Trucks

Izbirajte med električnim, plinskim in dizelskim motorjem

Pogonski sklop za Volvo FE

Z vozilom Volvo FE imate vedno dostop do prave moči za delo. Ali želite zmanjšati svoj ogljični odtis? Preklopite na električni pogon z ničelnimi emisijami izpušnih plinov. Ali želite trajnostno moč izgorevanja z obnovljivim bioplinom? Izberite plinski pogon. Če pa se želite zanašati na najsodobnejšo dizelsko pogonsko napravo, je na voljo vrsta vozil za vaše potrebe.
 

Električni pogon   |   Plinski pogon   |   Dizelski pogon

Električna energija

Volvo FE Electric omogoča delovanje brez emisij izpušnih plinov. Idealen za uporabo v mestnih središčih, ko želite izpolnjevati najstrožje okoljske standarde. 300 KM stalne moči in takojšnji polni navor pomenita, da je vožnja zelo preprosta. Dva električna motorja in dvostopenjski menjalnik poskrbijo za gladko in učinkovito delovanje.

Nizke emisije in nizka raven hrupa

Električni pogon zagotavlja odlično delovno okolje. Tiho delovanje v kabini in pri delu okoli tovornega vozila. Če ni izpušnih plinov, se izboljša kakovost zraka pri delu v okolici tovornega vozila pri dejavnostih, kot je zbiranje odpadkov.

Doseg in polnjenje

Volvo FE Electric prilagodimo vašim potem in nalogam. Volvo FE Electric z napolnjenimi baterijami prevozi do 300 km*.

*Odvisno od razmer, kot so vremenske razmere, odpornost proti vetru, skupna teža tovornega vozila in zmogljivost voznika.

Moč plina

Volvo FE CNG je alternativa dizelskemu motorju z nizkimi emisijami. Njegova moč je 320 KM, poganja pa ga izključno stisnjen zemeljski plin ali stisnjen bioplin. Delovanje na bioplin pomeni 100-odstotno zmanjšanje emisij CO₂ od rezervoarja do koles. Samodejni menjalnik olajša vožnjo tovornega vozila. Skupaj z nizkimi emisijami in nizko ravnjo hrupa je tovorno vozilo s plinskim pogonom primerno za zahtevne mestne naloge.

Dizelska moč

Dizelski motorji D8K ponujajo hiter odziv, visok navor pri nizkih vrtljajih in so na voljo v štirih stopnjah moči od 250 do 350 KM in do 1400 Nm navora. Motorji so energetsko učinkoviti in delujejo na obnovljiva goriva – certificirani so za sintetični dizel (HVO) in biodizel (RME).

Čiščenje izpušnih plinov

Dizelski motorji uporabljajo tehnologijo selektivne katalitične redukcije (SCR), da so skladni s predpisi Euro 6. V motor in filter trdih delcev (DPF), ki se samodejno obnavlja, smo vgradili sistem obtoka izpušnih plinov (EGR) z vodnim hlajenjem.

Ročno ali samodejno delovanje

Pri vozilu Volvo FE na dizelski pogon lahko izbirate med gladkim in učinkovitim samodejnim menjalnikom I-Shift s 6 prestavami, ki zagotavlja neprekinjeno dovajanje moči, ali ročnim menjalnikom s 6 ali 9 prestavami. Pogonski sklop lahko resnično prilagodite svojim potrebam.

Vedno v pravi prestavi z menjalnikom I-Shift

Najnovejša generacija menjalnika I-Shift podjetja Volvo Trucks omogoča hitrejše in bolj gladko prestavljanje kot kdaj koli prej – in vedno ste v pravi prestavi. I-Shift poskrbi za optimalno porabo goriva in izboljša varnost med vožnjo. Na voljo so paketi programske opreme, s katerimi ga lahko prilagodite svojim potrebam.

Več o menjalniku I-Shift

Odgoni za pogon opreme

Naš odgon omogoča pogon opreme za ravnanje s tovorom, posebnih priključkov ali nadgradenj. Za dizelsko, plinsko in električno različico vozila Volvo FE so na voljo različni odgoni.

Odkrijte vse tehnične podatke

Ali imate kakšno vprašanje?

Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks ima odgovor nanj. Obiščite ga, pokličite ga ali pa ga povabite k sebi na obisk.