Varčna poraba goriva pomeni, da ohranjate nadzor nad stroški goriva in okoljskim odtisom. Zlasti pa gre za to, da lahko kar najbolje izkoristite vsako kapljico goriva. Ne zadovoljite se z nižjo produktivnostjo. Tovorno vozilo z dobrimi voznimi lastnostmi, ki lahko ohranja hitrost in prihrani gorivo, je najučinkovitejša rešitev. Na voljo imamo najširši nabor ponudb doslej, da boste lahko prilagodili tako rešitev.

Varčna poraba goriva motorja D13

Program motorjev, ki izpolnjuje pričakovanja

Program motorjev D13 Euro 6 generacije D smo skrbno načrtovali tako, da varčujejo gorivo – a ne na račun zmogljivosti. Vsi naši motorji zagotavljajo odlične vozne lastnosti in vam omogočajo vožnjo v najvišji prestavi tudi v klancih, da boste lahko ohranjali hitrosti in prihranili gorivo.

Spoznajte naše motorje
I-Save

Zmanjšanje porabe goriva pri prevozih na velike razdalje z opremo I-Save

Naša novost v programu motorjev so pogonski sklopi I-Save za prevoze na velike razdalje. Združujejo naše motorje D13TC z močjo 460 ali 500 KM in učinkovite zadnje osi ter funkcije menjalnika – če omenimo samo nekaj primerov. V kombinaciji s paketom za prevoze na velike razdalje lahko zmanjšajo porabo goriva za do 7 odstotkov*.

 

* Motor D13TC Euro 6 generacije D s paketom za prevoze na velike razdalje (I-Save) v primerjavi z motorjem D13 eSCR Euro 6 generacije D. Dejanska poraba goriva se razlikuje glede na številne dejavnike, kot so uporaba tempomata, dejanska topografija, voznikove vozniške izkušnje in vremenske razmere.

I-See – opazujte, kako se vam zmanjšujejo računi za gorivo

Katera pot porabi najmanj goriva? I-See med vožnjo uporablja podatke o topografiji, na podlagi katerih uravnava hitrost in prestavlja za najvarčnejšo porabo goriva. Z izkoriščanjem kinetične energije tovornjaka lahko sistem zmanjša porabo goriva do 5 %. Sistem I-See za doseganje najboljših rezultatov uporablja podatke zemljevidov v oblaku.

Prestavno razmerje zadnje osi

Razmerje za vaše prevoze

Zadnja os je zadnji člen v učinkoviti verigi. Zagotavlja pravo razmerje za prevoze na velike razdalje ter odlično dopolnjuje motor D13 in menjalnik I-Shift z dvojno sklopko. Rezultat? Nižja vrtilna frekvenca. In udobnejša vožnja. In varčnejša poraba goriva.

I-Cruise

Stalna hitrost s sistemom I-Cruise

Pameten tempomat. I-Cruise prilagaja hitrost, da vzdržuje nizko porabo goriva. To prispeva k vaši produktivnosti, saj vzdržuje visoko povprečno hitrost, ter tudi k varnejši in udobnejši vožnji.

Mirna vožnja

Z izbiro pravih pnevmatik, vzdrževanjem pravilnega tlaka v pnevmatikah ter optimalno nastavitvijo geometrije koles in osi lahko bistveno zmanjšate porabo goriva. Naše raziskave po Evropi kažejo, da imata nepravilno nastavljeno geometrijo koles in osi dva od treh tovornjakov. Torej lahko z malo truda dosežemo veliko.

Nasveti za gorivo – trajno zmanjšajte porabo goriva

Trajno dosegajte želeno porabo goriva in spremljajte, kako se še zmanjšuje z vašo vedno večjo učinkovitostjo. S storitvijo Nasveti za gorivo boste povezani z osebnim svetovalcem za gorivo. Z rednimi analizami, strokovnim vodenjem in praktično podporo vam bo uspelo porabo goriva zmanjšati v kratkem času, z leti pa se bo še zmanjševala.

Varčujte gorivo z Dynafleetom

Odkrijte, kaj zmorejo podatki

Dynafleet in usposabljanje voznikov vam lahko skupaj prineseta do 7-odstotni prihranek goriva.

Dynafleet – spremljajte gospodarnost porabe goriva

Spoznajte naš sistem upravljanja voznega parka. Spremljajte delovanje svojih tovornjakov in voznikov v realnem času, pregledujte samodejno sestavljene ocene gospodarjenja z gorivom. Primerjajte jih, ugotavljajte trende ter uvajajte spremembe, ki vam bodo prihranile gorivo in povečale donosnost.

Usposabljanje voznikov – drobne spremembe, veliki prihranki

Naš tečaj varčne vožnje vam pomaga kar najbolje izkoristiti vsako kapljico goriva. Ta tečaj, ki je del Volvovega programa usposabljanja voznikov, s svojim dokazano uspešnim sistematičnim pristopom voznike uči učinkovite vožnje in prinaša trajne, dolgoročne prihranke – največje učinke pa zagotavlja skupaj s poročili sistema Dynafleet.

Paket usmernikov zraka

S paketom usmernikov zraka lahko izkoristite gorivo do osem odstotkov učinkoviteje. Zmanjšuje vrtinčenje zraka in zračni upor ter usmerja zračne tokove stran od priklopnika.  Ne varčuje samo goriva in denarja, ampak tudi zmanjša izpuste CO2, kar je zelo ugodno za okolje.

Poiščite najbližjega pooblaščenega prodajalca

Začnite prav

Ključ do varčne porabe goriva je v tem, da se zadeve že lotite pravilno. Pooblaščeni prodajalec je strokovnjak na področju varčevanja goriva. Zakaj ga ne bi prosili za pomoč?

Poiščite najbližjega pooblaščenega prodajalca