Vemo, kako je na cesti. Vemo, kakšne nesreče se dogajajo. Zato tudi opravimo toliko dodatnih testov, ki jih predpisi niti ne zahtevajo.

Carl Johan Almqvist

Direktor za varnost prometa in izdelkov pri Volvo Trucks

Notranjost

Volvo FL – varno sedenje

Varno sedenje

Med vožnjo v Volvu FL ste dobro zaščiteni. Pritrdišča sedeža in celotna konstrukcija kabine so ojačeni in so prestali enake stroge teste kot naše kabine. 

Volvo FL – alkoključavnica

Alkoključavnica

Alkohol ne spada na cesto. Če se odločite za tovarniško vgradnjo alkoključavnice, bo to jasno sporočilo voznikom in prevoznim strankam, kako resno jemljete prometno varnost. 

Volvo FL – kabina za ekipo

Kabina za ekipo

V kabini za ekipo Volva FL lahko varno sedi do 7 oseb. Seveda je kabina za ekipo prestala enake stroge teste kot vse naše kabine. 

Volvo FL – vgrajen varnostni pas

Vgrajen varnostni pas

Z uporabo varnostnih pasov bi bilo mogoče preprečiti približno polovico smrtnih žrtev v nesrečah tovornih vozil – to je dejstvo, ki si ga velja zapomniti naslednjič, ko se odpravite na pot. V Volvu FL so vgrajeni v sedeže. 

Zunanjost

Volvo FL – sistemi podletne zaščite

Sistemi podletne zaščite

Vgrajen spredaj, zadaj in na bokih – zagotavlja zaščito drugih udeležencev v prometu ob trčenju. Sistem preprečuje, da bi se manjša vozila zagozdila pod tovorno vozilo. 

Volvo FL – osvetlitev

Osvetlitev

Vgradili smo sprednje pozicijske luči in dnevne žaromete. Tako sklop luči s kompaktno obliko zagotavlja inteligentno osvetlitev. Tovorno vozilo je vedno vidno drugim udeležencem v prometu. 

Volvo FL – vidljivost v vse smeri

Vidljivost v vse smeri

Popolna postavitev ogledal, veliko vetrobransko steklo z nizkim spodnjim robom in dodatna okna na vratih vam omogočajo, da vidite, kaj se dogaja okoli vašega tovornega vozila. To je pomembno za varne prevoze v urbanih okoljih. 

Volvo FL – sistemi aktivne varnosti

Sistemi aktivne varnosti

Vaše tovorno vozilo vam bo pomagalo. Oglejte si kratek pregled uporabljenih sistemov aktivne varnosti Volvo Trucks. 

Volvo FL – pogovor o varnosti

Kaj če?

Naš direktor za varnost prometa in izdelkov razkriva skrivnosti naših sistemov aktivne varnosti in kako delujejo.

VT

Sami se prepričajte o varnosti

Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks vam lahko pokaže prav vse izvrstne varnostne rešitve in odgovori na vsa vaša vprašanja o varnosti.

Poiščite pooblaščenega prodajalca