Trucks

TEHNIČNI PODATKI KABINE ZA VOLVO FMX

Mere kabin

 

Dnevna kabina
Dnevna kabina (FMX-DAY) z udobnim in ergonomičnim okoljem za voznika. Notranja višina 164 cm: 120 cm na pokrovu motornega prostora.

Nizka dnevna kabina
Nizka dnevna kabina (FMX-LDAY) je med drugim potrebna za prevoze v rudarstvu ter prevoz hlajenega blaga, črpalk in žerjavov. Notranja višina 148 cm: 104 cm na pokrovu motornega prostora.

Spalna kabina
Spalna kabina (FMX-SLP) s prostorom za udoben nočni počitek ene osebe. Notranja višina 164 cm: 120 cm na pokrovu motornega prostora.

Nizka spalna kabina
Nizka spalna kabina (FAX-LSLP) z nižjo streho povečuje prostor za tovor nad kabino. Notranja višina 148 cm: 104 cm na pokrovu motornega prostora.

Kabina Globetrotter
Kabina Globetrotter (FMX-HSLP) s prostorom za udoben nočni počitek ene ali dveh oseb. Kabina ima dodatne odlagalne prostore v zgornjem delu. Notranja višina 201 cm: 157 cm na pokrovu motornega prostora.

Kabina za ekipo
Kabina za ekipo z obiljem prostora za več sopotnikov, do 7 oseb. Notranja višina 1.590 mm.

Oprema kabin

 

Štiritočkovno vzmetenje kabine
Izbirate lahko med vijačnimi vzmetmi z blažilniki, vijačnimi vzmetmi spredaj in zračnim vzmetenjem zadnjih osi ali zračnim vzmetenjem vseh osi. 
Zajem zraka za motor
Vstopna odprtina za zrak je na levi strani, na voljo sta visoka in nizka izvedba.
Barve kabine
Izbirate lahko med približno 650 različicami. 
Voznikov sedež
Na izbiro so tri različice udobja: Progressive (velur ali usnje), Dynamic (tekstil) in Robust (vinil).   Celotno območje vzdolžnega nastavljanja sedeža je 200 milimetrov, po višini pa 100 milimetrov. Voznikov sedež je serijsko opremljen z naslonom za glavo, nastavljivim in pregibnim hrbtnim naslonom, vzdolžnim in višinskim nastavljanjem, nastavljivo ledveno oporo in nastavljanjem nagiba sedeža. 
Sopotnikov sedež
Na izbiro so tri različice udobja: Progressive (velur ali usnje), Dynamic (tekstil) in Robust (vinil).  Pri obeh različicah je na voljo oblazinjenje za doplačilo. Sopotnikovi sedeži so serijsko opremljeni z vzglavnikom.
Postelje
Spodnja postelja z merami 70 × 200 cm. Vzmetnica debeline 16 cm z žepkastimi vzmetmi za vrhunsko udobje. Izbira treh trdot: Soft, Semi-firm in Firm. Na voljo sta tudi dve izvedbi zaščitne prevleke: za udobnejše spanje in lažje pospravljanje postelje. Mere komfortne zgornje postelje: 70 × 190 cm ali 60 × 190 cm (oprema za doplačilo pri kabini Globetrotter).

Odlagalni prostori v kabini
Nad vetrobranskim steklom so vgrajeni dva odlagalna predala z drsnimi vrati in štiri reže ISO, od katerih je ena rezervirana za tahograf (v nizkih kabinah sta dve reži ISO). V spalni kabini in kabini Globetrotter najdete pod posteljo dva velika odlagalna predelka, dostopna od zunaj, in velik prostor (s prostornino 44 l), do katerega lahko dostopate, če dvignete vzmetnico in pokrov. V spalnem predelu kabine najdete tudi dva odlagalna žepa za revije in drobnarije. V armaturni plošči so vgrajeni štirje odprti odlagalni prostori, majhen zaprt predal, predal po DIN, ponvica in držalo steklenice. Dnevno kabino je mogoče opremiti s 60-litrskim odlagalnim prostorom z odprtinami z drsnimi pokrovi za čelade, malico itd.
Zunanji odlagalni prostori
Odlagalni prostori za voznikovim in sovoznikovim sedežem so dostopni od zunaj.
Strešna loputa
Kabina ima vgrajeno strešno loputo, ki jo je mogoče odpreti za 50 mm. Na notranji strani je opremljeno s perforiranim senčnikom, ki pri odprtem oknu služi tudi kot mreža za žuželke. Strešno okno ima lahko ročno ali električno upravljanje (električno za doplačilo). Na voljo je tudi jeklena strešna loputa, namenjena za dela v gradbeništvu ali v zahtevnih razmerah.
Volan
Na izbiro sta dve velikosti – premera 450 mm ali 500 mm, odvisno od specifikacije tovornega vozila. Volan lahko nastavljate za 90 mm po višini, njegov nagib pa za 28°. Če je opremljen z nagibom (doplačilo), ga lahko nastavljate v navpičnem položaju v območju od –5° do +15° za večje voznikovo udobje. Na izbiro je volan z varnostno zračno blazino ali brez nje. Integrirani krmilni elementi na volanu omogočajo varno in udobno upravljanje tempomata, hupe, telefona ter funkcij na zaslonu instrumentne plošče in stranskem zaslonu.
Sistem klimatizacije
Na izbiro sta dve izvedbi klimatske naprave, ki pokrivata vse potrebe:

  • Klimatska naprava z ročnim upravljanjem (MCC).
  • Klimatska naprava s samodejno regulacijo temperature (ECC/ECC2).

Sistem klimatizacije je lahko dopolnjen s parkirnim grelnikom kabine in motorja.

Oblazinjenje sedežev

Robust

Vinil

dinamična

Tekstil

Progressive

Velur ali usnje

Vsi komfortni sedeži so na voljo tudi s prezračevanjem.

 

Oblazinjenje sten

Robust

Vinil

dinamična

Tekstil

Progressive

Tekstil

POČUTITE SE KOT DOMA

Uživajte v udobju. Preizkusite sedež. Posteljo. Oglejte si vse omare. Ne boste verjeli, koliko je prostora.