Zavora Stretch Volva FMX preprečuje prepogib kompozicije

Zavora Stretch

Zavora Stretch zmanjšuje nevarnost prepogiba kompozicije med zavijanjem ali vožnjo s priklopnikom po klancu navzdol po spolzki cesti. Deluje tako, da z impulznim zaviranjem priklopnika izravnava kompozicijo. Izberete lahko tudi samodejno proženje zavore Stretch v nevarnih pogojih pri hitrostih do 50 km/h. Zavora Stretch je zdaj na voljo tudi pri vlačilcih in šasijah s kabino.

Volvov sistem za podporo vozniku – opozorilna luč pri zaviranju v sili

Opozorilna luč pri zaviranju v sili

Ob vašem polnem pritisku na zavorno stopalko zavorne luči hitro utripajo in s tem opozarjajo vozila za vami – to je preprost način za preprečevanje smrtno nevarnih naletov od zadaj.

Volvov sistem za podporo vozniku – prilagodljivi tempomat in opozorilo pred trkom z zaviranjem v sili

Prilagodljivi tempomat in Opozorilo pred trkom z zaviranjem v sili

Prilagodljivi tempomat (ACC), ki deluje na radarski osnovi, z upravljanjem plina in vseh razpoložljivih zavor v gostem prometu vzdržuje varnostno razdaljo za vozilom pred vami.

Naš intuitivni sistem opozarjanja pred trkom vas ob nevarnosti trčenja opozori z opozorilnim signalom, projiciranim na vetrobransko steklo. In samodejno sproži zaviranje v sili, s čimer znatno zmanjša nevarnost hudih poškodb.

Volvov sistem za podporo vozniku – podpora za varno menjavo voznega pasu

Podpora za varno menjavo voznega pasu

Kadar je podpora za varno menjavo voznega pasu vklopljena, z radarjem zaznava druge udeležence v prometu v slepem območju desno ob vozilu. Kadar menjava voznega pasu ni varna, vas sistem opozori z brenčačem in utripajočo ikono ob vzvratnem ogledalu na sovoznikovi strani.

Volvov sistem za podporo vozniku – elektronski program stabilnosti

Elektronski program stabilnosti

Naš elektronski program stabilnosti (ESP) učinkovito zmanjšuje tveganje zdrsa in prevračanja. V nevarnih pogojih v hipu poseže v upravljanje vozila, zmanjša moč motorja ter zavre vsako kolo tovornega vozila in priklopnika z ustrezno zavorno silo. Zdaj je ESP na voljo za večino izvedb tovornih vozil – za vlačilce in tudi za šasije s kabino.

Volvov sistem za podporo vozniku – razširjena funkcionalnost I-Shift, slabe ceste

Razširjena funkcionalnost – slabe ceste

Optimalno prestavljanje. Pomoč pri speljevanju. Pomoč pri vožnji po brezpotjih in hribovitih cestah. Ta programski paket priredi delovanje menjalnika I-Shift tako, da vam zagotavlja najučinkovitejšo pomoč pri izzivih, s katerimi se spopadate vsak dan.

Paket aktivne varnosti

ACC z opozorilom pred trkom z zaviranjem v sili
Podpora za varno menjavo voznega pasu
Opozorilni sistem za voznika
Poiščite pooblaščenega prodajalca

Pripravljeni na varnejšo vožnjo?

Obiščite pooblaščenega prodajalca Volvo Trucks in sami raziščite naše sisteme za podporo vozniku.

Poiščite pooblaščenega prodajalca