Enkratna tehnologija

Naša patentirana tehnologija konvencionalno krmiljenje s hidravličnim servoojačenjem dopolnjuje z elektromotorjem na krmilnem mehanizmu. Z obdelavo signalov iz več tipal električna krmilna enota (ECU) ugotavlja, kam pelje tovorno vozilo, pa tudi, kakšen je namen voznika. Elektromotor prejme 2000 krmilnih signalov na sekundo in po načelu „prekrivanja navora“ popravlja neželene premike krmilnega mehanizma ter po potrebi krmilnemu mehanizmu zagotavlja dodatni navor.

Volvov dinamični krmilni sistem je zdaj na voljo za vse konfiguracije osi – tudi za tiste z dvojnimi sprednjimi osmi.

Video o delovanju Volvovega dinamičnega krmilnega sistema

Kako deluje Volvov dinamični krmilni sistem

Stabilno in natančno krmiljenje pri vseh hitrostih

Vožnja brez napora pri vseh hitrostih

Pri visokih hitrostih Volvov dinamični krmilni sistem vzdržuje stabilnost in natančno smer vožnje. Med počasnim in previdnim manevriranjem pa prispeva potrebno dodatno krmilno silo, ne glede na obremenitev. Popolnoma resno trdimo, da lahko novi Volvo FM krmilite z enim prstom.

Stabilno in natančno krmiljenje tudi med vzvratno vožnjo

Vzvratna vožnja. Zdaj nič težja od vožnje naprej.

Olajšali smo vzvratno vožnjo polno natovorjenega tovornega vozila. Volvov dinamični krmilni sistem vam omogoča zelo natančno krmiljenje skoraj brez napora in samodejno vrača kolesa v srednji položaj. Smerna stabilnost je tolikšna, da lahko prevozite tudi več kot sto metrov, ne da bi zavili iz smeri. 

Stabilen kot vlak, v vseh razmerah

Vožnja popolnoma naravnost v vseh razmerah

Popravljanje smeri po zaviranju na podlagi, kjer imajo kolesa različen oprijem? Ni več potrebno. Sunki neravnin, udarnih jam in oznak na cestišču? Skoraj nezaznavni. Volvov dinamični krmilni sistem odpravlja celo vpliv močnega bočnega vetra. Popustite torej krčevit oprijem volana – tovorno vozilo bo spremenilo smer le, kadar boste vi hoteli.

Poiščite pooblaščenega prodajalca

Vozite dinamično

Doživite svojo doslej najmanj naporno preizkusno vožnjo – zanjo se dogovorite s pooblaščenim prodajalcem Volvo Trucks.

Poiščite pooblaščenega prodajalca