Trucks

Vozne zmogljivosti do zadnje kapljice

Pogonski sklop za Volvo FH16

Do 750 KM in izjemen navor na vaš ukaz. Vseeno pa ostane miren in okreten tudi, ko je polno natovorjen v zahtevnih pogojih. Poleg te izpopolnjene moči vam bodo pogonski sklopi za Volvo FH16 tudi pomagali iztisniti kar največ iz vsake kapljice goriva. Po zaslugi menjalnika I-Shift je vsaka menjava prestave samodejno opravljena ob natanko pravem času, kar je odličen primer tehnologije, ki izboljšuje donosnost.

Motorji

Srce pogonskih sklopov vozila Volvo FH16 je naša ponudba motorjev D16 generacije D, na voljo s 550 KM, 650 KM ali 750 KM. Poleg tega pa imajo še do 3550 Nm navora.

Vozne zmogljivosti

Ne glede na raven moči vam bo na voljo izjemna raven navora v širokem razponu števila vrtljajev motorja – krivulja navora je zelo ravna. Tudi med vzpenjanjem boste lahko vozili v visoki prestavi ter izkoristili udobje med vožnjo in majhno porabo goriva.

I-Shift

I-Shift je celotna ponudba samodejnih menjalnikov, s katerimi je vožnja lažja, varnejša in udobnejša. Ni trde stopalke sklopke in ni se vam treba ukvarjati s prestavno ročico. Vsaka menjava prestave je samodejno opravljena ob natanko pravem času. Številni programski paketi vam omogočajo, da menjalnik I-Shift prilagodite svojim potrebam. Za I-Shift so na voljo funkcije, ki omogočajo vožnjo z eno stopalko na zahtevnem terenu in pri preklapljanju med vožnjo naprej in vzvratno. Izberete lahko tudi I-Shift s prestavami za počasno vožnjo za Volvo FH16 in izboljšate speljevanje v slabih pogojih, hkrati pa ohranite varčno porabo goriva. Če dodate tudi prestave za zelo počasno vožnjo in več prestav za vzvratno vožnjo, imate tudi pri vožnji s hitrostjo 0,5–2 km/h popoln nadzor nad navorom motorja.

Več o menjalniku I-Shift

ALI POTREBUJETE MOČ?

Pomagali vam jo bomo optimizirati glede na vaše potrebe.