Volvov dinamični krmilni sistem že od začetka zagotavlja popolno stabilnost pri visokih hitrostih in popoln nadzor pri nizkih hitrostih. Najnovejša različica sistema prinaša nekaj zelo uporabnih funkcij za vsakodnevno vožnjo. Postala je še prilagodljivejša in vam pomaga ohranjati položaj vozila na cesti ter lahko celo posreduje, če zazna, da bo prišlo do zdrsavanja ali drsenja.

Dinamični krmilni sistem med vašim delovnikom

Volvov dinamični krmilni sistem preprečuje tresljaje in povratne sunke volana med vožnjo po neravnih cestah. Prav tako omogoča lažjo vzvratno vožnjo in manevriranje na omejenem prostoru, saj je odpor na volanu pri nizkih hitrostih manjši za do 70 odstotkov. Poleg tega se volan samodejno poravna takoj, ko sprostite njegov oprijem.

Pri višjih hitrostih tovorno vozilo z gotovostjo ohranja smer tudi na slabih podlagah in ob močnem bočnem vetru. Ta tehnologija deluje skupaj s hidravličnim servoojačevalnikom volana tovornega vozila, ki je dopolnjen z elektronsko krmiljenim elektromotorjem, ki nenehno prilagaja krmiljenje in po potrebi zagotavlja dodaten navor.

Manj časa za prilagajanje nastavitev

Manj časa za prilagajanje nastavitev

Z Volvovim dinamičnim krmilnim sistemom lahko prek menija na zaslonu hitro izberete nastavitve krmiljenja in začnete vožnjo. Prav tako lahko s pritiskom gumba vklopite podporo za vzdrževanje smeri znotraj voznega pasu, odvisno od tega, kje boste vozili. Podpora stabilnosti vedno deluje v ozadju.

Volvov dinamični krmilni sistem z osebnimi nastavitvami

Volvov dinamični krmilni sistem z osebnimi nastavitvami

Ta funkcija vam omogoča prilagajanje krmiljenja prek menija prednastavitev dinamičnega krmilnega sistema. Izbirate lahko med vrsto vnaprej nastavljenih načinov ali v meniju Po meri popolnoma prilagodite nastavitev krmiljenja.

Volvov dinamični krmilni sistem s podporo stabilnosti

Volvov dinamični krmilni sistem s podporo stabilnosti

Ko tovorno vozilo začne zanašati, Volvov dinamični krmilni sistem s podporo stabilnosti posreduje in vam zagotovi rahlo pomoč pri obračanju volana, da boste lažje krmilili vozilo v nasprotno smer ter ga stabilizirali. Tipala na različnih mestih spremljajo vrtilno hitrost tovornega vozila.

Volvov dinamični krmilni sistem s podporo za vzdrževanje smeri znotraj voznega pasu

Volvov dinamični krmilni sistem s podporo za vzdrževanje smeri znotraj voznega pasu

Pri vožnji s hitrostjo nad 55 km/h se bo vklopil sistem podpore za vzdrževanje smeri znotraj voznega pasu, ki s kamero spremlja položaj vozila. Ko zazna, da obstaja nevarnost, da bo tovorno vozilo zapeljalo s trenutnega voznega pasu, se aktivira krmiljenje, da vam pomaga vrniti vozilo v nameravano smer. Če je potrebna dodatna pomoč, sistem namesto z zvočnim opozorilnim signalom voznika opozori z rahlim tresenjem volana.

Vožnja brez napora pri vseh hitrostih

Vožnja brez napora pri vseh hitrostih

Pri visokih hitrostih Volvov dinamični krmilni sistem vzdržuje stabilnost in natančno smer vožnje. Med počasnim in previdnim manevriranjem prispeva potrebno dodatno krmilno silo, ne glede na obremenitev. V teh razmerah lahko Volvo FM pravzaprav krmilite z enim prstom.

Vzvratna vožnja ni odslej nič težja od vožnje naprej

Vzvratna vožnja ni odslej nič težja od vožnje naprej

Olajšali smo vzvratno vožnjo polno natovorjenega tovornjaka. Volvov dinamični krmilni sistem vam omogoča zelo natančno krmiljenje skoraj brez napora, ki samodejno vrača kolesa v srednji položaj. Smerna stabilnost je tolikšna, da lahko vozite vzvratno, ne da bi zavili iz smeri.

Vožnja popolnoma naravnost v vseh razmerah

Vožnja popolnoma naravnost v vseh razmerah

Popravljanje smeri po zaviranju na podlagi, kjer imajo kolesa različen oprijem? Ni več potrebno. Sunki neravnin, udarnih jam in oznak na cestišču? Skoraj nezaznavni. Volvov dinamični krmilni sistem odpravlja celo vpliv močnega bočnega vetra. Popustite torej krčevit oprijem volana – tovorno vozilo bo spremenilo smer le, kadar boste vi hoteli.

Dinamična vožnja

Dinamična vožnja

Volvov dinamični krmilni sistem z osebnimi nastavitvami vam daje nadzor. Sami lahko nastavljate odpor na volanu tako, da ustreza voznim razmeram in vašim željam. Lahko izberete vnaprej določeno nastavitev ali nastavitev popolnoma prilagodite. Tako si lahko zagotovite točno tako izkušnjo vožnje, kot jo želite.

Preprečevanje zdrsavanja

Preprečevanje zdrsavanja

Volvov dinamični krmilni sistem s podporo stabilnosti zmanjšuje tveganje za nesreče zaradi zdrsavanja. Če sistem zazna zdrsavanje, takoj zagotovi rahlo pomoč pri obračanju volana. To pomaga stabilizirati vozilo – še preden boste vedeli, da se bo nekaj zgodilo.

Ostanite na voznem pasu

Ostanite na voznem pasu

Volvov dinamični krmilni sistem s podporo za vzdrževanje smeri znotraj voznega pasu zmanjšuje tveganje nesreč zaradi prevračanja in trčenj z drugimi vozili. Če se s tovornim vozilom nenamerno približate označbam voznega pasu, vam sistem z rahlo podporo pri krmiljenju pomaga vrniti vozilo v nameravano smer. To pomoč boste komajda zaznali, vendar bo varnost povzdignila na novo raven.

Dobrodošli v novi kabini

Dobrodošli v novi kabini

Volvov dinamični krmilni sistem z zunanjim krmiljenjem vam omogoča upravljanje tovornega vozila z daljinskim upravljalnikom. To je odlična rešitev za primere, ko je treba med delom zunaj kabine nekoliko premakniti tovorno vozilo. Tako boste izboljšali produktivnost, vaš delovni dan pa bo postal precej udobnejši.

Zunanje krmiljenje

Pripravljeni na dinamično vožnjo?

Naj vas usmerimo do pooblaščenega prodajalca Volvo Trucks.

Poiščite pooblaščenega prodajalca