Trucks

TEHNIČNI PODATKI KABINE ZA VOLVO FM

Mere kabin

 

Dnevna kabina

Dnevna kabina (FM-DAY) z udobnim in ergonomičnim okoljem za voznika. Notranja višina 164 cm: 120 cm na pokrovu motornega prostora.

Nizka dnevna kabina

Nizka dnevna kabina (FM-LDAY) je med drugim potrebna za prevoze v rudarstvu ter prevoz hlajenega blaga, črpalk in žerjavov. Notranja višina 148 cm: 104 cm na pokrovu motornega prostora.

 

Spalna kabina

Spalna kabina (FM-SLP) s prostorom za udoben nočni počitek ene osebe. Notranja višina 164 cm: 120 cm na pokrovu motornega prostora.

Nizka spalna kabina

Nizka spalna kabina (FM-LSLP) z nižjo streho omogoča prevoz tovorov nad kabino. Notranja višina 148 cm: 104 cm na pokrovu motornega prostora.

Kabina Globetrotter

Kabina Globetrotter (FM-HSLP) s prostorom za udoben nočni počitek ene ali dveh oseb. Kabina ima dodatne odlagalne prostore v zgornjem delu. Notranja višina 201 cm: 157 cm na pokrovu motornega prostora.

Oprema kabin

 

Štiritočkovno vzmetenje kabine
Izbirate lahko med vijačnimi vzmetmi z blažilniki, vijačnimi vzmetmi spredaj in zračnim vzmetenjem zadnjih osi ali zračnim vzmetenjem vseh osi.

Vstopne odprtine za zrak
Vstopna odprtina za zrak je na levi strani, na voljo sta visoka in nizka izvedba. Na voljo tudi vstopna odprtina za zrak spredaj.

Barve kabine
Izbirate lahko med približno 650 različicami.

Voznikov sedež 
Na izbiro so tri različice udobja: Progressive (velur ali usnje), Dynamic (tekstil) in Robust (vinil). Celotno območje vzdolžnega nastavljanja sedeža je 200 mm, po višini pa 100 mm. Voznikov sedež je serijsko opremljen z naslonom za glavo, nastavljivim in pregibnim hrbtnim naslonom, vzdolžnim in višinskim nastavljanjem, nastavljivo ledveno oporo in nastavljanjem nagiba sedeža.  

Sopotnikov sedež
Na izbiro so tri različice udobja: Progressive (velur ali usnje), Dynamic (tekstil) in Robust (vinil).  Sedeži so serijsko opremljeni z vzglavnikom. 

Postelje
Spodnja postelja z merami 70 × 200 cm.
Vzmetnica debeline 16 cm z žepkastimi vzmetmi za vrhunsko udobje. Izbira treh trdot: Soft, Semi-firm in Firm.
Na voljo sta tudi dve izvedbi zaščitne prevleke za udobnejše spanje in lažje pospravljanje postelje. 
Udobna zgornja postelja ima mere: 70 × 190 cm ali 60 × 190 cm

Odlagalni prostori v kabini 
Nad vetrobranskim steklom so vgrajeni dva odlagalna predala z drsnimi vrati in štiri reže ISO, od katerih je ena rezervirana za tahograf (v nizkih kabinah sta dve reži ISO). V spalni kabini in kabini Globetrotter najdete pod posteljo dva velika odlagalna predelka, dostopna od zunaj, in velik prostor (s prostornino 44 l), do katerega lahko dostopate, če dvignete vzmetnico in pokrov. V spalnem predelu kabine najdete tudi dva odlagalna žepa za revije in drobnarije. V armaturni plošči so vgrajeni štirje odprti odlagalni prostori, majhen zaprt predal, predal po DIN, ponvica in držalo steklenice. Dnevno kabino je mogoče opremiti s 60-litrskim odlagalnim prostorom z odprtinami z drsnimi pokrovi za čelade, malico itd.

Zunanji odlagalni prostori
Odlagalni prostori za voznikovim in sovoznikovim sedežem so dostopni od zunaj.

Strešna loputa
Kabina ima vgrajeno strešno loputo, ki jo je mogoče odpreti za 50 mm. Na notranji strani je opremljeno s perforiranim senčnikom, ki pri odprtem oknu služi tudi kot mreža za žuželke. Strešno okno ima lahko ročno ali električno upravljanje (električno za doplačilo). Na voljo je tudi jeklena strešna loputa, namenjena za dela v gradbeništvu ali v zahtevnih razmerah.

Volan 
Na izbiro sta dve velikosti – premera 450 mm ali 500 mm, odvisno od specifikacije tovornega vozila. Volan lahko nastavljate za 90 mm po višini, njegov nagib pa za 28°. Če je opremljen z nagibom (doplačilo), ga lahko nastavljate v navpičnem položaju v območju od –5° do +15° za večje voznikovo udobje. Na izbiro je volan z varnostno zračno blazino ali brez nje. Integrirani krmilni elementi na volanu omogočajo varno in udobno upravljanje tempomata, hupe, telefona ter funkcij na zaslonu instrumentne plošče in stranskem zaslonu.

Klimatska naprava
Na izbiro sta dve izvedbi klimatske naprave, ki lahko pokrijeta vse potrebe:

  • Klimatska naprava z ročnim upravljanjem (MCC).
  • Klimatska naprava s samodejno regulacijo temperature (ECC/ECC2). 

Klimatska naprava je lahko dopolnjena s parkirnima grelnikoma kabine in motorja.

Oblazinjenje sedežev

Robust Vinil
dinamična Tekstil
Progressive Velur ali usnje

Vsi komfortni sedeži so na voljo tudi s prezračevanjem.

Oblazinjenje sten

dinamična Tekstil
Progressive Velur ali usnje

POČUTITE SE KOT DOMA

Uživajte v udobju. Preizkusite sedež. Posteljo. Oglejte si vse omare. Ne boste verjeli, koliko je prostora.