Video z razlago prednosti zavore Stretch

Zavora Stretch

Nova zavora Stretch Volva FM zmanjšuje nevarnost prepogiba kompozicije med zavijanjem ali vožnjo s priklopnikom po klancu navzdol po spolzki cesti. Deluje tako, da z impulznim zaviranjem priklopnika izravnava kompozicijo. Izberete lahko tudi samodejno proženje zavore Stretch v nevarnih pogojih pri hitrostih do 50 km/h. Zavora Stretch je zdaj na voljo tudi pri vlačilcih in šasijah s kabino.
Video z razlago prednosti opozorilnega sistema za voznika

Opozorilni sistem za voznika

Opozorilni sistem za voznika je inteligenten sistem, ki spremlja vaš način vožnje. Razlikuje se od običajnih opozorilnih sistemov ter vas z zvočnim signalom in sporočilom na zaslonu opozori na utrujenost ter vam svetuje premor.
Video z razlago prednosti prilagodljivega tempomata in opozorila pred trkom z zaviranjem v sili

Prilagodljivi tempomat + opozarjanje na nevarnost trčenja

Prilagodljivi tempomat (ACC), ki deluje na radarski osnovi, z upravljanjem plina in vseh razpoložljivih zavor v gostem prometu vzdržuje varnostno razdaljo za vozilom pred vami. Ob nevarnosti trčenja na vetrobransko steklo projicira opozorilne luči.
Video z razlago prednosti podpore za varno menjavo voznega pasu

Podpora za varno menjavo voznega pasu

Kadar je podpora za varno menjavo voznega pasu vklopljena, z radarjem zaznava druge udeležence v prometu v slepem območju desno ob vozilu. Kadar menjava voznega pasu ni varna, vas sistem opozori z brenčačem in utripajočo ikono ob vzvratnem ogledalu na sovoznikovi strani.
Video z razlago prednosti elektronskega programa stabilnosti

Elektronski program stabilnosti

Naš elektronski program stabilnosti (ESP) učinkovito zmanjšuje tveganje zdrsa in prevračanja. V nevarnih pogojih v hipu poseže v upravljanje vozila, zmanjša moč motorja ter zavre vsako kolo tovornega vozila in priklopnika z ustrezno zavorno silo. Zdaj je ESP na voljo za večino izvedb tovornih vozil – za vlačilce in tudi za šasije s kabino.
Video z razlago prednosti opozorilne luči pri zaviranju v sili

Opozorilna luč pri zaviranju v sili

Ob vašem polnem pritisku na zavorno stopalko zavorne luči hitro utripajo in s tem opozarjajo vozila za vami – to je preprost način za preprečevanje smrtno nevarnih naletov od zadaj.

Paket aktivne varnosti

ACC – prilagodljivi tempomat
Podpora za varno menjavo voznega pasu
Opozorilni sistem za voznika
VT

Nadgradite varnost

Obiščite pooblaščenega prodajalca Volvo Trucks in predstavil vam bo delovanje naših sistemov za podporo vozniku.

Poiščite pooblaščenega prodajalca