Vrhunsko tovorno vozilo za prevoze na velike razdalje

Tovorno vozilo Volvo FH z opremo I-Save je popolna rešitev za zmanjšanje porabe goriva pri prevozih na velike razdalje – ob nezmanjšanih voznih lastnostih.
Več prevozite, več lahko prihranite za donosnejše poslovanje.

Zmanjšajte stroške goriva za do 7 odstotkov

Zmanjšajte stroške goriva

S kombinacijo zelo varčnega motorja D13TC in funkcij za varčevanje z gorivom, kot je
sistem I-See, ki deluje na osnovi zemljevidov, Volvo FH z opremo I-Save zmanjša stroške goriva za do 7 odstotkov* pri prevozih na velike razdalje.

* Motor D13TC Euro 6 generacije D s paketom za prevoze na velike razdalje (I-Save) v primerjavi z motorjem D13 eSCR Euro 6 generacije D. Dejanska poraba goriva se razlikuje glede na številne dejavnike, kot so uporaba tempomata, dejanska topografija, voznikove vozniške izkušnje in vremenske razmere.

Višja produktivnost

Višja produktivnost

Zmogljiv motor D13TC razvije 300 Nm višji navor pri nizkih vrtljajih. Torej potrebujete manj pospeška in goriva, da med vožnjo po avtocesti ohranite stalno hitrost. Ker motor deluje v kombinaciji s sistemom I-See, lahko v višji prestavi premaga klance – in tako prihrani gorivo brez zmanjšanja hitrosti. Dodaten navor omogoča tudi višjo povprečno hitrost, kar je zlasti opazno pri vožnji v klanec.

Več udobja za voznika

Več udobja za voznika

Tovorno vozilo Volvo FH z opremo I-Save vam omogoča daljši čas vožnje pri nižjih vrtljajih in v višji prestavi, kar prispeva k bolj tekoči in tišji vožnji. Zaradi hitrejšega odziva navora bodo vozniki še bolj navdušeni nad tem tovornim vozilom.

To je Volvo FH z opremo I-Save

To je Volvo FH z opremo I-Save

Volvo FH z opremo I-Save vključuje zelo varčen motor D13TC in celovit paket za prevoze na velike razdalje. Vsaka funkcija opreme I-Save je zasnovana in preizkušena tako, da dokazano zagotavlja prihranek goriva pri prevozih na velike razdalje.

Paket za prevoze na velike razdalje vključuje posodobljen sistem I-See, ki deluje na osnovi zemljevidov, menjalnik I-Shift s programsko opremo, optimizirano za prevoze na velike razdalje, I-Cruise in I-Roll, nove zadnje osi za nižjo porabo goriva, ugašanje motorja v praznem teku in črpalko servoojačevalnika volana s spremenljivo delovno prostornino.

Motor Volvo D13TC – zmogljiv, vendar varčen

Motor Volvo D13TC – zmogljiv, vendar varčen

D13TC je naš najvarčnejši motor doslej. Na voljo je v različicah s 460 in 500 KM ter je opremljen z bati s patentirano valovito notranjostjo, ki izboljša izgorevanje in poveča izkoristek. Motor D13TC zaradi tehnologije Turbo Compound v vseh fazah v celoti izkorišča razpoložljivo energijo in tako zagotavlja večji izkoristek v celotnem območju vrtljajev – najboljše rezultate pa doseže v območju od 900 do 1.400 vrt/min.

Program motorjev Volvo
Posodobljen sistem I-See, ki deluje na osnovi zemljevidov

Posodobljen sistem I-See, ki deluje na osnovi zemljevidov

Sistem I-See na podlagi podatkov o cesti pred vami med vožnjo po hribovitem terenu na kar najboljši način uporablja kinetično energijo tovornega vozila. Ko je aktiviran sistem I-Cruise, upravlja prestavljanje, pospeševanje in zaviranje z motorjem. Sistem I-See vključuje nov zemljevid z visoko ločljivostjo za natančnejše določanje položaja.

Več o tem
Posodobljen menjalnik I-Shift za prevoze na velike razdalje

Posodobljen menjalnik I-Shift za prevoze na velike razdalje

S sistemom I-Shift s programsko opremo, optimizirano za prevoze na velike razdalje, ki je zasnovan posebej za učinkovito vožnjo po avtocesti, boste prihranili gorivo. Med vožnjo v načinu Economy se vsako prestavljanje zgodi ravno ob pravem času, da lahko motor ves čas deluje v najučinkovitejših vrtljajih.

Več o tem
I-Cruise in I-Roll

I-Cruise in I-Roll

I-Cruise pomaga ohranjati enakomerno hitrost, ob tem pa hitrost prilagaja tako, da zagotavlja nizko porabo goriva. Prav tako pomaga ohranjati visoko povprečno hitrost za povečanje produktivnosti, hkrati pa prispeva k varnejši in udobnejši vožnji. Funkcija I-Roll med vožnjo po klancu navzdol samodejno odklopi motor, da namesto goriva izkoristi vztrajnost tovornega vozila.

Več o tem
Izkusite tovorno vozilo Volvo FH z opremo I-Save

Izkusite tovorno vozilo Volvo FH z opremo I-Save

Oglejte si, kaj lahko dosežete z novim tovornim vozilom Volvo FH z opremo I-Save – prihranek goriva brez zmanjšanja voznih lastnosti in užitka v vožnji.

Poiščite najbližjega pooblaščenega prodajalca
Več nasvetov o tem, kako prihraniti gorivo

Več nasvetov o tem, kako prihraniti gorivo

Preberite strokovne članke in vpoglede

Pogovorite se s strokovnjakom