Ko kabina ni le vaše delovno mesto, temveč tudi vaš dom. Takrat ste odvisni od funkcij in opreme v kabini, ki potrebujejo električno energijo, tudi ko je motor izklopljen. Zato odslej ponujamo sistem akumulatorjev, ki zagotavlja visoko raven bivalnega udobja v kabini, ne da bi to vplivalo na zmožnost zagona motorja naslednje jutro.

Tovorno vozilo Volvo med vožnjo po gorski cesti

Dva akumulatorja, ločeni vezji

Skrivnost ohranjanja napajanja sta dva ločena akumulatorska sklopa z ločenima vezjema. En akumulator je namenjen za zagon motorja, drugi pa za funkcije bivanja v kabini. Uporabljajte sistem klimatizacije, sistem za predvajanje predstavnosti in polnilne naprave, ne da bi vas moralo skrbeti, da boste izpraznili zagonske akumulatorje tovornega vozila.

Akumulatorji z elektrolitom v gelu družbe Volvo Trucks z dolgo življenjsko dobo

Akumulatorji z elektrolitom v gelu. Daljša življenjska doba

Sistem z dvema akumulatorjema uporablja elektrolit v gelu za zagotavljanje bivalnega udobja v kabini in akumulatorje s tekočim elektrolitom (EFB) za zagon. Akumulatorji z elektrolitom v gelu se lahko izpraznijo brez poškodb in zagotavljajo daljšo življenjsko dobo od običajnih akumulatorjev s tekočim elektrolitom. Na voljo je tudi različica z enim sklopom akumulatorjev z elektrolitom v gelu. Akumulatorji z elektrolitom v gelu imajo od 10- do 15-krat daljšo življenjsko dobo od akumulatorjev s tekočim elektrolitom.

Udoben spanec v kabini tovornih vozil Volvo Trucks

Brez delovanja motorja v prostem teku. Brez skrbi

Ni vam več treba ponoči pustiti motorja v prostem teku ali sredi noči preverjati stanja napolnjenosti akumulatorja. Privoščite si udoben spanec, saj bodo akumulatorji za zagon imeli dovolj električne energije, ko jo boste potrebovali.

Graf prikazuje polnilne cikle sistema z dvema akumulatorjema

Življenjski cikel

Akumulatorji z elektrolitom v gelu ohranijo polnilno kapaciteto tudi po več sto popolnih izpraznitvah in polnilnih ciklih.

Sistem z dvema akumulatorjema samodejno spremlja napolnjenost

Samodejno spremljanje napolnjenosti. Da ste lahko brez skrbi

Sistem spremlja nivoje napolnjenosti, da ne bi ostali brez napajanja. Najprej se bodo postopoma izklopile vse pomožne naprave, sistem pa vas bo opozoril, preden bo ogrožena zmožnost zagona motorja.

Izberite ustrezno različico

Optimizirajte zmogljivost napajanja s tremi glavnimi različicami sistemov akumulatorjev, ki so na voljo za tovorno vozilo Volvo FH16.

Tip Moč
Sistem z enim svinčevo-kislinskim akumulatorjem 170 ali 225 Ah
Sistem z enim akumulatorjem z elektrolitom v gelu 210 Ah
Sistem z dvema akumulatorjema Svinčevo-kislinski s kapaciteto 75 Ah + akumulator z elektrolitom v gelu s kapaciteto 210 Ah za bivalno udobje
Poiščite najbližjega pooblaščenega prodajalca

Želite ohraniti moč?

Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks vam bo dal več informacij o sistemu z dvema akumulatorjema.

Poiščite najbližjega pooblaščenega prodajalca