Trucks

Izbirajte med električnim in dizelskim

Pogonski sklop vozila Volvo FL

Volvo FL vam vedno omogoča dostop do prave moči za delo. Ali želite zmanjšati svoj ogljični odtis? Električno vozilo z ničelnimi emisijami izpušnih plinov in preprosto tiho vožnjo. Če pa se želite zanašati na najsodobnejšo dizelsko pogonsko napravo, je na voljo vrsta vozil za vaše potrebe.

Električni pogon

Volvo FL Electric omogoča delovanje brez emisij izpušnih plinov. Idealno za uporabo v mestnih središčih, ko želite izpolnjevati najstrožje okoljske standarde. Električni motor s 175 KM stalne moči in takojšnjim polnim navorom pomeni, da je vožnja zelo preprosta. 2-stopenjski menjalnik poskrbi za gladko in učinkovito delovanje.

Nizke emisije in nizka raven hrupa

Električni pogon zagotavlja odlično delovno okolje. Tiho delovanje v kabini in pri delu okoli tovornega vozila. Če ni izpušnih plinov, se izboljša kakovost zraka pri delu v okolici tovornega vozila pri dejavnostih, kot je zbiranje odpadkov.

Doseg in polnjenje

Volvo FL Electric prilagodimo vašim potem in nalogam. S popolnoma napolnjenimi baterijami vas Volvo FL Electric pripelje do 420 km*, vendar lahko vozilo po potrebi opremimo za še daljši doseg. 

*Odvisno od pogojev, kot so vreme, vetrni upor, skupna teža tovornega vozila in voznikov način vožnje.

Dizelski pogon

Na voljo sta dva 5-litrska in dva 8-litrska dizelska motorja. Vsi zagotavljajo hiter odziv in velik navor pri nizkih vrtljajih. Na voljo so z izhodno močjo od 210 do 280 KM in navorom do 1050 Nm. Motorji so energetsko učinkoviti in lahko delujejo na obnovljiva goriva – certificirani so za sintetični dizel (HVO) in biodizel (RME).

Čiščenje izpušnih plinov

Dizelski motorji uporabljajo tehnologijo selektivne katalitične redukcije (SCR), da so skladni s predpisi Euro 6. V motor in filter trdih delcev (DPF), ki se samodejno obnavlja, smo vgradili sistem obtoka izpušnih plinov (EGR) z vodnim hlajenjem.

Ročno ali samodejno delovanje

Pri vozilu Volvo FL na dizelski pogon lahko izbirate med gladkim in učinkovitim 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom, 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom, ki zagotavlja neprekinjeno dovajanje moči, ali ročnim menjalnikom s 6 ali 9 stopnjami. Pogonski sklop lahko resnično prilagodite svojim potrebam.

8 hitrosti za pravo prestavo

Samodejni 8-stopenjski menjalnik, zasnovan za Volvo FL, poskrbi, da ste vedno v pravi prestavi. Ponuja gladko prestavljanje in vrhunsko varčnost z gorivom. Menjalnik ima tri načine vožnje in je na voljo v kombinaciji s pogonom 4×2 in 4×4.

Odgoni za pogon opreme

Naš odgon omogoča pogon opreme za ravnanje s tovorom, posebnih priključkov ali nadgradenj. Za dizelsko in električno različico vozila Volvo FL so na voljo različni odgoni.


Odkrijte vse tehnične podatke

Ali imate kakšno vprašanje?

Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks ima odgovor nanj. Obiščite ga, pokličite ga ali pa ga povabite k sebi na obisk.