Trucks

TEHNIČNI PODATKI KABINE ZA VOLVO FE

  • Mere kabin
  • Oprema kabin

Mere kabin

Dnevna kabina

Dnevna kabina z udobnim in ergonomičnim okoljem za voznika. Notranja višina 1.605 mm, dolžina 1.600 mm, širina 2.300 mm.

Kratka spalna kabina

Kratka spalna kabina nudi dodaten prostor, v katerem je lahko vgrajena postelja za eno osebo ali pa služi kot pisarna z dodatnimi odlagalnimi prostori. Notranja višina 1.605 mm, dolžina 2.000 mm, širina 2.300 mm.

Spalna kabina

Spalna kabina z eno posteljo. Notranja višina 1.605 mm, dolžina 2.200 mm, širina 2.300 mm.

Kabina z nizkim vhodom

Kabina z nizkim vhodom in vstopnim pragom ter s sedeži z varnostnimi pasovi za od enega do tri sopotnike. Notranja višina 1.605 mm, dolžina 2.200 mm, širina 2.300 mm.

Oprema kabin

Vzmetenje kabine
Mehansko vzmetenje spredaj in zadaj: vijačna vzmet in blažilnik. Pnevmatsko vzmetenje spredaj in zadaj: zračni mehovi.

Voznikov sedež
Tri različice udobja: komfortna, standardna in ekonomična. Vse tri imajo vgrajene vzglavnike in omogočajo nastavljanje naslona, vzdolžno nastavljanje, nastavljanje višine in nagiba sprednjega konca.

Sopotnikov sedež
Na voljo so tri različice udobja: standardna, ekonomična in osnovna.

Barve kabine
Na voljo v 300 fiksnih različicah. Po naročilu so poleg tega na voljo tudi dodatne barve.

Volan
Volan ima premer 460 milimetrov ali 500 milimetrov, odvisno od konfiguracije tovornega vozila, in ga je mogoče pnevmatsko nastaviti v želen položaj.

Strešna loputa
Kabina ima lahko vgrajeno strešno loputo, ki jo je mogoče odpreti za 50 milimetrov. Na voljo sta steklena in jeklena izvedba. Okno ima lahko ročno ali električno upravljanje.

Ogrevanje kabine
Ogrevanje kabine je na voljo v dveh izvedenkah: grelnik z ročnim upravljanjem ali grelnik in klimatska naprava z ročnim upravljanjem. Za doplačilo je na voljo tudi parkirni grelnik kabine moči 2 kW.

Odlagalni prostori v kabini
Kabina je opremljena z vrsto uporabnih in dostopnih prostorov za shranjevanje dokumentov in osebne prtljage. Nad vetrobranskim steklom sta dva predelka, ob njiju so še štiri odprtine z merami po DIN. Za doplačilo je na voljo široka ponudba predalov in škatel za motorni pokrov, nosilcev za pisalno podlago in kljuk za garderobo.

Hupe
Na izbiro sta dve izvedbi dodatne hupe, električna in pnevmatska – dvojna pnevmatska hupa na strehi ali enojna električna hupa pod motornim pokrovom.

Postelja
Postelja je lahko enodelna ali dvodelna, širine 580 milimetrov ali 780 milimetrov. Za doplačilo je na voljo tudi varovalna prečka ob postelji.

Kabina z nizkim vhodom
Kabina z nizkim vhodom FE omogoča enostaven dostop z odpiranjem vrat do 90 stopinj. Na voljo je v dveh različicah, in sicer z ravnim podom ali pokrovom motorja. Vidljivost za voznika je odlična in seveda, saj gre za Volvo – varnost je na najvišji ravni.

Počutite se kot doma

Uživajte v udobju. Preizkusite sedež. Posteljo. Oglejte si vse omare. Ne boste verjeli, koliko je prostora.