Volvo Trucks

SLOVENIJA

×
Šasija Volva FL

Opremljen za mestno okolje

Šasija Volva FL

Vozite material na mestno gradbišče? Razvažate živila v mestne restavracije? Odvažate odpadke? Neskončno prilagodljiva šasija Volva FL je kos prav vsakemu izzivu. S štirikolesnim pogonom Volvo FL 4x4 zanesljivo obvladuje vsako cesto – in vse vozne razmere.

Hitra in prilagodljiva

Pri naročilu Volva FL lahko izberete standardno razporeditev elementov na šasiji ali naročite šasijo posebej za svoje potrebe in nadgradnjo. Robustna in toga pravokotna in ravna šasija olajšuje namestitev nadgradnje. Okvir je lahko opremljen z nosilci za nadgradnjo, Volvova navodila za izdelovalca nadgradnje (VBI) pa pospešijo postopek. Tako boste kar najhitreje in najbolj ekonomično prišli do tovornega vozila, popolnoma prilagojenega vaši dejavnosti.

Volvova navodila za izdelovalce nadgradnje

Šasija Volva FL je idealna za izdelovalca nadgradnje
Program sprednjih osi, ki ne potrebujejo vzdrževanja

Prilagodljiva šasija

Poenostavljena namestitev nadgradnje

Okvir šasije je mogoče opremiti z različnimi nosilci za nadgradnjo, da bo delo izdelovalca nadgradnje še lažje. Naročiti pa je mogoče tudi kombinacije nosilcev za posebne nadgradnje.

Sprednje osi ne potrebujejo vzdrževanja

Glede na osne obremenitve so na voljo različne izvedbe sprednjih osi, ki ne zahtevajo posebnega vzdrževanja. Nosilnosti znašajo od 4,0 do 7,1 tone. Pogonska sprednja os za Volvo FL s štirikolesnim pogonom ima nosilnost 5,6 tone.

Osi za prevoz vašega tovora

Na voljo so tri različne izvedbe zadnje osi v različnih kombinacijah. Nosilnost je od 8,5 do 11,5 tone.

Hitro, preprosto natovarjanje

Višino šasije lahko pri zračnem vzmetenju s sistemom elektronsko upravljanega vzmetenja (ECS) upravljate s stikali na armaturni plošči ali na daljinskem krmilniku. To omogoča hitro, učinkovito natovarjanje pri poljubni višini.

Priročna zaščita

Ojačena in zložljiva stranska podletna zaščita (SUP) je vključena kot tovarniško vgrajena oprema. Ta oprema, ki jo se zasnoval Volvo, združuje varno zaščito in preprosto servisiranje.

Predpriprava za prevoze s hladilniki

Hitreje prejmite svoje tovorno vozilo Volvo FL za prevoze s hladilniki. Tovarniško ga lahko opremimo s predpripravo za vgradnjo hladilnega sistema Frigoblock.

Izberite vzmetenje zase

Glede na osne obremenitve lahko izberete zračno vzmetenje, listnate vzmeti ali njune kombinacije.

Izberite platišča zase

Če se odločite za motor D5K, boste potrebovali platišča 17,5" ali 19,5". Za težje tovorno vozilo s šestvaljnim motorjem pa izberite platišča 19,5" ali 22,5".

Rezervoarji za gorivo

Glede na tehnične podatke tovornega vozila in posebne zahteve lahko izbirate med plastičnimi, jeklenimi in aluminijastimi rezervoarji za gorivo s prostornino od 80 do 430 litrov.

Višina okvira

Odvisno od modela sta na voljo dve višini okvirja – 220 mm in 244 mm – z debelino okvirja 5, 6, 7 ali 8 mm.

Elektronski zavorni sistem (EBS)

Volvo FL uporablja spredaj in zadaj zavore s pnevmatskim pogonom s prezračevanimi koluti. Sistem EBS (elektronsko upravljani zavorni sistem) zagotavlja krajši odzivni čas in varnejše zaviranje ter zmanjšuje obrabo zavornih oblog. Sistem vključuje funkcijo ABS in kombiniranje zavor, ki usklajuje različne zavore na tovornem vozilu za enakomernejše zaviranje ter za zmanjšanje obrabe kolesnih zavor in pnevmatik. Razširjeni paket EBS vključuje tudi funkcijo zadrževanja na klancu.

Tovarniško opremljeno za pometanje ulic

Volvo FL za pometanje ulic

Za Volvo FL lahko naročite šasijo, tovarniško opremljeno za pometanje ulic. Nato prestavimo rezervoarje za zrak, rezervoarje za gorivo, rezervoar za AdBlue, zaboj za akumulator in elemente izpušnega sistema, da sprostimo prostor za namestitev nadgradnje na okvir. Paket vsebuje vse dele izvedbe tovornega vozila, zato bo tovorno vozilo popolno prilagojeno namenu. Na voljo sta dve različici: 12-tonska in 16-tonska.

Začnite sestavljati specifikacijo vozila

Obiščite pooblaščenega prodajalca Volvo Trucks, preglejta možnosti razporeditve opreme in skupaj sestavita popoln Volvo FL ali Volvo FL 4x4 za vaše potrebe.