Tehnični podatki kabine Volva FM

  • Mere kabin
  • Oprema kabin

  

Mere kabin

Dnevna kabina

Dnevna kabina (FM-DAY) z udobnim in ergonomičnim okoljem za voznika. Notranja višina 157 mm: 114 cm na pokrovu motornega prostora.

Spalna kabina

Spalna kabina (FM-SLP) s prostorom za udoben nočni počitek ene osebe. Notranja višina 157 mm: 114 cm na pokrovu motornega prostora.

Nizka spalna kabina

Nizka spalna kabina (FM-LSLP) z nižjo streho omogoča prevoz tovorov nad kabino. Notranja višina 147 mm: 104 cm na pokrovu motornega prostora.

Kabina Globetrotter

Kabina Globetrotter (FM-HSLP) s prostorom za udoben nočni počitek ene ali dveh oseb. Kabina ima dodatne odlagalne prostore v zgornjem delu. Notranja višina 196 mm: 153 cm na pokrovu motornega prostora.

Kabina Globetrotter LXL

Kabina Globetrotter LXL (FM-XHSL) s prostorom za udoben nočni počitek ene ali dveh oseb. Kabina ima dodatne odlagalne prostore v zgornjem delu. Notranja višina 210 mm: 167 cm na pokrovu motornega prostora.

 

Oprema kabin

Štiritočkovno vzmetenje kabine
Izbirate lahko med vijačnimi vzmetmi z blažilniki na vseh vogalih ali zračnim vzmetenjem s samodejnim uravnavanjem višine. 

Vstopne odprtine za zrak
Vstopna odprtina za zrak je na levi strani, na voljo sta visoka in nizka izvedba. Na voljo tudi vstopna odprtina za zrak spredaj.

Barve kabine
Izbirate lahko med približno 650 različicami.

Voznikov sedež
Na izbiro so tri različice udobja: Standard, Comfort in Deluxe. Pri vsaki od njih je na voljo tudi oblazinjenje za doplačilo. Celotno območje vzdolžnega nastavljanja sedeža je 200 mm, po višini pa 100 mm. Voznikov sedež je serijsko opremljen z naslonom za glavo, nastavljivim in pregibnim hrbtnim naslonom, vzdolžnim in višinskim nastavljanjem, nastavljivo ledveno oporo in nastavljanjem nagiba sedeža. 

Sopotnikov sedež
Na izbiro sta dve izvedbi: Standard in Comfort. Pri obeh različicah je na voljo oblazinjenje za doplačilo. Sopotnikovi sedeži so serijsko opremljeni z vzglavnikom. 

Postelje
Spodnja postelja meri 70 × 200 centimetrov.
Vzmetnica debeline 16 cm ima vzmeti v žepkih. Izbira treh trdot: Soft, Semi-firm in Firm.
Na voljo sta tudi dve izvedbi zaščitne prevleke za udobnejše spanje in lažje pospravljanje postelje. 
Udobna zgornja postelja ime mere: 70 × 190 centimetrov ali 60 × 190 centimetrov

 

Odlagalni prostori v kabini
Nad vetrobranskim steklom so vgrajeni dva odlagalna predala z drsnimi vrati in štiri reže ISO, od katerih je ena rezervirana za tahograf. V spalni kabini in kabini Globetrotter najdete pod posteljo dva velika odlagalna predelka, dostopna od zunaj, v spalnem predelu kabine pa najdete tudi dva odlagalna žepa za revije in drobnarije. V armaturni plošči so vgrajeni štirje odprti odlagalni prostori, majhen zaprt predal, predal po DIN, ponvica in držalo steklenice.

Zunanji odlagalni prostori
Odlagalni prostori za voznikovim in sovoznikovim sedežem so dostopni od zunaj.

Strešno okno
Kabina ima vgrajeno strešno okno, ki ga je mogoče odpreti za 50 mm. Na notranji strani je opremljeno s perforiranim senčnikom, ki pri odprtem oknu služi tudi kot mreža za žuželke. Strešno okno ima lahko ročno ali električno upravljanje (električno za doplačilo).

Volan
Na izbiro sta dve velikosti volana – premera 450 mm ali 500 mm, odvisno od izvedbe tovornega vozila. Volan lahko nastavljate za 90 mm po globini, njegov nagib pa za 28 stopinj. Na izbiro je volan z varnostno zračno blazino ali brez nje. Obvolanske komande omogočajo varno in udobno upravljanje tempomata, hupe, telefona ter voznikovega in sekundarnega informacijskega zaslona.


Klimatska naprava
Na izbiro sta dve izvedbi klimatske naprave, ki lahko pokrijeta vse potrebe:

  • Klimatska naprava z ročnim upravljanjem (MCC).
  • Klimatska naprava s samodejno regulacijo temperature (ECC/ECC2). 

Klimatska naprava je lahko dopolnjena s parkirnima grelnikoma kabine in motorja.

Oblazinjenje sedežev

Robust Tekstil, Tekstil/vinil ali Usnje
dinamična Tekstil, Tekstil/vinil ali Usnje
Progressive Velur ali Usnje
Vsi komfortni sedeži so na voljo tudi s prezračevanjem.

Oblazinjenje sten

Robust Vinil
dinamična Tekstil
Progressive Tekstil
Poiščite pooblaščenega prodajalca

Počutite se kot doma

Uživajte v udobju. Preizkusite sedež. Posteljo. Oglejte si vse omare. Ne boste verjeli, koliko je prostora.

Poiščite pooblaščenega prodajalca