Trucks

Volvo FM na plin. Regionalni prevozi s ciljem ničelnih emisij

Če iščete rešitev za regionalne prevoze ali prevoze na velike razdalje, ki je 100-odstotno podnebno nevtralna, je Volvo FM na plin prava izbira. To tovorno vozilo združuje enako zmogljivost in vozne lastnosti kot Volvo FM, vendar se lahko emisije CO₂ ob uporabi bioplina zmanjšajo za do 100 %.

Do 60 ton

Do 500 KM

Do 1000 km dosega

Visoka zmogljivost za vaše potrebe

Plinski pogonski sklop zagotavlja enako zmogljivost in navor kot naši dizelski motorji, vendar z manjšimi emisijami. Izbirate lahko med nazivnimi močmi v vrednosti 420, 460 ali 500 KM z do 2500 Nm navora. Volvo FM na plin je popolna izbira za regionalne prevoze in prevoze na velike razdalje s skupno maso kompozicije do 60 ton.

Obnovljiva energija s pogonom na plin

Naša težka tovorna vozila na plin lahko delujejo na obnovljiv bio-LNG (bioplin) ali LNG (zemeljski plin). Motor uporablja tudi majhno količino obnovljivega HVO ali dizelskega goriva, pa tudi AdBlue za čiščenje izpušnih plinov. Če uporabljate bio-LNG in HVO, lahko svoje emisije CO2 zmanjšate za do 100 %*.

* To zajema emisije iz vozila pri vožnji na dolge razdalje, imenovane tudi emisije »od rezervoarja do koles«, v primerjavi s tovornjakom, ki uporablja standardno evropsko dizelsko gorivo.

Optimalen doseg

Izbirate lahko med tremi različnimi velikostmi rezervoarja in vozilo Volvo FM na plin optimizirate za svoje potrebe. Tovorno vozilo ima doseg do 1000 km, zaradi česar je primerno za prevoze na velike razdalje v rastočem omrežju polnilnih postaj za bio-LNG in LNG.

Uporaba vozil na plin ne bi samo zelo pripomogla k čistejšemu okolju, temveč bi tudi koristila našemu podjetju pri zmanjševanju neposrednih in posrednih stroškov.

BODITE OBVEŠČENI O TOVORNEM VOZILU Volvo FM na plin

Vaš pooblaščeni prodajalec za Volvo Trucks vas bo obveščal o novostih glede tovornih vozil na plin v vaši državi.