Prosta višina Volva FMX, preizkušena v živo

Video The Technician

Večja prosta višina Volva FMX nad tlemi

Večja prosta višina nad tlemi

Nosilci vzmeti. Zračni mehovi. Stabilizatorji. Tradicionalno so bili nameščeni pod osjo, v dometu skal in kamnov. Ni več tako. Naši inženirji so zračno vzmetenje obrnili na glavo in ga vgradili nad pogonsko osjo. In rezultat? Dobite prosto višino nad tlemi, značilno za listnato vzmetenje, obenem pa udobje in učinkovitost, ki ju omogoča zračno vzmetenje.

Kratek previs Volva FMX

Krajši previs

Pri novi zasnovi vzmetenja noben del za zadnjo osjo ne ovira delovanja prekucnika. To omogoča tudi stresanje asfalta neposredno v zalogovnik stroja za asfaltiranje.  

Zračno vzmetenje pomeni manj tresljajev in udobno vožnjo

Boljši oprijem gnanih koles, manj tresljajev

Pritiski na vsako od zadnjih osi so optimizirani, zato je oprijem gnanih koles boljši. Porazdelitev osnih obremenitev lahko dodatno ročno prilagodite in s tem oprijem še izboljšate. Prek zračnega vzmetenja se na tovorno vozilo prenaša manj tresljajev. Večje udobje in večja povprečna hitrost zaradi tega pomenita tudi večjo produktivnost (pri naših preskušanjih je bila hitrost višja 5­–10 km/h). Manj poškodb zaradi tresljajev pomeni tudi večjo razpoložljivost.

Stabilizatorji na sredini sklopa osi prispevajo k stabilnosti

Stabilizatorji na sredini sklopa osi

Pri novem zračnem vzmetenju imajo pomembno vlogo izboljšani stabilizatorji. Stabilizatorji, ki so zdaj obrnjeni na glavo in nameščeni sredinsko med osmi, prenašajo sile s ceste in iz priklopnika na najbolj togi del okvira, da je nevarnost prevračanja kar najmanjša. 

Volvo FMX z vzmetenjem GRAS-G2 je idealna izbira za prekucnike in dovoz zmesi strojem za asfaltiranje

Zračno vzmetenje

Zračno vzmetenje zagotavlja vrhunsko udobje med vožnjo in omogoča spreminjanje višine vozila nad tlemi. Noben del vzmetenja ne štrli čez polmer zadnje pnevmatike (pri pnevmatikah 315/80R22.5). To olajšuje prilagajanje šasije za prevoze, kot je dovažanje zmesi stroju za asfaltiranje, ali za prekucnike.

Zračno vzmetenje zadnjih osi GRAS-G2 je na voljo za vse konfiguracije

Za vse izvedbe

Zračno vzmetenje zadnjih osi GRAS-G2 je na voljo za vse konfiguracije v programu: 4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 in 10×6. To vključuje tudi izvedbo Tridem, pri kateri ima triosni sklop osi skupno nosilnost 36 ton, sprednja os pa še 10 ton.

Poiščite pooblaščenega prodajalca

Zapeljite z njim

Zapeljite Volvo FMX z zračnim vzmetenjem zadaj na preizkusno vožnjo in občutili boste razliko. Že od prvega hipa. Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks ima ključe.

Poiščite pooblaščenega prodajalca