Trucks

Prilagojen vašim potrebam

Šasija Volva FL

Šasijo vozila Volvo FL je mogoče prilagoditi za različne naloge. Rezultat je lahka šasija, ki pa je dovolj močna, da bo svoje naloge opravljala dolga leta. Neverjetno trpežna Volvo FL ustreza vašim potrebam.

Toga, a prilagodljiva

Šasijo vozila Volvo FL je mogoče opremiti za različne nadgradnje. Robustna in toga kvadratna in ravna oblika omogoča enostavno izdelavo nadgradnje – ne glede na to, ali se odločite za električni ali dizelski pogon. 

Manj časa pri izdelovalcu nadgradnje

Ko naročite Volvo FL, se lahko vaš izdelovalec nadgradnje takoj prijavi na spletno stran z Volvovimi navodili za izdelovalce nadgradnje. Ob pomoči natančnih podatkov in 3-dimenzionalnih risb iz tega sistema lahko že začne z delom, še preden tovorno vozilo zapelje iz tovarne. Tako je nadgradnja izdelana prej in tudi cenejša.

Volvova navodila za izdelovalce nadgradnje

Oprema po meri, predpriprava ali serijska oprema

Seveda lahko naročite šasijo vozila Volvo FL s standardno postavitvijo. Če pa izdelovalcem nadgradnje res želite olajšati delo, jo lahko naročite s kompletom predpriprave za vgradnjo ali celo popolnoma prilagojeno vašim potrebam.

Za posebne prevoze

Šasija je lahko prilagojena za posebna vozila, kot so dvigala. Sestavni deli, kot so rezervoarji za gorivo in AdBlue, so za optimiziranje šasije razporejeni drugače.

Sprednje osi

Vse sprednje osi ne potrebujejo vzdrževanja in so na voljo v štirih različicah z največjo nosilnostjo od 4,5 do 7,1 tone.

Dovolj energije

Električni ali dizelski pogon? V vsakem primeru imate na voljo več možnosti za shranjevanje energije. Električna tovorna vozila s 3 do 6 baterijskimi paketi z zmogljivostjo 280–565 kWh. Tovorna vozila na dizelski pogon z rezervoarji iz plastike, jekla ali aluminija, ki vsebujejo od 80 do 430 litrov goriva.

Gnane osi

Na voljo so tri različne izvedbe zadnje osi v različnih kombinacijah. Nosilnost je od 8,5 do 11,5 tone.

Višina okvira

Odvisno od modela sta na voljo dve višini okvirja – 220 mm in 244 mm – z debelino okvirja 5, 6, 7 ali 8 mm.

Pogon na vsa kolesa

Slabe ceste ali brezpotja? Brez težav. Volvo FL 4x4 je enako okreten in preprost za vožnjo kot različica 4x2. Vendar ima boljši oprijem in večjo oddaljenost od tal. V kombinaciji s samodejnim 8-stopenjskim menjalnikom boste uživali v sproščeni vožnji v vseh razmerah.

Ali imate kakšno vprašanje?

Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks ima odgovor nanj. Obiščite ga, pokličite ga ali pa ga povabite k sebi na obisk.