Volvo FH16 – varčni motorji

Naši najvarčnejši motorji

Program motorjev smo skrbno načrtovali, tako da varčujejo gorivo – a ne na račun zmogljivosti. Optimizirali smo geometrijo zgorevalne komore. Zasnovali vertikalne, sredinsko nameščene posamične injektorje. Zvišali stopnjo polnjenja z mešanico ...

Še in še bi lahko naštevali svoje tehnične dosežke. Najpomembnejše pri teh inovacijah pa je, koliko prispevajo k vašemu poslovnemu izidu. In kako vplivajo na okolje.

Spoznajte naše motorje
Menjalnik I-Shift pomaga varčevati gorivo in zmanjšuje porabo

I-Shift – preprost, zanesljiv in zelo varčen z gorivom

I-Shift polno izkoristi zmogljivosti in učinkovitost tovornjaka, saj spremlja podatke o masi vozila, nagibu ceste, hitrosti in pospeških ter se odziva na njihove spremembe. Skupaj z Volvovim dizelskim motorjem zmanjša porabo goriva do pet odstotkov v primerjavi z ročnim menjalnikom. Dopolnjen še s funkcijo ohranjanja gibalne količine I-Roll vam lahko prihrani do sedem odstotkov. Je pa tudi res preprost za uporabo.

Spoznajte I-Shift
Volvo FH16 – I-See

I-See – opazujte, kako se vam zmanjšujejo računi za gorivo

I-See med vožnjo uporablja podatke o nagibih odsekov ceste za uravnavanje hitrosti in prestavljanje za optimalno porabo goriva. Z izkoriščanjem kinetične energije tovornjaka lahko sistem zmanjša porabo goriva do 5 %. Največje prihranke dosega I-See na položnih klancih, prihranke pa dosega skoraj na vseh.

Volvo FH16 – nastavite geometrijo koles

Nastavite geometrijo koles in tlak ter štejte prihranke

Z izbiro pravih pnevmatik, vzdrževanjem pravilnega tlaka v pnevmatikah ter optimalno nastavitvijo geometrije koles in osi lahko zmanjšate porabo goriva do 14 odstotkov. Naše raziskave po Evropi kažejo, da imata nepravilno nastavljeno geometrijo koles in osi dva od treh tovornjakov. Torej lahko z malo truda dosežemo veliko.

Nasveti za gorivo so skupna dejavnost, ki vam pomaga določati smernice za učinkovitejšo rabo goriva in nudi podporo, ko jo potrebujete

Nasveti za gorivo – zmanjšajte porabo, trajno

Trajno dosegajte želeno porabo goriva in spremljajte, kako se še zmanjšuje z vašo vedno večjo učinkovitostjo. Naročite se na našo storitev Nasveti za gorivo in povezali vas bomo z osebnim svetovalcem za gorivo. Ob pomoči njegovih rednih analiz, strokovnem vodenju in praktični podpori vam bo uspelo porabo zmanjšati v kratkem času, z leti pa se bo še zmanjševala.

Varčujte gorivo z Dynafleetom

Odkrijte, kaj zmorejo podatki

Dynafleet in usposabljanje voznikov vam lahko skupaj prineseta do sedem odstotkov prihrankov goriva.

Dynafleet – spremljajte gospodarnost porabe goriva

Spoznajte naš inteligentni sistem upravljanja voznega parka. Spremljajte delovanje svojih tovornih vozil in voznikov v realnem času, pregledujte samodejno sestavljene ocene gospodarjenja z gorivom. Primerjajte jih, ugotavljajte trende ter uvajajte spremembe, ki vam bodo prihranile gorivo in povečale donosnost.

Usposabljanje voznikov – drobne spremembe, veliki prihranki

Naš tečaj varčne vožnje vam pomaga kar najbolje izkoristiti vsako kapljico goriva. Ta tečaj, ki je del Volvovega programa usposabljanja voznikov, s svojim dokazano uspešnim sistematičnim pristopom voznike uči učinkovite vožnje in prinaša trajne, dolgoročne prihranke – največje učinke pa zagotavlja skupaj s poročili sistema Dynafleet.

Volvo FH16 – paket usmernikov zraka

Paket usmernikov zraka

S paketom usmernikov zraka lahko izkoristite gorivo do osem odstotkov učinkoviteje. Zmanjšuje vrtinčenje zraka in zračni upor ter usmerja zračne tokove stran od priklopnika.  Ne varčuje samo goriva in denarja, ampak tudi zmanjša izpuste CO2, kar je zelo ugodno za okolje.

Poiščite najbližjega pooblaščenega prodajalca

Začnite prav

Ključ do varčne porabe goriva je v tem, da se zadeve že lotite pravilno. Pooblaščeni prodajalec je strokovnjak na področju varčevanja goriva. Zakaj ga ne bi prosili za pomoč?

Poiščite najbližjega pooblaščenega prodajalca