VZDRŽUJTE HITROST. PRIHRANITE GORIVO

Vzdrževanje hitrosti in prihranek goriva. Pri tem gre za zahtevno iskanje kompromisa. Ker razumemo vaše vsakodnevne izzive, ko želite pravočasno dostaviti blago in hkrati obvladovati stroške, smo razvili edinstven pogonski sklop z več moči. In gospodarnejšo porabo goriva.

Pri razvoju nas vodi vaša donosnost. Višja povprečna hitrost pomeni višjo produktivnost. Pri vas in vaših strankah. Hkrati varčujete gorivo in manj škodujete okolju.

Se zdi to preprosto? Preberite nadaljevanje.

ZMOGLJIVOST IN GORIVO – VRHUNSKE LASTNOSTI

Menjalnik I-Shift z dvojno sklopko

I-SHIFT Z DVOJNO SKLOPKO – EDINSTVEN MENJALNIK

Dva menjalnika v enem. Prenos moči ali navora brez prekinitev. Višja povprečna hitrost. In manjša poraba goriva.

Edinstven menjalnik I-Shift z dvojno sklopko omogoča enakomernejši in udobnejši prenos moči kot kdaj koli. Gladko pretikanje poveča moč vozila. Vzdržuje enakomeren pretok moči, kar bo korenito spremenilo vaš način vožnje in povečalo produktivnost.

Menjalnik I-Shift z dvojno sklopko in prestavami za počasno vožnjo

BOLJŠE SPELJEVANJE S PRESTAVAMI ZA POČASNO VOŽNJO

I-Shift s prestavami za počasno vožnjo. Namenjene so prevažanju težkega tovora in gradbeništvu. Hitrejša prestavna razmerja pogonskih osi omogočajo vzdrževanje hitrosti pri znatno nižji vrtilni frekvenci. In pri nižji vrtilni frekvenci se porabi manj goriva. Speljevanje s težkim tovorom je sedaj precej lažje. Tudi ko je naloženih 325 ton.

Bližnji pogled na motor Euro 6 v različici Volvo D13

VEČ MOČI. MANJ GORIVA

Učinkoviteje kot kdaj koli. Popoln kompromis med vozno zmogljivostjo in porabo goriva.

Novi integrirani pogonski sklop sestavljata izpopolnjen motor Euro 6 in Volvov edinstven menjalnik I-Shift. Kompresijsko razmerje je večje pri različicah D13 s 420 konjskimi močmi in D13 s 460 konjskimi močmi. Različici D13 s 500 konjskimi močmi in D13 s 540 konjskimi močmi sta opremljeni z novim, optimiziranim turbinskim polnilnikom.

Izpopolnjena sta tudi motor in menjalnik. To znatno prispeva k zmogljivosti in manjši porabi goriva.

Zadnja os vozila Volvo FH

PRAVO RAZMERJE

Kako razumemo pravo razmerje? Vse se vrti okrog zadnjih osi. Gre za zadnjo vez v učinkovitem sklopu, ki prenaša moč motorja na kolesa.

Zadnja os zagotavlja pravo razmerje za prevoze na velike razdalje ter odlično dopolnjuje motor D13 in menjalnik I-Shift z dvojno sklopko. Vas zanima rezultat? Nižja vrtilna frekvenca. In udobnejša vožnja. In gospodarnejša poraba goriva.

Voznik vozila Volvo FH

ČLOVEŠKI DEJAVNIK

Seveda novo tehnologijo odlikujeta gospodarna poraba goriva in varnost. Toda neki drug dejavnik je še vedno najpomembnejši. Voznik.

Na tečajih želimo usposobiti boljše voznike. Varnejše voznike. Učinkovitejše voznike. Pri razvoju voznikov in gospodarnejši porabi goriva se osredotočamo samo na to. Donosna naložba za vsako prevozniško podjetje.

V kombinaciji s priporočili aplikacije Dynafleet – gorivo in okolje je to korak v smeri donosnejše prihodnosti. Za vas. In vaše podjetje.

Srebrno vozilo Volvo FH 540 ob sončnem zahodu

I-CRUISE VZDRŽUJE HITROST

Pameten tempomat. I-Cruise prilagaja hitrost, da vzdržuje nizko porabo goriva. To prispeva k vaši produktivnosti, saj vzdržuje visoko povprečno hitrost, ter tudi k varnejši in udobnejši vožnji.

Srebrno vozilo Volvo FH 540 med vzpenjanjem

VSAKA POT SE ZAPIŠE

Katera pot porabi najmanj goriva? Sistem I-See v osrednjo zbirko podatkov shrani vse klance. Podatki so na voljo tudi za druga tovorna vozila. S temi podatki se lahko vozilo samodejno odzove na vzpone, da prepreči nepotrebno pretikanje. Ne potrebujete zemljevidov ali sistema GPS.

