Volvo Trucks

SLOVENIJA

×
Prilagodljiva razporeditev opreme šasije Volva FE

Okvir, ki zagotavlja uspeh

Šasija Volva FE

Naši inženirji so si zamislili prilagodljivo šasijo, ki bi jo bilo mogoče prilagoditi za skorajda vse vrste prevozov. Rezultat je lahka šasija, ki pa je dovolj močna tudi za najtežje tovore. Neverjetno trpežna in neskončno prilagodljiva. Zato vam za vsako dejavnost lahko ponudimo primeren Volvo FE.

Šasija Volva FE – lažje delo izdelovalca nadgradnje

Toga, a prilagodljiva

Šasijo Volva FE je mogoče opremiti za skoraj vsako vrsto nadgradnje. Robustna in toga zasnova ploskega pravokotnega okvira olajšuje delo izdelovalcu nadgradnje ter je primerna rešitev tudi za najzahtevnejše vrste prevozov. Z izboljšano razporeditvijo opreme pri različici Euro 6 pa smo tudi dosegli, da je Volvo FE ostal enako uporaben kot doslej, kljub strožjim emisijskim zahtevam.

Manj časa pri izdelovalcu nadgradnje

Ko naročite Volvo FE, se lahko vaš izdelovalec nadgradnje takoj prijavi na spletno stran z Volvovimi navodili za izdelovalce nadgradnje. Ob pomoči natančnih podatkov in 3-dimenzionalnih risb iz tega sistema lahko že začne z delom, še preden tovorno vozilo zapelje iz tovarne. Tako je nadgradnja izdelana prej in tudi cenejša.

Volvova navodila za izdelovalce nadgradnje

Volvova navodila za izdelovalca nadgradnje – skrajšajo dobavni rok
The Electronic Control System of the Volvo FE

Hitro, preprosto natovarjanje

Višino šasije lahko pri zračnem vzmetenju s sistemom elektronsko upravljanega vzmetenja (ECS) upravljate s stikali na armaturni plošči ali na daljinskem krmilniku. To omogoča hitro, učinkovito natovarjanje pri poljubni višini.

Choose between mechanical cab suspension or air suspension

Najsodobnejše vzmetenje

Zagotovite si mirno vožnjo. Na voljo je mehansko vzmetenje kabine z vijačnimi vzmetmi in blažilniki spredaj in zadaj. Ali pa zračno vzmetenje kabine z zračnimi mehovi spredaj in zadaj.

Volvo FE chassis cyclist blue truck

Elektronski zavorni sistem (EBS)

Volvo FE uporablja spredaj in zadaj zavore s pnevmatskim pogonom s prezračevanimi koluti. Sistem EBS (elektronsko upravljani zavorni sistem) zagotavlja krajši odzivni čas in varnejše zaviranje ter zmanjšuje obrabo zavornih oblog. Sistem vključuje funkcijo ABS in kombiniranje zavor, ki usklajuje različne zavore na tovornem vozilu za enakomernejše zaviranje ter za zmanjšanje obrabe zavor in pnevmatik. Razširjeni paket EBS vključuje tudi funkcijo zadrževanja na klancu.

Prilagodljiva šasija

Prilagodljiva šasija

Oprema po meri, predpriprava ali serijska oprema

Šasijo Volva FE lahko naročite s standardno razporeditvijo. Če pa izdelovalcem nadgradnje res želite olajšati delo, jo lahko naročite s kompletom predpriprave za vgradnjo ali celo popolnoma prilagojeno vašim potrebam.

Za posebne prevoze

Šasijo je mogoče posebej prilagoditi za posebna vozila, kot so vozila za odvoz odpadkov, cisterne in dvigala. Sestavni deli, kot so rezervoarji za gorivo in AdBlue, so za optimiziranje šasije razporejeni drugače.

Zadnje osi

Na voljo so štiri različice zadnje osi, v različnih kombinacijah. Nosilnost je od 13 do 23 ton.

Pomožne osi

Izbirate lahko med dvema vrstama pomožnih osi – fiksna pomožna os za gnano osjo z enojnimi ali dvojnimi kolesi ali hidravlično krmiljena pomožna os za gnano osjo z enojnimi kolesi. Obe možnosti vključujeta funkcijo dviga, ko tovorno vozilo ni natovorjeno.

Višina okvira

Odvisno od modela sta na voljo dve višini okvirja – 266 mm in 300 mm – z debelino okvirja 7 ali 8 mm.

Notranja ojačitev okvirja

Triosna vozila imajo v območju vpetja zadnjih osi notranjo ojačitev okvirja.

Rezervoarji za gorivo

Glede na tehnične podatke tovornega vozila in posebne zahteve lahko izbirate med jeklenimi in aluminijastimi rezervoarji za gorivo s prostornino od 160 do 630 litrov.

Zaboji za orodje

Na Volvo FE lahko namestite dva ločena zaboja za orodje, v katera lahko shranite jermene za povezovanje tovorov in drugo opremo. Njuni velikosti sta 55 litrov in 125 litrov.

Bočna podletna zaščita

Ojačena in zložljiva stranska podletna zaščita (SUP) je vključena kot tovarniško vgrajena oprema. Ta oprema, ki jo se zasnoval Volvo, združuje varno zaščito in preprosto servisiranje.

Sprednje osi

Na voljo so sprednje osi z največjo nosilnostjo 7,1, 7,5, 8 ali 9 ton, ki ne zahtevajo vzdrževanja.

Začnite sestavljati specifikacijo vozila

Obiščite pooblaščenega prodajalca Volvo Trucks, preglejta možnosti razporeditve opreme in sestavita popoln Volvo FE za vaše potrebe.