Kaj je dvig tandemske gnane osi

Optimalni način vožnje

Dvig tandemske gnane osi je popolna rešitev, ko v eno stran vozite polno natovorjeni, v drugo pa prazni. Ko je tovorno vozilo prazno, s pritiskom gumba na armaturni plošči odklopite gnano os in jo dvignete. Takoj ko tovorno vozilo ponovno natovorite, se gnana os samodejno spusti in aktivira ter tako zagotovi najboljši oprijem in vozne zmogljivosti. Vse skupaj vam bo vzelo približno 15 sekund, zato ne boste izgubljali dragocenega časa.

Dvig tandemske gnane osi vam lahko tudi pomaga varčevati gorivo

Prihranite do 4 odstotke goriva

Gnane osi povzročajo dodatno trenje in kotalni upor – to pa povečuje porabo goriva. Z odklopom in dvigom gnane osi, ko je ne potrebujete, lahko porabo goriva med povratno vožnjo s praznim tovornim vozilom zmanjšate do štiri odstotke. S tem pa opazno izboljšate poslovni izid. 

Delovanje dviga tandemske gnane osi

Večje manevrske sposobnosti

Pri dvignjeni osi se tovorno vozilo obnaša podobno kot pri konfiguraciji 4x2 ali 6x2, kar pomeni ožji obračalni krog in znatno boljše manevrske sposobnosti. Tovornemu vozilu 6x4 z medosno razdaljo 4,6 metra se obračalni krog zmanjša za več kot meter.

Zagotovite si boljši oprijem

Potrebujete boljši oprijem gnanih koles? Dokler ne dosežete največje dovoljene obremenitve osi, lahko preprosto s pritiskom na gumb na armaturni plošči eno os dvignete in vso težo prenesete le na drugo gnano os. To lahko naredite tudi med vožnjo pri nizkih hitrostih.

Namig na iskanje pooblaščenega prodajalca

Dvignite os. Povečajte dobiček

Obiščite pooblaščenega prodajalca Volvo Trucks in sami preskusite dvig tandemske gnane osi.

Poiščite pooblaščenega prodajalca