Volvo FMX s krmiljeno pomožno osjo za gnano

Gladko speljujte zavoje

Morate obremenitev porazdeliti med več osi? Dvojne sprednje osi so idealne za to. Lahko vozite po eni sami osi? Spoznajte Tridem in naredite najmanjši obračalni krog v življenju.

Krmiljena pomožna os za gnano prispeva k večji produktivnosti

Tridem

Konfiguracija 8×4 z enojno sprednjo osjo ima zadaj sklop osi Tridem s hidravlično krmiljeno pomožno osjo za gnano. Odlikujejo ga izredne manevrske sposobnosti in neverjetno majhen obračalni krog. Zato porabite manj časa za ustavljanje, sukanje volana v nasprotno smer in vzvratne popravke ter več časa za koristno vožnjo.

Sklop Tridem ima še druge prednosti. Dvig pomožne osi zmanjša obrabo pnevmatik in porabo goriva. Pritiski na vsako od zadnjih osi so po zaslugi zračnega vzmetenja optimizirani, zato je oprijem gnanih koles boljši. Porazdelitev osnih obremenitev lahko še dodatno prilagodite in s tem še izboljšate oprijem.

Dvojna krmiljena sprednja os za velike obremenitve spredaj

Dvojne sprednje osi

Pri veliki obremenitvi ali visokem težišču spredaj – denimo pri nadgradnji z žerjavom ali črpalko za beton – vam potrebne manevrske sposobnosti zagotovi konfiguracija 8×4 z dvojno sprednjo osjo in sklopom gnanih osi.

Doživite manevrske sposobnosti Volva FMX s krmiljenjem več osi

Zavijte v to smer

Želite sami videti, kako majhne kroge lahko delate? Odpravite se k pooblaščenemu prodajalcu Volvo Trucks in se sami prepričajte o izvrstnih manevrskih sposobnostih.

Poiščite pooblaščenega prodajalca