Volvo FH – natančen instrument

Natančen instrument

Zaradi šasije je Volvo FH natančno orodje na cesti. Volvov dinamični krmilni sistem, ki je na voljo tudi pri vozilih z dvojnimi sprednjimi osmi, znatno zmanjša obremenitve voznikovega vratu, ramen in hrbta. Za še večjo produktivnost in prilagodljivost smo povečali nosilnost dvojnih sprednjih osi z 18 na 20 ton. Če potrebujete kar največjo oddaljenost od tal, pa je sedaj za Volvo FH na voljo sistem zračnega vzmetenja GRAS-G2.

Lažja kot doslej – šasija Volva FH

Lažji in učinkovitejši

Volvo FH je mogoče optimizirati za majhno maso praznega vozila. Za doplačilo je na voljo konfiguracija 6x2 s pomožno osjo pred pogonsko osjo in lahko enojno pogonsko osjo. Zaradi lahke osi v vlačilcu s konfiguracijo 4x2 in lahkega zadnjega vzmetenja je referenčna masa 7.250 kilogramov, vključno s 405 litri goriva v rezervoarju.

Volvova šasija se sedaj ponaša z novo funkcijo dviga tandemske pogonske osi

Dvig tandemske pogonske osi

Volvo FH je sedaj na voljo s povsem novo revolucionarno možnostjo dviga tandemske pogonske osi, ki vam omogoča, da pri raztovarjanju zadnjo pogonsko os odklopite in dvignete. Tako kot pomožna os za pogonsko osjo tudi ta funkcija občutno zmanjša obračalni krog in zmanjša porabo goriva.

Več o dvigu tandemske pogonske osi
Pet osi, na voljo že tovarniško

Pet osi – naravnost iz tovarne

Prevažate težke tovore? Lahko se odločite za tovorno vozilo s tovarniško petosno konfiguracijo. Tovorno vozilo dobite hitreje. Brez stroškov za predelavo. Poleg tega vam tovorno vozilo dostavimo s tipsko odobritvijo celotnega vozila. Dobite pa tudi polno garancijo in poprodajno podporo Volvo, kar vam na dolgi rok zmanjša obratovalne stroške.

Spoznajte našo konfiguracijo 10x4
Po zaslugi širokih možnosti glede nadgradnje je Volvo FH pripravljen na vsak prevoz

Več možnosti. Hitrejša izdelava

Široka izbira izvedb in opreme olajšuje in pospeši pripravo Volva FH za vse vrste prevozov, tudi za prevoze z menjavami nadgradenj. Novi elektronski modul za izdelovalca nadgradnje olajšuje priključitev, navodila za izdelovalca nadgradnje pa omogočajo spletni dostop do vseh potrebnih tehničnih načrtov in vezalnih shem.

Oglejte si Volvova navodila za izdelovalca nadgradnje

Nova razporeditev opreme na šasiji

Volvo FH – šasija vlačilca

Šasija vlačilca

1. Dva akumulatorja
Za doplačilo sta na voljo dva akumulatorja, ki povečata zmogljivost napajanja.

2. Zaboj za akumulator (BBOX-EF)
Mogoča vgradnja zadaj med nosilci okvirja šasije.

3. Rezervoar za AdBlue
Vgrajen je lahko na vrhu okvirja za kabino, kar pušča več prostora za gorivo (ADTP-BC).

4. Modul za oskrbo z zrakom
Vgrajen je med nosilci okvirja šasije, kar pušča več prostora za drugo opremo na šasiji, denimo za rezervoarje za gorivo.

Šasija s kabino

Šasija s kabino

1. Prostor na okvirju
Oprema na šasiji je lahko pomaknjena nazaj, da je mogoča vgradnja nog dvigala ali druge opreme. (FAA10 – pribl. 500 milimetrov; FAA20 – pribl. 600 milimetrov.)

2. Luknje za pritrdišča za nadgradnjo
Zgornji niz lukenj je rezerviran za izdelovalca nadgradnje. Vsaka konzola ima zamik in 8-milimetrski distančnik. Zakovic ni.

3. Predpriprava za vgradnjo dvigala
Šasija je lahko tovarniško opremljena s ploščami za vgradnjo dvigala.

4. Zračno vzmetenje zadnjih osi in kratek previs zadaj Predelani spredaj nameščeni stabilizacijski drog omogoča krajši zadnji previs – to pomeni prednost za prevoze v gradbeništvu, sodelovanje s stroji za polaganje asfalta in prevoze z menjalnimi nadgradnjami.

Poiščite najbližjega pooblaščenega prodajalca

Vam je všeč? Zapeljite se z njim

Našo novo dinamično šasijo lahko zares izkusite le za volanom. Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks ima ključe.

Poiščite najbližjega pooblaščenega prodajalca