Novi Volvo FMX s pogonom na vsa kolesa za vrhunski oprijem

Obvladajte svoje okolje

Izbirate lahko med samodejnim in ročnim vklopom Zapore diferenciala – po posameznih oseh ali za vse gnane osi. Zapore vseh diferencialov je mogoče vklopiti med vožnjo. Tako imate dovolj nadzora nad tovornim vozilom, da vam ne obstane.

Ob uporabi zapor diferencialov samo po potrebi lahko varčujete gorivo in varujete pogonski sklop pred pretirano obrabo ­– to pomeni manjše stroške in tudi manj izpadov. 

Volvo FMX s pogonom na vsa kolesa je standardno opremljen s sistemom ATC

Narejen za strme vzpone

Nova gnana sprednja os je zasnovana za velike navore in velike obremenitve. Pomaknjena je za 100 mm naprej glede na prejšnje modele – tako imate pri strmih vzponih na voljo mnogo ugodnejši vstopni kot (28° pri gnani sprednji osi in pnevmatikah 13R22.5). 

Volvo FMX z gladko linijo trebuha

Vse je zaščiteno

Prosta višina nad tlemi je zelo pomembna za nas. In tudi za vas. Vzporedni in vezni drogovi so nameščeni poravnano z osjo, znotraj območja okrova osi. Poskrbeli smo tudi za dobro zaščito zavornih komor in rezervoarjev za gorivo na šasiji, ki bi jih lahko med vožnjo zadeli kamni ali veje na tleh.

Poiščite pooblaščenega prodajalca

Doživite pogon na vsa kolesa

Vklopite pogon na eno samo os ali pogon na vse osi. Pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks vam bo pokazal tipko. Vse drugo prepuščamo vam.

Poiščite pooblaščenega prodajalca