Volvo Trucks

SLOVENIJA

×
Pri delu ne pozna neprevoznih cest ali nemogočih pogojev

Pri delu ne pozna neprevoznih cest ali nemogočih pogojev

Volvo FL 4x4

Volvo FL je sedaj na voljo tudi s štirikolesnim pogonom. Je enako okreten in preprost za vožnjo kot različica 4x2. Z boljšim oprijemom pogonskih koles in večjo oddaljenostjo od tal je kos vsem cestam in voznim razmeram. Zato je idealen za najrazličnejše vrste prevozov.

Volvo FL 4x4 sideview cab

Boljši oprijem pogonskih koles

Luknjaste makadamske ceste? Zasnežene ulice? Brezpotja? Volvo FL 4x4 ima povsod dovolj dober oprijem pogonskih koles. Obe, pogonska sprednja os in nova zadnja os, imata dvojno redukcijo moči. Izberite enojno nameščene pnevmatike in jeklen odbijač, da boste lahko premagali najzahtevnejše terene in vzpone z do 60-odstotnim naklonom. Ko vam gre res za nohte, preprosto s pritiskom na gumb preklopite osrednje gonilo v nizko območje prestav.

Volvo FL 4x4 lower sideview

Večja oddaljenost od tal

Volvo FL 4x4 s šasijo XX-High ima večjo oddaljenost od tal, kar pri vožnji po zahtevnem terenu zmanjšuje nevarnost, da bi tovorno vozilo obtičalo ali se poškodovalo. Spredaj je oddaljenost od tal približno 330 mm. Zadaj pa 320 mm. To je 60 mm oziroma 100 mm več kot pri standardnem Volvu FL. Večja oddaljenost od tal vam zagotavlja vstopni kot 25 stopinj – to vam bo prišlo zelo prav pri strmih vzponih ali vožnji čez ovire. Čvrst sprednji del pa je lahko po potrebi odporen na udarce.

Prilagojen vašim potrebam

Za Volvo FL 4x4 so na voljo vse velikosti kabine, tudi kabina za ekipo. Izberete lahko celo popolnoma avtomatski menjalnik s terenskim načinom. Ali pa enojno nameščene pnevmatike za vožnjo po terenu. Izbirate lahko med številnimi opcijami, ki bodo vaš Volvo FL 4×4 spremenile v popolno orodje.

Glavni tehnični podatki

  14 ton 16 ton 12 ton
Višina šasije XX-High XX-High XX-High
Nosilnost sprednje osi 5.6 t 5.6 t 5.6 t
Nosilnost zadnje osi  7.4 t 9.2 t 10.9 t
Motor D8K250 ali D8K280 (Euro 6)
Menjalnik ZTO1006*
Zadnja os RSH1140C
Pnevmatike 275-70R22.5", 10R22.5" ali 11R22.5"
Kabina Dnevna kabina, komfortna kabina ali kabina za ekipo

 

* Za doplačilo na voljo tudi AL306 (samodejni).

Pripravljeni na vožnjo čez vse ovire?

Obiščite pooblaščenega prodajalca Volvo Trucks in se sami prepričajte, kaj vse vam nudi Volvo FL 4x4.

Značilnosti vozila Volvo FL

Značilnosti vozila Volvo FL