Vemo, kako je na cesti. Vemo, kakšne nesreče se dogajajo. Zato tudi opravimo toliko dodatnih testov, ki jih predpisi niti ne zahtevajo.

Carl Johan Almqvist

Direktor za varnost prometa in izdelkov pri Volvo Trucks

Notranjost

Volvo FE – varno sedenje

Varno sedenje

Vozniki v Volvu FE so dobro zaščiteni. Pritrdišča sedeža in celotna konstrukcija kabine so ojačeni in so prestali enake stroge teste kot naše kabine.

Volvo FE – alkoključavnica

Alkoključavnica

Izrazite jasno sporočilo, da alkohol ne spada na cesto. Če se odločite za tovarniško vgradnjo alkoključavnice, bodo vozniki in prevozne stranke brez kakršnega koli dvoma razumeli, kako resno jemljete prometno varnost.

Volvo FE – kabina z nizkim vhodom

Kabina z nizkim vhodom

Različica s kabino z nizkim vhodom olajša vstopanje v kabino in izstopanje iz nje ter zagotavlja boljšo vidljivost vzdolž kabine.

Volvo FE – vgrajen varnostni pas

Vgrajen varnostni pas

Z uporabo varnostnih pasov bi bilo mogoče preprečiti približno polovico smrtnih žrtev v nesrečah tovornih vozil – razmislite o tem naslednjič, ko vstopite v tovorno vozilo. V Volvu FE so vgrajeni v sedeže.

Zunanjost

Volvo FE – sistemi podletne zaščite

Sistemi podletne zaščite

Vgrajen spredaj, zadaj in na bokih – zagotavlja zaščito drugih udeležencev v prometu ob trčenju. Sistem preprečuje, da bi se manjša vozila zagozdila pod tovorno vozilo.

Volvo FE – osvetlitev

Osvetlitev

Sklop žarometov s kompaktno obliko zagotavlja inteligentno osvetlitev. Vgrajeni so sprednje pozicijske luči in dnevni žarometi. Tovorno vozilo je vedno vidno drugim udeležencem v prometu. 

Volvo FE – vidljivost v vse smeri

Vidljivost v vse smeri

To je pomembno za varne prevoze v urbanih okoljih. Volvo FE ima popolno postavljena ogledala, veliko vetrobransko steklo z nizkim spodnjim robom in dodatna okna na vratih, kar vam omogoča, da vidite, kaj se dogaja okrog vašega tovornega vozila.

Volvo FE – sistemi aktivne varnosti

Sistemi aktivne varnosti

Vaše tovorno vozilo vam bo pomagalo. Oglejte si kratek pregled uporabljenih sistemov aktivne varnosti Volvo Trucks. 

Volvo FE – pogovor o varnosti

Kaj če?

Naš direktor za varnost prometa in izdelkov razkriva skrivnosti naših sistemov aktivne varnosti in kako delujejo.

Poiščite pooblaščenega prodajalca

Sami se prepričajte o varnosti

Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks vam lahko pokaže prav vse izvrstne varnostne rešitve in odgovori na vsa vaša vprašanja o varnosti. 

Poiščite pooblaščenega prodajalca