Trucks

Pravo orodje za delo

Šasija Volva FM

Ne glede na vaše prevozne potrebe potrebujete tovorno vozilo s šasijo, ki je narejena tako, da bo zmožna opraviti naloge, ki ji jih boste naložili. Ali mogoče za svoje prevoze potrebujete namensko zgrajeno nadgradnjo? Šasijo prilagodimo vašemu uspehu, pri tem pa uporabljamo sestavne dele in sisteme, za katere je zagotovljeno, da bodo zanesljivo delovali še mnogo let. To je delovna oprema, na katero se lahko zanesete.

Ne glede na to, ali vozite z velikimi hitrostmi ali morate manevrirati v nakladalne ploščadi, je Volvo FM natančno orodje, ki vam pomaga pravilno opraviti delo. Na voljo je tovorno vozilo z zračnim vzmetenjem, tako za medregionalni prevoz kot tudi za prevoze v gradbeništvu. In težko je doseči vodljivost in občutek, ki ju zagotavlja dinamični krmilni sistem Volvo.

Volvo FM je na voljo v obliki lahkega vlačilca za cestne vožnje ali podvozja s kabino, ki vsebuje do pet osi in je pripravljeno, da mu dodate napredno nadgradnjo. Obe izvedbi temeljita na istem konceptu šasije. Zato je Volvo FM zelo vsestransko tovorno vozilo – sestavite ga v skladu z lastnimi tehničnimi podatki.

Sprednje osi z 10-tonsko nosilnostjo

Močno natovorjeni? Brez težav. Volvo FM je zasnovan za velike osne obremenitve. Ne glede na to, ali izberete listnato ali zračno vzmetenje, lahko posamezna sprednja os sprejme do 10 ton, dvojna sprednja os pa 20 ton. Tako lahko pridobite boljše marže, hkrati pa vam vozilo olajša obvladovanje težkih ali neenakomerno razporejenih tovorov.

Dvig tandemske pogonske osi

Os uporabite le takrat, ko jo potrebujete. Dvig tandemske osi omogoča odklop in dvig zadnje gnane osi pri raztovarjanju. Tako kot pomožna os za gnano osjo tudi ta funkcija občutno zmanjša obračalni krog, obrabo pnevmatik in porabo goriva.

Več o dvigu tandemske osi

Pet osi naravnost iz tovarne

Prevažate težke tovore? Odločite se lahko za tovorno vozilo s petimi osmi, dostavljeno neposredno iz tovarne. Tovorno vozilo boste dobili hitreje, hkrati pa boste zmanjšali stroške prilagoditve. Poleg tega vam tovorno vozilo dostavimo s tipsko odobritvijo celotnega vozila. Dobite pa tudi polno garancijo in poprodajno podporo Volvo, kar vam na dolgi rok zmanjša obratovalne stroške.

Odkrijte polni potencial vozila Volvo FM

S prodajalcem se pogovorite o prilagoditvi svojega vozila Volvo FM