Video z razlago prednosti zavore Stretch

Zavora Stretch

Zavora Stretch Volva FH16 zmanjšuje nevarnost prepogiba kompozicije med zavijanjem ali vožnjo s priklopnikom po klancu navzdol po spolzki cesti. Deluje tako, da z impulznim zaviranjem priklopnika izravnava kompozicijo. Izberete lahko tudi samodejno delovanje zavore Stretch v nevarnih pogojih pri hitrostih do 50 km/h. Zavora Stretch je sedaj na voljo tudi pri vlačilcih in šasijah s kabino. 

Video z razlago prednosti prilagodljivega tempomata in opozorila pred trkom z zaviranjem v sili

Prilagodljivi tempomat in Opozorilo pred trkom z zaviranjem v sili

Prilagodljiv tempomat (ACC), ki deluje na osnovi kamere in radarja, z upravljanjem plina in vseh razpoložljivih zavor v gostem prometu vzdržuje varnostno razdaljo za vozilom pred vami. Naš intuitivni sistem opozarjanja pred trkom vas ob nevarnosti trčenja opozori z opozorilnim signalom, projiciranim na vetrobransko steklo. In samodejno sproži zaviranje v sili, s čimer znatno zmanjša nevarnost hudih poškodb.
Video z razlago prednosti podpore za vzdrževanje smeri znotraj voznega pasu

Podpora za vzdrževanje smeri znotraj voznega pasu

Mnogo hudih nesreč se zgodi, ker tovorno vozilo zapelje z voznega pasu. Po našem mnenju vse preveč. Podpora za vzdrževanje smeri znotraj voznega pasu s kamero spremlja oznake voznega pasu in vas opozori, če jih nenamerno prevozite.
Video z razlago prednosti opozorilnega sistema za voznika

Opozorilni sistem za voznika

Opozorilni sistem za voznika je inteligenten sistem, ki spremlja vaš način vožnje. Razlikuje se od običajnih opozorilnih sistemov ter vas z zvočnim signalom in sporočilom na zaslonu opozori na utrujenost ter vam svetuje premor.
Video z razlago prednosti podpore za varno menjavo voznega pasu

Podpora za varno menjavo voznega pasu

Kadar je podpora za varno menjavo voznega pasu vklopljena, z radarjem zaznava druge udeležence v prometu v slepem območju desno ob vozilu. Kadar menjava voznega pasu ni varna, vas sistem opozori z brenčačem in utripajočo ikono ob vzvratnem ogledalu na sovoznikovi strani.
Video z razlago prednosti elektronskega programa stabilnosti

Elektronski program stabilnosti

Volvov elektronski program stabilnosti (ESP) učinkovito zmanjšuje nevarnost zdrsa in prevračanja. V nevarnih pogojih v hipu poseže v upravljanje vozila, zmanjša moč motorja ter zavre vsako kolo tovornjaka in priklopnika z ustrezno zavorno silo. Zdaj je ESC na voljo za večino izvedb tovornjakov – za vlačilce in tudi za šasije s kabino.

Video z razlago prednosti opozorilne luči pri zaviranju v sili

Opozorilna luč pri zaviranju v sili

Ob vašem polnem pritisku na zavorno stopalko zavorne luči hitro utripajo in s tem opozarjajo vozila za vami – to je preprost način za preprečevanje smrtno nevarnih naletov od zadaj.
Paket aktivne varnosti za Volvo FH16

Paket aktivne varnosti

Varnost lahko še izboljšate – s paketom, ki zajema to:

  • Podpora za varno menjavo voznega pasu
  • Izklop opozorilnega sistema za voznika
  • Prilagodljivi tempomat z opozarjanjem na nevarnost trčenja
Poiščite najbližjega pooblaščenega prodajalca

Razmišljate o nadgradnji varnosti?

Obiščite pooblaščenega prodajalca Volvo Trucks in predstavil vam bo naših sedem sistemov za podporo vozniku.

Poiščite najbližjega pooblaščenega prodajalca