Volvo FH s priklopnikom in dvignjeno tandemsko osjo na makadamu

Optimalen način vožnje

Dvig tandemske pogonske osi je popolna rešitev, ko v eno smer vozite polno natovorjeni, v drugo pa prazni. Ko je tovorno vozilo prazno, s pritiskom gumba na armaturni plošči odklopite pogonsko os in jo dvignete. Takoj, ko tovorno vozilo ponovno natovorite, se pogonska os samodejno spusti in aktivira ter tako zagotovi najboljši oprijem in vozne zmogljivosti. Vse skupaj traja približno 15 sekund, zato ne boste izgubljali dragocenega časa.

Podrobneje o dvigu tandemske pogonske osi

Prihranite do 4 odstotke goriva

Pogonske osi povzročajo dodatno trenje in kotalni upor – to pa povečuje porabo goriva. Z odklopom in dvigom pogonske osi, ko je ne potrebujete, lahko porabo goriva med povratno vožnjo s praznim tovornim vozilom zmanjšate do štiri odstotke. S tem pa opazno izboljšate poslovni izid.

Dvignjena tandemska pogonska os na makadamski cesti

Boljše manevrske sposobnosti

Pri dvignjeni osi se tovorno vozilo obnaša podobno kot pri konfiguraciji 4x2 ali 6x2, kar pomeni manjši obračalni krog in znatno boljše manevrske sposobnosti. Tovornemu vozilu 6x4 z medosno razdaljo 4,6 metra se obračalni krog zmanjša za več kot meter.

Volvo FH16 – zagotovite si boljši oprijem

Zagotovite si boljši oprijem

Potrebujete več oprijema? Dokler ne dosežete največje dovoljene obremenitve osi, lahko preprosto s pritiskom na gumb na armaturni plošči eno os dvignete in vso težo prenesete le na drugo pogonsko os. 

Poiščite najbližjega pooblaščenega prodajalca

Dvignite os. Povečajte dobiček

Obiščite pooblaščenega prodajalca Volvo Trucks in sami preskusite dvig tandemske pogonske osi.

Poiščite najbližjega pooblaščenega prodajalca