Če združite I-Cruise in I-See, dobite zvestega partnerja za gospodarno porabo goriva.

Bližnji posnetek tlačnega ventila pnevmatike

PREVERITE TLAK

Tlak v pnevmatikah. Njegov učinek na donosnost se z lahkoto podceni. Z optimalno nastavitvijo geometrije koles in osi ter pravilnim tlakom v pnevmatikah lahko dolgoročno močno zmanjšate porabo in stroške.

Volvo Trucks – ikona ugašanja motorja

UGASNITE MOTOR IN PRIHRANITE GORIVO

Tudi majhne spremembe so pomembne. Deli, ki jih žene motor, so porabniki goriva med delovanjem. Zračni kompresorji. Črpalka servoojačevalnika volana. Tudi sam motor. Če jih izklopite, ko jih ne uporabljate, prihranite gorivo. In denar.

Volvo Trucks – energetsko varčna pnevmatika

Energetsko varčne pnevmatike

Naše pnevmatike poskrbijo, da tovorno vozilo pokaže vso moč. Pnevmatike 315/70 R22.5 so posebej oblikovane za prevoze na velike razdalje. Varčujejo gorivo po vaši meri.

Paket usmernikov zraka Volvo Trucks minimizira zračni upor

PAKET USMERNIKOV ZRAKA MINIMIZIRA ZRAČNI UPOR

Gladka karoserija vzdržuje nizko porabo goriva. S preizkusi v vetrovniku smo usmernike zraka izpopolnili. Rezultat? Znatno manjša poraba goriva.

Volvo Trucks – dvig tandemske pogonske osi

DVIGNITE POGONSKO OS

Manjši obračalni krog. Maksimalen oprijem. Manjša poraba goriva. Dvig tandemske pogonske osi je edinstvena lastnost konfiguracij 6x4 ali 8x4. Združuje oprijem in nosilnost štirikolesnega pogona z voznimi zmogljivostmi in učinkovitostjo dvokolesnega pogona.

Ko je tovorno vozilo prazno, s pritiskom gumba odklopite pogonsko os in jo dvignete. Takoj ko naložite tovor, se os samodejno spusti in aktivira. To zagotavlja maksimalen oprijem in najboljše vozne zmogljivosti.

Z odklopom pogonske osi, ko je ne potrebujete, lahko porabo goriva zmanjšate še do štiri odstotke.

Volvo Trucks – nova ikona načrtovanja servisiranja

BREZ NEPREDVIDENIH IZPADOV

Naša obljuba: maksimalna razpoložljivost. Revolucionarno načrtovanje servisiranja daljinsko poveže vozilo z delavnico. Natančno preventivno vzdrževanje prihrani gorivo. Zagotavlja tudi voznost vozila.

Volvo Trucks – aplikacija Dynafleet – gorivo in okolje

DYNAFLEET VARČUJE GORIVO

Koliko goriva lahko prihranite? Aplikacija Dynafleet – gorivo in okolje omogoča natančno spremljanje dosežkov tovornih vozil in voznikov.

Ocene gospodarnosti porabe goriva omogočajo izboljšanje načina vožnje. S tem se izboljša poslovni izid.

Volvo Trucks – programski paketi za I-Shift

KAKŠEN I-SHIFT ŽELITE?

I-Shift izboljša donosnost podjetja. Ponujamo različne programske pakete, ki jih izberete skladno z voznimi razmerami. Paket za prevoze na velike razdalje in varčevanje goriva optimizira potovalno hitrost. To omogoča učinkovito vožnjo po avtocesti.

Delovanje zasnove goriva in zmogljivosti

Kako deluje

Raziščite tehnične danosti, ki so omogočile podvig z jadralnim padalom. Najpomembnejše je vzdrževanje povprečne hitrosti. To omogoča tudi edinstven pogonski sklop, ki prenaša moč brez prekinitev in hkrati porabi manj goriva.

Predstavljene zgodbe

Kako menjalnik I-Shift z dvojno sklopko pomaga italijanskemu prevozniškemu podjetju Sartori prihraniti gorivo na zahtevnih gorskih cestah

Na hribovitih območjih severne Italije družinsko prevozniško podjetje Sartori Trasporti potrebuje vozila, ki združujejo visoko zmogljivost in nizko porabo goriva. Volvo FH z menjalnikom I-Shift z dvojno sklopko je očitno popolna rešitev....

Preživetje podjetja je odvisno od nizke porabe goriva, usposobljenih voznikov in zelo zmogljivih tovornih vozil.

Z usposabljanjem voznikov, posebnimi spodbudami ter naložbami v najnovejša tovorna vozila in tehnologijo je poljsko prevozniško podjetje Jastim zmanjšalo porabo goriva na vrednosti, ki so se prej zdele nemogoče....