To je Volvo FM. Vendar z 20 odstotkov manj emisij CO2

Primerno je za težke regionalne prevoze in prevoze na velike razdalje. Zagotavlja enake vozne lastnosti in enako zmogljivost kot že poznano tovorno vozilo Volvo FM. Vendar z manjšim okoljskim odtisom in z možnostjo znižanja stroškov za gorivo, ne da bi se morali zadovoljiti s slabšimi voznimi lastnostmi ali slabšo produktivnostjo.

Euro 6 generacije C ● 420 KM/2.100 Nm ali 460 KM/2.300 Nm ● I-Shift ● Vlačilec ali šasija s kabino ● 4×2, 6×2 ali 6×4 ● Doseg do 1.000 km 

Pet najpomembnejših razlogov za izbiro Volva FM LNG

Na trgu ni nobenega podobnega tovornega vozila. Preverite, zakaj je tako enkratno ter zakaj je odlična izbira za vaše podjetje in za okolje. 

Volvo FM LNG zagotavlja enake vozne lastnosti in enako zmogljivost kot že poznani Volvo FM

Vozne lastnosti in zmogljivost kot pri dizelskem tovornem vozilu

Pogonski sistem v naših novih tovornih vozilih na plin temelji na naši priznani tehnologiji motorjev, ki je ne ponuja noben drug proizvajalec. Zagotavlja enako zmogljivost – vendar z 20 odstotkov manj emisij CO2*. Novi Volvo FM LNG na plin zagotavlja enake vozne lastnosti in enako zmogljivost kot že poznani Volvo FM. 

Oglejte si tehnične podatke
Znižajte stroške goriva z Volvom FM LNG

Znižajte stroške goriva

Nova Volvova tovorna vozila na plin zagotavljajo enako varčno porabo goriva kot tovorna vozila z dizelskimi motorji. Ker pa je utekočinjeni zemeljski plin (LNG) pogosto cenejši, omogočajo znižanje stroškov goriva. 

Zmanjšajte svoj okoljski odtis z Volvom FM LNG

Zmanjšajte svoj okoljski odtis

Enaki prevozi z enako hitrostjo. Vendar z 20 odstotkov manjšim ogljičnim odtisom*. Če imate visoke okoljske cilje, vam bo tovorno vozilo Volvo FM LNG na plin omogočilo dobro izhodišče. Če ciljate še višje, lahko uporabite bio-LNG in zmanjšate emisije za 100 odstotkov*. Velik korak proti ničnim emisijam CO2

Nov plinski motor G13C

Zagotovite si zanesljivo rešitev

Motor je osrednji del vsakega tovornega vozila. Nov plinski motor temelji na našem najsodobnejšem motorju D13K, ki smo ga še nadgradili z inovativnimi rešitvami delovanja na plin. Rezultat? Nov motor G13C z izkoristkom, ki je popolnoma primerljiv z dizelskimi motorji. Pričakujete lahko enake servisne intervale, zanesljivost in zmogljivost. 

Trajnostni prevoz

Izstopajte med konkurenco

Ali vaše stranke zahtevajo trajnostni prevoz? Dobro. Volvo FM LNG omogoča takojšnje zmanjšanje emisij CO2 za 20 odstotkov*, ne da bi se morali zadovoljiti z manjšo nosilnostjo ali produktivnostjo. Ali navsezadnje konkurenčnostjo.

* To velja za emisije iz vozila med uporabo, imenovane tudi „emisije od rezervoarja do koles”. 

Domenico Monge, izvršni direktor podjetja Monge & C Spa

Uporaba vozil na plin ne bi samo zelo pripomogla k čistejšemu okolju, ampak bi tudi koristila našemu podjetju pri zmanjševanju neposrednih in posrednih stroškov.

Domenico Monge

Izvršni direktor podjetja Monge & C Spa o svojih velikih načrtih za prihodnost.

Produktni vodja pri Volvo Trucks o novih tovornih vozilih na plin

Družba zahteva čistejša alternativna goriva. LNG ima potencial kot takojšnja in dolgoročna rešitev s precej manjšim vplivom na podnebje.

Tobias Bergman

Produktni vodja pri Volvo Trucks o novih tovornih vozilih na plin.

Proti ničnim emisijam

Energetska učinkovitost in alternativna goriva so bistveni za našo strategijo prehoda na trajnostne prevoze. Novo tovorno vozilo Volvo FM LNG na plin omogoča takojšnje zmanjšanje ogljičnega odtisa za 20 odstotkov*. Možnost delovanja na bio-LNG pomeni morebitno zmanjšanje za 100 odstotkov*. To tovorno vozilo odpira dolgoročne možnosti za prehod na obnovljiva goriva, kar pomeni manjšo odvisnost od fosilnih virov energije. 

Vse to so pomembni koraki proti naši viziji ničnih emisij CO2 in trajnostnih prevozov – za okolje in naše podjetje. 

 

* To velja za emisije iz vozila med uporabo, imenovane tudi „emisije od rezervoarja do koles”. 

Poiščite najbližjega pooblaščenega prodajalca

Preizkusite ga sami

Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks vam bo z veseljem razložil vse značilnosti in prednosti Volva FM LNG. 

Poiščite najbližjega pooblaščenega prodajalca