Ker tovorno vozilo pozna cesto pred seboj, sporoča motorju in menjalniku I-Shift, kako naj delujeta, da tovorno vozilo čim bolje izkoristi kinetično energijo, prihrani gorivo in zmanjša izpuste CO2.

Anders Eriksson

razvijalec sistema I-See pri Volvo Trucks

Video o delovanju sistema I-See

Prihranki z I-See

Ugotovite, koliko vam lahko prihrani I-See.

Kako deluje

Ko se približuje klancu, tovorno vozilo prenese podatke iz komercialno in spletno dostopnega topografskega zemljevida z visoko ločljivostjo. Te podatke nato sistem uporabi v šestih korakih, s katerimi poskuša kar najbolje izkoristiti kinetično energijo tovornega vozila in zmanjšati porabo goriva do pet odstotkov. Če ceste ni na zemljevidu ali ni povezave s strežnikom, tovorno vozilo uporabi podatke iz skupne zbirke podatkov.

Izkušeni vozniki to že počnejo. A po osmih urah vožnje vaša sposobnost za tako razmišljanje najverjetneje vsaj nekoliko popusti. Če prepustite premagovanje klancev sistemu I-See, se lahko popolnoma posvetite drugim nalogam.

Volvo FH – oblak sistema I-See

Vedno s podporo in na vožnji

Novi I-See je boljši. Še vedno na podlagi podatkov o topografiji ceste optimizira hitrost in prestavljanje. Novi I-See najprej uporabi podatke iz komercialno dostopnega topografskega zemljevida z visoko ločljivostjo, nato podatke, ki jih ustvarijo drugi uporabniki sistema I-See in so dostopni v oblaku. Če se povezava prekine, uporabi lokalno shranjene podatke.

V vsakem primeru boste imeli dostop do topografskih podatkov, vožnja bo potekala brez zapletov in sistem se bo samodejno posodabljal, tako da vam vozila ne bo treba zapeljati na servis. 

Poiščite najbližjega pooblaščenega prodajalca

Menite, da lahko še kaj prihranite?

Obiščite pooblaščenega prodajalca Volvo Trucks. Opisal vam bo naš program opreme in storitev za varčevanje goriva.

Poiščite najbližjega pooblaščenega prodajalca