goriva je v tem, da se zadeve že lotite pravilno. Pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks je strokovnjak na področju varčevanja goriva. Zakaj ga ne bi prosili za pomoč?

Poiščite pooblaščenega prodajalca