Video o delovanju Volvovega dinamičnega krmilnega sistema

Kako deluje Volvov dinamični krmilni sistem

Izredno odzivna tehnologija krmiljenja

Naša patentirana tehnologija konvencionalno krmiljenje s hidravličnim servoojačenjem dopolnjuje z elektromotorjem na krmilnem mehanizmu. Električna krmilna enota (ECU) z obdelavo signalov iz različnih tipal ugotovi, kam pelje tovorno vozilo in kakšen je voznikov namen. Motor prejema po 2.000 krmilnih signalov na sekundo in po načelu „prekrivanja navora“ popravlja neželene premike v krmilnem mehanizmu ter po potrebi prispeva dodatni navor za krmiljenje. Sedaj je Volvov dinamični krmilni sistem na voljo za vse konfiguracije osi – tudi za konfiguracije z dvojnimi sprednjimi osmi.

Volvo FH16 z dinamičnim krmilnim sistemom pri visokih hitrostih

Vožnja brez napora pri vseh hitrostih

Pri visokih hitrostih Volvov dinamični krmilni sistem vzdržuje stabilnost in natančno smer vožnje. Med počasnim in previdnim manevriranjem prispeva potrebno dodatno krmilno silo, ne glede na obremenitev. Popolnoma resno trdimo, da lahko novi Volvo FH krmilite z enim prstom.

Voznik tovornega vozila med vzvratno vožnjo z Volvovim dinamičnim krmilnim sistemom

Vzvratna vožnja. Zdaj nič težja od vožnje naprej.

Olajšali smo vzvratno vožnjo polno natovorjenega tovornjaka. Volvov dinamični krmilni sistem vam omogoča zelo natančno krmiljenje skoraj brez napora in samodejno vrača kolesa v srednji položaj. Smerna stabilnost je tako dobra, da lahko prevozite tudi več kot sto metrov, ne da bi zavili iz smeri.

Volvo FH16 s sklopom osi Tridem in priklopnikom

Vožnja popolnoma naravnost v vseh razmerah

Popravljanje smeri po zaviranju na podlagi, kjer imajo kolesa različen oprijem? Ni več potrebno. Sunki neravnin, udarnih jam in oznak na cestišču? Skoraj nezaznavni. Volvov dinamični krmilni sistem odpravlja celo vpliv močnega bočnega vetra. Popustite torej krčevit oprijem volana – tovornjak bo spremenil smer le, kadar boste vi hoteli.

Poiščite najbližjega pooblaščenega prodajalca

Pripravljeni na dinamično vožnjo?

Doživite svojo doslej najmanj naporno preizkusno vožnjo – zanjo se dogovorite s pooblaščenim prodajalcem Volvo Trucks.

Poiščite najbližjega pooblaščenega prodajalca