Šasija Volva FL je idealna za izdelovalca nadgradnje

Hitra in prilagodljiva

Pri naročilu Volva FL lahko izberete standardno razporeditev elementov na šasiji ali naročite šasijo posebej za svoje potrebe in nadgradnjo. Robustna in toga pravokotna in ploščata šasija olajšuje namestitev nadgradnje. Okvir je lahko opremljen z nosilci za nadgradnjo, Volvova navodila za izdelovalca nadgradnje (VBI) pa pospešijo postopek. Tako boste kar najhitreje in najbolj ekonomično prišli do tovornega vozila, popolnoma prilagojenega vaši dejavnosti.

Volvova navodila za izdelovalce nadgradnje
Program sprednjih osi, ki ne potrebujejo vzdrževanja

Sprednje osi ne potrebujejo vzdrževanja

Glede na osne obremenitve so na voljo različne izvedbe sprednjih osi, ki ne zahtevajo posebnega vzdrževanja. Nosilnosti znašajo od 4,0 do 7,1 tone. Gnana sprednja os za Volvo FL s štirikolesnim pogonom ima nosilnost 5,6 tone.

Visoka produktivnost – z elektronskim krmilnim sistemom

Hitro, preprosto natovarjanje

Višino šasije lahko pri zračnem vzmetenju s sistemom elektronsko upravljanega vzmetenja (ECS) upravljate s stikali na armaturni plošči ali na daljinskem krmilniku. To omogoča hitro, učinkovito natovarjanje pri poljubni višini.  

Izbirajte med zračnim in listnatim vzmetenjem

Izberite vzmetenje zase

Glede na osne obremenitve lahko izberete zračno vzmetenje, listnate vzmeti ali njune kombinacije.

Platišča za vse nosilnosti

Izberite platišča zase

Če se odločite za motor D5K, boste potrebovali platišča 17,5" ali 19,5". Za težje tovorno vozilo s šestvaljnim motorjem pa izberite platišča 19,5" ali 22,5".

Elektronski zavorni sistem (EBS)

Volvo FL uporablja spredaj in zadaj zavore s pnevmatskim pogonom s prezračevanimi koluti. Sistem EBS (elektronsko upravljani zavorni sistem) zagotavlja krajši odzivni čas in varnejše zaviranje ter zmanjšuje obrabo zavornih oblog. Sistem vključuje funkcijo ABS in kombiniranje zavor, ki usklajuje različne zavore na tovornem vozilu za enakomernejše zaviranje ter za zmanjšanje obrabe kolesnih zavor in pnevmatik. Razširjeni paket EBS vključuje tudi funkcijo zadrževanja na klancu.

Poiščite pooblaščenega prodajalca

Začnite sestavljati specifikacijo vozila

Obiščite pooblaščenega prodajalca Volvo Trucks, preglejta možnosti razporeditve opreme in sestavita popoln Volvo FL ali Volvo FL 4x4 za vaše potrebe.

Poiščite pooblaščenega prodajalca