Volvovi varčni dizelski motorji Euro 6

Naši najvarčnejši motorji

Program motorjev smo skrbno načrtovali, tako da varčujejo gorivo, a ne na račun zmogljivosti. Optimizirali smo geometrijo zgorevalne komore. Zasnovali vertikalne, sredinsko nameščene posamične injektorje. Zvišali stopnjo polnjenja z mešanico ...

Še in še bi lahko naštevali svoje tehnične dosežke. Najpomembnejše pri teh inovacijah pa je, koliko prispevajo k vašemu poslovnemu izidu. In kako vplivajo na okolje.

Spoznajte naše motorje
Gospodarni menjalnik I-Shift

I-Shift – preprost, zanesljiv in zelo varčen z gorivom

I-Shift polno izkoristi zmogljivosti in učinkovitost vozila, saj spremlja podatke o njegovi masi, nagibu ceste, hitrosti in pospeških ter se odziva na njihove spremembe. Porabo goriva zmanjša do pet odstotkov v primerjavi z ročnim menjalnikom. Dopolnjen še s funkcijo ohranjanja gibalne količine I-Roll pa vam prihrani do sedem odstotkov. Je pa tudi res preprost za uporabo.

Spoznajte I-Shift
I-See zmanjša porabo goriva do pet odstotkov.

I-See – opazujte, kako se vam manjšajo računi za gorivo

I-See med vožnjo uporablja podatke o nagibih odsekov ceste za uravnavanje hitrosti in prestavljanje za optimalno porabo goriva. Z izkoriščanjem kinetične energije tovornega vozila lahko sistem zmanjša porabo goriva do 5 %.

Prava izbira pnevmatik in pravilna nastavitev geometrije koles vam lahko prihranita gorivo

Nastavite geometrijo koles. Napolnite pnevmatike in prihranite

Z izbiro pravih pnevmatik, vzdrževanjem pravilnega tlaka v pnevmatikah ter optimalno nastavitvijo geometrije koles in osi lahko zmanjšate porabo goriva do 14 odstotkov. Naše raziskave po Evropi kažejo, da imata nepravilno nastavljeno geometrijo koles in osi dve od treh tovornih vozil. Torej lahko z malo truda dosežemo veliko.

Nasveti za gorivo pomagajo varčevati gorivo

Nasveti za gorivo – zmanjšajte porabo, trajno

Trajno dosegajte želeno porabo goriva in spremljajte, kako se še zmanjšuje z vašo vedno večjo učinkovitostjo. Naročite se na našo storitev Nasveti za gorivo in dodelili vam bomo osebnega svetovalca za gorivo. Ob pomoči njegovih rednih analiz, strokovnem vodenju in praktični podpori vam bo uspelo porabo zmanjšati v kratkem času, z leti pa se bo še zmanjševala.

Koliko vam lahko prihranijo Nasveti za gorivo?
Dynafleet in usposabljanje voznikov vam lahko prineseta do sedem odstotkov prihrankov goriva

Odkrijte, kaj zmorejo podatki

Dynafleet in usposabljanje voznikov vam lahko skupaj prineseta do sedem odstotkov prihrankov goriva. 

Dynafleet – spremljajte gospodarnost porabe goriva

Spoznajte naš inteligentni sistem upravljanja voznega parka. Spremljajte delovanje svojih tovornih vozil in voznikov v realnem času, pregledujte samodejno sestavljene ocene gospodarjenja z gorivom. Primerjajte jih, ugotavljajte trende ter uvajajte spremembe, ki vam bodo prihranile gorivo in povečale donosnost.

Raziščite Dynafleet>

 

Usposabljanje voznikov – drobne spremembe, veliki prihranki

Naš tečaj varčne vožnje vam pomaga kar najbolje izkoristiti vsako kapljico goriva. Ta tečaj, ki je del Volvovega programa usposabljanja voznikov, s svojim dokazano uspešnim sistematičnim pristopom navaja voznike učinkovite vožnje in prinaša trajne, dolgoročne prihranke – največje učinke pa zagotavlja skupaj s poročili sistema Dynafleet.

Volvovo usposabljanje voznikov >

 

Sistemi za usmerjanje zraka vam prihranijo gorivo in zmanjšujejo izpuste

Paket usmernikov zraka

S paketom usmernikov zraka lahko izkoristite gorivo do osem odstotkov učinkoviteje. Zmanjšuje vrtinčenje zraka in zračni upor ter speljuje zračne tokove stran od priklopnika. Ne varčuje samo goriva, ampak tudi zmanjša izpuste CO2, kar je zelo ugodno za okolje.

VT

Začnite prav

Ključ do varčne porabe goriva je v tem, da se zadeve že lotite pravilno. Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks je strokovnjak na področju varčevanja goriva. Zakaj ga ne bi prosili za pomoč?

Poiščite pooblaščenega prodajalca