Volvo Trucks

SLOVENIJA

×
Močan motor z velikim navorom za Volvo FE

Učinkovita moč in zmogljivosti

Motor Volvo D8K za Volvo FE

Naš motor Volvo D8K se odlično izkaže v vseh razmerah. Kadar je potrebno zahtevno manevriranje, se lahko vedno zanesete na njegovo hitro odzivnost. Z alternativami za sintetično dizelsko gorivo in biodizel lahko opravljate delo, kadar veljajo strožji predpisi.

Volvo FE d8k engine up to 350

Zdaj z močjo do 350 KM

Motor D8K je zdaj na voljo z močjo 350 KM in največjim navorom 1.400 Nm. Razširja področja uporabe vozila Volvo FE za zahtevne distribucijske prevoze, odvoz odpadkov in lažje gradbene prevoze. Eno tovorno vozilo z dvema ali tremi osmi, z ali brez priklopnika – Volvo FE zagotavlja potrebna moč in navor. 

Volvo FE d8k engine alernative fuel

Pripravljen na alternativna goriva

En model tovornega vozila. Več vrst goriva. Volvo FE vam omogoča izbiro med več pogoni na alternativna goriva za vaše prevozne potrebe, ki pripomorejo k čistejšemu okolju.

Stisnjeni zemeljski plin (CNG)
Zmanjšajte emisije CO2 za do 100 %*. In ohranite svojo produktivnost. 9-litrski motor na stisnjeni zemeljski plin (CNG) razvije moč 320 KM in navor 1.356 Nm.

HVO
Vsi motorji D8K delujejo na sintetično dizelsko gorivo – HVO (hidrogenirana rastlinska olja). Isto tovorno vozilo lahko deluje tudi na običajno dizelsko gorivo.

RME
Ena različica motorja D8K320 lahko deluje na čisti biodizel – RME (metilni estri olja oljne ogrščice).

 

*To velja za emisije iz vozila med uporabo, imenovane tudi „emisije od rezervoarja do koles”.

Oprema in funkcije

Trajnostno delovanje

Naši dizelski motorji so zasnovani tako, da zagotavljajo zmogljivost za vaše potrebe. In čim bolj zmanjšujejo vaš okoljski odtis. Za skladnost s predpisi Euro 6 združujemo selektivno katalitično redukcijo (SCR) in obtok izpušnih plinov (EGR).

Doživetje moči

Hitro odzivnost motorja D8K morate doživeti sami. Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks ima ključe.