Trucks

Kombinacija moči in natančnosti

Pogonski sklopi za Volvo FM

Prava moč in nadzor dela, ki ga opravljate, ter krajev, v katere se morate odpraviti. Zdaj lahko svoj pogonski sklop za Volvo FM prilagodite natančneje kot kdaj koli doslej. Imeli boste moč za nemoteno opravljanje dela in poskrbeli bomo, da boste svojo moč ali energijo uporabljali na najučinkovitejši način. Prejmite od vozila veliko več, kot vanj vložite. To je donosnost.

Motorji

Motorje Euro 6 generacije E iz naše ponudbe smo skrbno načrtovali tako, da varčujejo z gorivom, a ne na račun zmogljivosti. So naši najučinkovitejši dizelski motorji doslej in varčujejo z gorivom z vsakim taktom motorja. Razpon motorja D11 se razteza od 330 KM do 460 KM, razpon motorja D13 pa od 420 KM do 500 KM. Pri vozilu Volvo FM so na voljo tudi plinski motorji in povsem električne alternative, ki zagotavljajo nizke emisije ter izjemno zmogljivost in doseg.

Vozne zmogljivosti

Ne glede na to, kateri motor za Volvo FM izberete, vam bo na voljo izjemna raven navora v širokem razponu števila vrtljajev motorja. Rezultat so odlične vozne zmogljivosti in majhna poraba goriva.

Alternativna goriva

Če želite resnično zmanjšati svoj okoljski odtis, lahko izberete Volvo FM LNG. Deluje na utekočinjeni zemeljski plin ali utekočinjeni bioplin, kar omogoča delovanje popolnoma brez fosilnih goriv. Poleg tega lahko vse naše dizelske motorje poganja dizel ali HVO. Ali želite uporabljati biodizel? Obstajajo tudi posebne različice vozila Volvo FM, ki to omogočajo.

Več o vozilu Volvo FM LNG

I-Shift

I-Shift je celotna ponudba samodejnih menjalnikov, s katerimi je vožnja lažja, varnejša in udobnejša. Ni trde stopalke sklopke in ni se vam treba ukvarjati s prestavno ročico. Vsaka menjava prestave je samodejno opravljena ob natanko pravem času. Številni programski paketi vam omogočajo, da menjalnik I-Shift prilagodite svojim potrebam. Za I-Shift so na voljo funkcije, ki vam v določenih situacijah omogočajo vožnjo z uporabo ene stopalke. Za Volvo FM lahko izberete tudi I-Shift s prestavami za počasno vožnjo ali I-Shift z dvojno sklopko.

Več o menjalniku I-Shift

Preidite na električne rešitve

Volvo FM s še boljšo izkušnjo vožnje in brez emisij iz izpušne cevi. Volvo FM Electric je povsem električno vozilo z do 666 KM in dosegom do 300 km, zaradi česar je popoln za prevoze med mesti.

Več o vozilu Volvo FM Electric

Potrebujete moč?

Vaš trgovec vam lahko pomaga, da vozilo prilagodite lastnim potrebam.