Vemo, kako je na cesti. Vemo, kakšne nesreče se dogajajo. Zato tudi opravimo toliko dodatnih testov, ki jih predpisi niti ne zahtevajo.

Carl Johan Almqvist

Direktor za varnost prometa in izdelkov pri Volvo Trucks

Varnostno testiranje, temeljitejše od predpisanega: video

Notranjost

Volvo FH – nočni način

Nočni način voznikom omogoča, da s pritiskom gumba takoj izklopijo vso nepotrebno protisvetlobo armaturne plošče. Zaradi tega se armaturna plošča v voznikovem vidnem polju manj blešči, na vetrobranskem steklu in zunanjih vzvratnih ogledalih pa je manj motečih odsevov. Nočni način je najprimernejši za voznike na velike razdalje, kadar vozijo ponoči ali vzvratno in manevrirajo v težavnih vremenskih razmerah ali zahtevnem okolju, na primer ob priklapljanju ali odklapljanju priklopnikov.

Volvo FH – loputa za zasilni izhod

LOPUTA ZA ZASILNI IZHOD

Vsako vozilo Volvo FH ima vgrajeno veliko strešno okno, ki služi tudi kot loputa za zasilni izhod. Hkrati zagotavlja tudi svetlo in zračno kabino ter vam tako pomaga, da med vožnjo ostanete zbrani in osredotočeni na cesto.

Volvo FH – varnostni pas

VARNOSTNI PAS

Z uporabo varnostnih pasov bi bilo mogoče preprečiti približno polovico smrtnih žrtev v nesrečah tovornih vozil – to je dejstvo, ki si ga velja zapomniti naslednjič, ko se odpravite na pot.

Zunanjost

Volvo FH – sistem sprednje podletne zaščite

Sistem sprednje podletne zaščite

Absorbira del sil ob trku, saj se nekoliko poda pod tovorno vozilo. Zdaj je izdelan iz lažjih in močnejših materialov, učinkovit pa je pri še višjih hitrostih. 

Volvo FH – osvetlitev

Osvetlitev

Vgradili smo sprednje pozicijske luči in dnevne žaromete. Tako sklop luči s kompaktno obliko zagotavlja inteligentno osvetlitev.

Volvo FH – ogledala in okna

Ogledala in vidljivost

Vrsta domiselnih rešitev, ki voznikom zagotavljajo 360-stopinjsko vidljivost. Velika okna in ogledala na Volvu FH omogočajo tudi izjemno preglednost.

SISTEMI AKTIVNE VARNOSTI

Vaše tovorno vozilo vam bo pomagalo. Oglejte si kratek pregled uporabljenih sistemov aktivne varnosti Volvo Trucks.

Poiščite najbližjega pooblaščenega prodajalca

SAMI SE PREPRIČAJTE O VARNOSTI

Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks vam lahko pokaže prav vse izvrstne varnostne rešitve in odgovori na vsa vaša vprašanja o varnosti.

Poiščite najbližjega pooblaščenega prodajalca