I-Shift vam prihrani utrujenost, tako da lahko posvetite vso pozornost cesti in prometu

Posvetite se vožnji

S sistemom I-Shift je vožnja varnejša in mnogo udobnejša. Trde stopalke sklopke sploh ni. Niti toge prestavne ročice. Vsaka menjava prestave je opravljena natančno ob pravem času. Preprostost sistema vozniku prihrani utrujenost ter mu omogoči, da posveti pozornost cesti in prometu okoli sebe. Če želite prestavljati ročno, vam gumb na prestavni ročici omogoči popoln nadzor nad prestavljanjem.

I-Shift lahko prihrani do 5 odstotkov goriva

Varčujte pri gorivu

Namen sistema I-Shift so prihranki pri gorivu – do 5 odstotkov. Sistem ima majhne notranje izgube energije – manjše kot ročni menjalniki. Najbolj pa se pozna elektronika. Med vožnjo v gospodarnem načinu se vsaka menjava prestave zgodi ravno ob pravem času, da lahko motor ves čas deluje pri najgospodarnejših vrtljajih.

I-Shift komunicira z motorjem

Kako deluje

I-Shift temelji na nesinhroniziranem ročnem menjalniku – od tod kompaktna oblika in majhne notranje izgube. Toda čarovnija se dogaja v elektronski krmilni enoti, ki upravlja sklopko in menjave prestav. Ta enota ocenjuje podatke o hitrosti, pospeških, teži, nagibu ceste in zahtevanem navoru ter vsako menjavo prestave opravi skrajno natančno. Sistem komunicira tudi z motorjem, ki lahko tako prilagaja vrtljaje in delovanje motorne zavore, da je skupno delovanje kar najboljše.

Programski paketi za I-Shift za vsako področje prevozov

Vaš I-Shift

Programske pakete sistema I-Shift lahko natančno prilagodite svojim potrebam. Najsi potrebujete menjalnik za distribucijo, gradbeništvo ali prevoze na velike razdalje – imamo pravi paket za vas.

Poiščite pooblaščenega prodajalca

Odločite se za pameten korak

Želite sami preizkusiti I-Shift? Obrnite se na pooblaščenega prodajalca Volvo Trucks – z veseljem vam bodo posodili ključe.

Poiščite pooblaščenega prodajalca