Volvov dinamični krmilni sistem že od začetka zagotavlja popolno stabilnost pri visokih hitrostih in popoln nadzor pri nizkih hitrostih ter zmanjšuje obremenitev vaših mišic. Odslej vam bo pomagal tudi pri preprečevanju zdrsavanja in nenamernih zapustitev voznega pasu ter vam omogočal nastavljanje volana po lastnih željah in celo daljinsko upravljanje krmiljenja.

Video o delovanju Volvovega dinamičnega krmilnega sistema

Kako deluje Volvov dinamični krmilni sistem

Izredno odzivna tehnologija krmiljenja

Naša patentirana tehnologija konvencionalno krmiljenje s hidravličnim servoojačenjem dopolnjuje z elektromotorjem na krmilnem mehanizmu. Električna krmilna enota (ECU) z obdelavo signalov iz različnih tipal ugotovi, kam pelje tovorno vozilo in kakšen je voznikov namen. Motor prejema po 2.000 krmilnih signalov na sekundo in po načelu „prekrivanja navora“ popravlja neželene premike v krmilnem mehanizmu ter po potrebi prispeva dodatni navor za krmiljenje. Sedaj je Volvov dinamični krmilni sistem na voljo za vse konfiguracije osi – tudi za konfiguracije z dvojnimi sprednjimi osmi.

Dinamični krmilni sistem v Volvu FH

Vožnja brez napora pri vseh hitrostih

Pri visokih hitrostih Volvov dinamični krmilni sistem vzdržuje stabilnost in natančno smer vožnje. Med počasnim in previdnim manevriranjem prispeva potrebno dodatno krmilno silo, ne glede na obremenitev. Popolnoma resno trdimo, da lahko novi Volvo FH krmilite z enim prstom.

Voznik tovornega vozila med vzvratno vožnjo z Volvovim dinamičnim krmilnim sistemom

Vzvratna vožnja. Zdaj nič težja od vožnje naprej.

Olajšali smo vzvratno vožnjo polno natovorjenega tovornjaka. Volvov dinamični krmilni sistem vam omogoča zelo natančno krmiljenje skoraj brez napora in samodejno vrača kolesa v srednji položaj. Smerna stabilnost je tako dobra, da lahko prevozite tudi več kot sto metrov, ne da bi zavili iz smeri.

Volvo FH – vožnja popolnoma naravnost

Vožnja popolnoma naravnost v vseh razmerah

Popravljanje smeri po zaviranju na podlagi, kjer imajo kolesa različen oprijem? Ni več potrebno. Sunki neravnin, udarnih jam in oznak na cestišču? Skoraj nezaznavni. Volvov dinamični krmilni sistem odpravlja celo vpliv močnega bočnega vetra. Popustite torej krčevit oprijem volana – tovornjak bo spremenil smer le, kadar boste vi hoteli.

Voznikove roke na volanu

Dinamična vožnja

Volvov dinamični krmilni sistem z osebnimi nastavitvami vam daje nadzor. Sami lahko nastavljate odpor na volanu tako, da ustreza voznim razmeram in vašim željam. Lahko izberete vnaprej določeno nastavitev ali nastavitev popolnoma prilagodite. Tako si lahko zagotovite točno tako izkušnjo vožnje, kot jo želite.

Oglejte si, kako deluje
Volvo FH med vožnjo v hladnih razmerah

Preprečevanje zdrsavanja

Volvov dinamični krmilni sistem s podporo stabilnosti zmanjšuje tveganje za nesreče zaradi zdrsavanja. Če sistem zazna zdrsavanje, takoj zagotovi rahlo pomoč pri obračanju volana. Tako boste lažje obrnili volan v nasprotno smer in stabilizirali vozilo – še preden boste vedeli, da se bo nekaj zgodilo.

Oglejte si, kako deluje
Volvo FH med vožnjo ob boku avtomobila Volvo

Ostanite na voznem pasu

Volvov dinamični krmilni sistem s podporo za vzdrževanje smeri znotraj voznega pasu zmanjšuje tveganje nesreč zaradi prevračanja in trčenj z drugimi vozili. Če se s tovornim vozilom nenamerno približate označbam voznega pasu, vam sistem z rahlo podporo pri krmiljenju pomaga vrniti vozilo v nameravano smer. To pomoč boste komajda zaznali, vendar bo varnost povzdignila na novo raven.

Oglejte si, kako deluje
Voznik z zunanje strani krmili Volvo FH z daljinskim upravljalnikom

Dobrodošli v novi kabini

Volvov dinamični krmilni sistem z zunanjim krmiljenjem vam omogoča upravljanje tovornega vozila z daljinskim upravljalnikom. To je odlična rešitev za primere, ko je treba med delom zunaj kabine nekoliko premakniti tovorno vozilo. Tako boste izboljšali produktivnost, vaš delovni dan pa bo postal precej udobnejši.

Oglejte si, kako deluje
Poiščite najbližjega pooblaščenega prodajalca

Pripravljeni na dinamično vožnjo?

Doživite svojo doslej najmanj naporno preizkusno vožnjo – zanjo se dogovorite s pooblaščenim prodajalcem Volvo Trucks.

Poiščite najbližjega pooblaščenega prodajalca