Vzmetenje je bilo v celoti zasnovano na novo in natančno nastavljeno. Vsi deli so zamenjani, izpopolnjeni ali nadgrajeni, za kar najboljše vozne lastnosti.

Niklas Fröjd

strokovnjak za dinamiko vozil pri Volvo Trucks

Volvo FM z izboljšano smerno stabilnostjo

Stabilen kot vlak

Nova zasnova geometrije sprednjega listnatega vzmetenja zmanjšuje nagibne sile in znatno izboljšuje smerno stabilnost, obenem pa vam zagotavlja občutek nadzora v vseh okoliščinah. Izboljšano sprednje vzmetenje zmanjšuje tudi potrebo po popravljanju smeri – tovorno vozilo tako na avtocesti kot v najostrejših ovinkih vozi v želeni smeri.

Volvo FM z zmanjšanim prekrmiljenjem

Obvladovanje sil

Popolnoma smo predelali tudi zračno vzmetenje zadnjih osi. Volvova patentirana zasnova ima stabilizatorje pred kolesi, kar preprečuje prenos neželenih sil s ceste na okvir. Zasnova prav tako preprečuje prekrmiljenje tovornega vozila ob vstopu v zavoj zaradi sil s priklopnika. 

Volvo FM, epska raznožka

Volvov dinamični krmilni sistem

Najpomembnejša novost po uvedbi servo krmiljenja. Volvov dinamični krmilni sistem po načelu „prekrivanja navora“ popravlja neželene premike krmilnega mehanizma in po potrebi zagotavlja krmilnemu mehanizmu dodatni navor. S tem zagotavlja popolno stabilnost pri visoki hitrosti, popoln nadzor pri nizki hitrosti in znatno zmanjšanje obremenitve vaših mišic.

VT

Ni potrebno, da nam verjamete na besedo

Sami preverite vrhunske vozne lastnosti. Obiščite pooblaščenega prodajalca Volvo Trucks – z veseljem vam bodo posodili ključe.

Poiščite pooblaščenega prodajalca