Nizka kabina pa ne pomeni manj udobja za voznika

1,39 m proste višine

Če prevažate avtomobile, potrebujete nizko tovorno vozilo. Kajti pogosto že centimetri odločajo, ali je na tovornem vozilu prostora še za en avto ali ne. Nizka spalna kabina novega Volva FM je še nižja kot doslej – visoka je samo 2,61 metra (če je pravilno opremljena). To vam pušča nič manj kot 1,39 metra za vaš dragoceni tovor, da še ostanete pod evropsko omejitvijo štirih metrov.

Nad streho ne štrli nobena antena

Prosta streha

Da lahko izkoristite nizko višino kabine, seveda na strehi ne sme biti ničesar. Zato je mogoče vse antene na Volvu FM umakniti – anteno WLAN v polico pod vetrobranskim steklom, telefonsko anteno v armaturno ploščo, antene za Toll Collect, sistem CB, radio FM in Dynafleet pa v stranice kabine.

Vstop v nizko kabino FM

Hop v kabino, hop iz nje

Če se morate po cel dan vzpenjati v kabino in izstopati iz nje, to ne sme biti naporno. Pri posebej nizki šasiji Volva FM je vstop v kabino samo 26 cm nad tlemi – seveda odvisno od znamke in dimenzij pnevmatik. Vrata se odprejo za polnih 90 stopinj, držaji pa vam vzpon še olajšajo.

Mere nizke kabine FM

Kako se višine seštevajo

A. Kabina
B. Okvir
C. Vzmetenje
D. Pnevmatike 355/50 (natovorjen)

Poiščite pooblaščenega prodajalca

Odločite se za nizko kabino

Če je nizka spalna kabina prava za vas, pokličite ali obiščite pooblaščenega prodajalca Volvo Trucks. Z veseljem vam jo bo razkazal.

Poiščite pooblaščenega prodajalca