Volvo Trucks

SLOVENIJA

×
Volvo FM z 20 % manjšim odtisom.

To je Volvo FM. Vendar z 20 % manj emisijami CO2

Volvo FM na plin

Tovorno vozilo za težke regionalne prevoze. Zagotavlja enake vozne lastnosti in enako zmogljivost kot že poznano tovorno vozilo Volvo FM. Vendar z manjšim okoljskim odtisom in z možnostjo znižanja stroškov za gorivo, ne da bi se morali zadovoljiti s slabšimi voznimi lastnostmi ali slabšo produktivnostjo.

Euro 6 generacije D ● 420 KM/2100 Nm ali 460 KM/2300 Nm ● I-Shift ● Vlačilec ali šasija s kabino ● 4 × 2, 6 × 2 ali 6 × 4 ● Doseg do 1000 km

Pet najpomembnejših razlogov za izbiro vozila Volvo FM LNG

Na trgu ni nobenega podobnega tovornega vozila. Preverite, zakaj je tako enkratno ter zakaj je odlična izbira za vaše podjetje in za okolje.

Izstopajte med konkurenco

Ali vaše stranke zahtevajo trajnostni prevoz? Dobro. Volvo FM LNG omogoča takojšnje zmanjšanje emisij CO2 za 20 odstotkov*, ne da bi se morali zadovoljiti z manjšo nosilnostjo ali produktivnostjo. Ali navsezadnje konkurenčnostjo.

Zagotovite si zanesljivo rešitev

Motor je osrednji del vsakega tovornega vozila. Plinski motor temelji na našem najsodobnejšem motorju D13K, ki smo ga še nadgradili z inovativnimi rešitvami delovanja na plin. Rezultat? Motor G13C z izkoristkom, ki je popolnoma primerljiv z dizelskimi motorji. Pričakujete lahko enake servisne intervale, zanesljivost in zmogljivost.

* To velja za emisije iz vozila med uporabo, imenovane tudi „emisije od rezervoarja do koles”.

Kako deluje?

Uporaba vozil na plin ne bi samo zelo pripomogla k čistejšemu okolju, ampak bi tudi koristila našemu podjetju pri zmanjševanju neposrednih in posrednih stroškov.
Družba zahteva čistejša alternativna goriva. LNG ima potencial kot takojšnja in dolgoročna rešitev s precej manjšim vplivom na podnebje.

Na poti k ničnim emisijam

Energetska učinkovitost in alternativna goriva so bistveni za našo strategijo prehoda na trajnostne prevoze. Tovorno vozilo Volvo FM LNG na plin omogoča takojšnje zmanjšanje emisij CO2 za 20 %*. Možnost delovanja na bio-LNG pomeni morebitno zmanjšanje za 100 odstotkov*. To tovorno vozilo odpira dolgoročne možnosti za prehod na obnovljiva goriva, kar pomeni manjšo odvisnost od fosilnih virov energije.

Vse to so pomembni koraki proti naši viziji ničnih emisij CO2 in trajnostnih prevozov – za okolje in naše podjetje. Preberite več o naših ciljih glede alternativnih goriv.

* To velja za emisije iz vozila med uporabo, imenovane tudi „emisije od rezervoarja do koles”.

Preberite več o naših ciljih glede alternativnih goriv

Zmanjšajte okoljski odtis

Z našim kalkulatorjem okoljskega odtisa lahko izračunate, v kolikšni meri lahko z našimi motorji LNG zmanjšate škodljive učinke na planet in hkrati ohranite zmogljivost, primerljivo z dizelskim motorjem.

OSTANITE NA TEKOČEM GLEDE TOVORNEGA VOZILA VOLVO FM LNG NA PLIN

Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks vas bo obveščal o najnovejšem razvoju tovornih vozil na plin v vaši državi.