Video z razlago prednosti zavore Stretch

Zavora Stretch

Nova zavora Stretch Volva FH zmanjšuje nevarnost prepogiba kompozicije med zavijanjem ali vožnjo s priklopnikom po klancu navzdol po spolzki cesti. Deluje tako, da z impulznim zaviranjem priklopnika izravnava kompozicijo. Izberete lahko tudi samodejno proženje zavore Stretch v nevarnih pogojih pri hitrostih do 50 km/h. Zavora Stretch je zdaj na voljo tudi pri vlačilcih in šasijah s kabino.

Video z razlago prednosti prilagodljivega tempomata in opozorila pred trkom z zaviranjem v sili

Prilagodljivi tempomat in Opozorilo pred trkom z zaviranjem v sili

Prilagodljivi tempomat (ACC), ki deluje na osnovi kamere in radarja, z upravljanjem plina in vseh razpoložljivih zavor v gostem prometu vzdržuje varnostno razdaljo za vozilom pred vami. Naš intuitivni sistem opozarjanja pred trkom vas ob nevarnosti trčenja opozori z opozorilnim signalom, projiciranim na vetrobransko steklo. In samodejno sproži zaviranje v sili, s čimer znatno zmanjša nevarnost hudih poškodb.

Video z razlago prednosti podpore za vzdrževanje smeri znotraj voznega pasu

Podpora za vzdrževanje smeri znotraj voznega pasu

Mnogo hudih nesreč se zgodi, ker tovorno vozilo zapelje z voznega pasu. Po našem mnenju vse preveč. Podpora za vzdrževanje smeri znotraj voznega pasu s kamero spremlja oznake voznega pasu in vas opozori, če jih nenamerno prevozite.

Video z razlago prednosti opozorilnega sistema za voznika

Opozorilni sistem za voznika

Opozorilni sistem za voznika je inteligenten sistem, ki spremlja vaš način vožnje. Razlikuje se od običajnih opozorilnih sistemov ter vas z zvočnim signalom in sporočilom na zaslonu opozori na utrujenost ter vam svetuje premor.

Video z razlago prednosti podpore za varno menjavo voznega pasu

Podpora za varno menjavo voznega pasu

Kadar je podpora za varno menjavo voznega pasu vklopljena, z radarjem zaznava druge udeležence v prometu v slepem območju desno ob vozilu. Kadar menjava voznega pasu ni varna, vas sistem opozori z brenčačem in utripajočo ikono ob vzvratnem ogledalu na sovoznikovi strani.

Video z razlago prednosti elektronskega programa stabilnosti

Elektronski program stabilnosti

Volvov elektronski program stabilnosti (ESP) učinkovito zmanjšuje tveganje zdrsa in prevračanja. V nevarnih pogojih v hipu poseže v upravljanje vozila, zmanjša moč motorja ter zavre vsako kolo tovornega vozila in priklopnika z ustrezno zavorno silo. Zdaj je ESP na voljo za večino izvedb tovornih vozil – za vlačilce in tudi za šasije s kabino.

Video z razlago prednosti opozorilne luči pri zaviranju v sili

Opozorilna luč pri zaviranju v sili

Ob vašem polnem pritisku na zavorno stopalko zavorne luči hitro utripajo in s tem opozarjajo vozila za vami – to je preprost način za preprečevanje smrtno nevarnih naletov od zadaj.

Paketi aktivne varnosti

  Aktivna varnost Aktivna varnost+
ESP
Aktivni tempomat + opozarjanje na nevarnost trčenja
Opozarjanje na nevarnost trčenja z zaviranjem v
sili    
Podpora za varno menjavo voznega pasu
Opozorilni sistem za voznika  
Podpora za vzdrževanje smeri znotraj voznega pasu  
○ = oprema za doplačilo
Poiščite pooblaščenega prodajalca

Razmišljate o nadgradnji varnosti?

Obiščite pooblaščenega prodajalca Volvo Trucks in predstavil vam bo naših sedem sistemov za podporo vozniku.

Poiščite pooblaščenega prodajalca