Trucks

Prilagojena vašim potrebam

Šasija Volva FE

Volvo FE ponuja prilagodljivo šasijo, ki jo je mogoče prilagoditi za najrazličnejše naloge. Rezultat je lahka šasija, ki pa je dovolj močna tudi za najtežje tovore. Neverjetno trpežna Zato vam za vsako dejavnost lahko ponudimo primeren Volvo FE.

Toga, a prilagodljiva

Šasijo za Volvo FE je mogoče prilagoditi za skoraj vsako vrsto nadgradnje. Robustna in toga zasnova ploskega pravokotnega okvira olajšuje delo izdelovalcu nadgradnje ter je primerna rešitev tudi za najzahtevnejše vrste prevozov. Ne glede na to, ali izberete električni, plinski ali dizelski pogon.

Oprema po meri, predpriprava ali serijska oprema

Šasijo Volva FE lahko naročite s standardno razporeditvijo. Če pa izdelovalcem nadgradnje res želite olajšati delo, jo lahko naročite s kompletom predpriprave za vgradnjo ali celo popolnoma prilagojeno vašim potrebam.

Manj časa pri izdelovalcu nadgradnje

Ko naročite Volvo FE, se lahko vaš izdelovalec nadgradnje takoj prijavi na spletno stran z Volvovimi navodili za izdelovalce nadgradnje. Ob pomoči natančnih podatkov in 3-dimenzionalnih risb iz tega sistema lahko že začne z delom, še preden tovorno vozilo zapelje iz tovarne. Tako je nadgradnja izdelana prej in tudi cenejša.

Volvova navodila za izdelovalce nadgradnje

Za posebne prevoze

Šasijo je mogoče posebej prilagoditi za posebna vozila, kot so vozila za odvoz odpadkov, cisterne in dvigala. Sestavni deli, kot so rezervoarji za gorivo in AdBlue, so za optimiziranje šasije razporejeni drugače.

Gnane osi

Na voljo so štiri različice zadnje osi, v različnih kombinacijah. Nosilnost je od 13 do 23 ton.

Višina okvira

Odvisno od modela sta na voljo dve višini okvirja – 266 mm in 300 mm – z debelino okvirja 7 ali 8 mm.

Zaboji za orodje

Na Volvo FE lahko namestite dva ločena zaboja za orodje, v katera lahko shranite jermene za povezovanje tovorov in drugo opremo. Njuni velikosti sta 55 litrov in 125 litrov.

Pomožne osi

Izbirate lahko med dvema vrstama pomožnih osi – fiksna pomožna os za gnano osjo z enojnimi ali dvojnimi kolesi ali hidravlično krmiljena pomožna os za gnano osjo z enojnimi kolesi. Obe možnosti vključujeta funkcijo dviga, ko tovorno vozilo ni natovorjeno.

Notranja ojačitev okvirja

Triosna vozila imajo v območju vpetja zadnjih osi notranjo ojačitev okvirja.

Sprednje osi

Na voljo so sprednje osi z največjo nosilnostjo 7,1, 7,5, 8 ali 9 ton, ki ne zahtevajo vzdrževanja.

Dovolj energije

Električni, plinski ali dizelski pogon? V vsakem primeru imate na voljo več možnosti za shranjevanje energije. Električna tovorna vozila s 3 ali 4 baterijskimi paketi s kapaciteto 280–375 kWh, 6 ali 8 rezervoarji za plin, od 160 do 630 litrov dizelskega goriva.

Ali imate kakšno vprašanje?

Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks ima odgovor nanj. Obiščite ga, pokličite ga ali pa ga povabite k sebi na obisk.